Întâlnire profesională la Biblioteca Comunală Țepu 16 iulie 2007

În data de 16 iulie 2007, s-a desfășurat la Biblioteca Comunală Țepu întâlnirea profesională cu tema: „Biblioteca și memoria culturală a comunității”, la care au participat: Dl Liviu-Iulian Dediu, director-adjunct și Dl Spiridon Dafinoiu, bibliotecar-metodist la Biblioteca „V.A. Urechia” Galați; Dna Ignat Daniela, bibliotecar, Biblioteca Municipală „Ștefan Petică” Tecuci; Dna Popa Marilena, bibliotecar, Biblioteca Comunală Brăhășești; Dna Gogotă Nela, bibliotecar, Biblioteca Comunală Cosmești; Dna Lemnaru Marusia, bibliotecar, Biblioteca Comunală Buciumeni; Dna Dodan Lenuța, bibliotecar, Biblioteca Comunală Gohor; Dna Gudană Mihaela, bibliotecar, Biblioteca Comunală Ghidigeni; Dna Sandu Maria, bibliotecar, Biblioteca Comunală Movileni; Dna Alionte Vasilica, bibliotecar, Biblioteca Comunală Munteni; Dna Enache Elena, bibliotecar, Biblioteca Comunală Nicorești; Dna Glod Florica, bibliotecar, Biblioteca Comunală Priponesti și Dna Obreja Gina, bibliotecar, Biblioteca Comunală Țepu.

În vizită la Biblioteca „Maxim Gorki” din Odessa 1 - 4 iulie 2007

În perioada 1 - 4 iulie 2007, s-au aflat în delegație la Odessa, d-nii Ilie Zanfir, Director, și Dediu Liviu-Iulian, Director Adjunct, al Bibliotecii „V.A. Urechia”, urmare a invitației primite de la Biblioteca Maxim Gorki, prilej cu care s-au stabilit relații de colaborare reciprocă în domeniile specifice activității de bibliotecă, cât și de expuneri și recenzii de carte româno-ucrainiene. De asemenea, se vor realiza expoziții cu costume populare din România și Ucraina și se va adopta și la noi, în Bibliotecă, intrarea pe bază de legitimație cu bare (vezi foto). Se va adresa și celor din Odessa o invitație pentru 2 persoane pentru perioada de toamnă, septembrie - octombrie 2007, în vederea prezentării realizărilor noastre.

Lansare de carte 2 iulie 2007

Luni, 2 iulie, ore 18:00, în Sala „M. Eminescu” a Bibliotecii „V.A. Urechia” a avut loc lansarea „Dicționarului explicativ de dreptul muncii”, de conf. univ. dr. Valerică Nistor și a volumului al III-lea din „Crestomație. Texte juridice comentate derivate din relațiile sociale de muncă”, de conf. univ. dr. Valerică Nistor și lector univ. dr. Georgeta Modiga.
Dubla lansare, prilejuită de împlinirea a 70 de ani de către dl. Valerică Nistor, a fost moderată de Letiția Buruiană, șef Serviciu Relații cu Publicul din partea Bibliotecii „V.A. Urechia”. Despre autor și cărțile sale au vorbit lector univ. dr. Coriolan Păunescu și conf. univ. dr. Ana Călin, ambii colegi cu autorul la Universitatea „Danubius”.

Utilizăm setul de caractere UTF-8