Nou! Programul de vară al Bibliotecii „V.A. Urechia” iunie 2007

Începînd cu data de 1 iulie 2007, Biblioteca „V.A. Urechia”, își modifică programul la modul general după cum urmează:

Locația Luni Marți Miercuri Joi Vineri * Sâmbătă Duminică
Sediul central 900 ÷ 17 00 1200 ÷ 2000 Închis 800 ÷ 1300
Filiala 1 1200 ÷ 1900 900 ÷ 1600 Închis
Pentru programul detaliat pe fiecare secție în parte vizualizați secțiunea specializată din site-ul nostru.

Întâlnire profesională 22 iunie 2007

În localitatea Smulți, județul Galați, vineri, 22 iunie 2007, în cadrul pregătirii profesionale a bibliotecarilor din bibliotecile publice din județul Galați, a avut loc schimbul de experiență zonal. La întâlnire au participat, din partea gazdelor: Dl Costică Jiglău, primar comuna Smulți, Dl Costică Gafton, viceprimar, comuna Smulți, Dna Petrica Andronic, contabil, primăria Smulți, Dna Maria Pasat, agent agricol comuna Smulți, la care s-a adăugat și Dl Iancu Munteanu, primar, comuna Drăgușeni. Din partea Bibliotecii „V.A Urechia” au participat: Liviu-Iulian Dediu, director-adjunct și Spiridon Dafinoiu, bibliotecar-metodist.
Bibliotecarii participanți au fost invitați din localitățile: Smulți, Bălăbănești, Bălășești, Cerțești, Corni, Drăgușeni, Rădești, Vârlezi.
Tema întâlnirii a fost: Biblioteca și memoria culturală a comunității. Dl Liviu-Iulian Dediu a fost autorul unui prezentări multimedia pe această temă și a susținut interesul ANBPR privind dezvoltarea serviciilor specializate de acest gen, în mod special, în cadrul bibliotecilor publice din comunitățile rurale.

„Urmașii lui Eminescu” - lansare de carte și lecturi din creația eminescienă 15 iunie 2007

Cei mai tineri poeți și prozatori din orașul nostru au fost premiați în ziua comemorării lui Mihai Eminescu, vineri, 15 iunie 2007, la Biblioteca „V.A. Urechia” în Sala „M. Eminescu”. Este vorba despre câștigătorii mențiunilor și premiilor Concursului Național de Creație Literară „Petre Ghelmez”, ediția a V-a, Giurgiu, 2007. La concursul dedicat autorului romanului „Miradoniz”, inspirat din copilăria Poetului, au participat elevi din clasele I - XII (115 participanți, din 12 județe ale țării), Galațiul fiind județul cel mai bine reprezentat atât ca număr de elevi înscriși, cât și ca număr de premii luate. Cu acest prilej s-a lansat volumul „De ce nu dorm poeții”, o antologie realizată pe baza lucrărilor premiate și s-au recitat versuri din opera eminesciană. Lista câștigătorilor din Galați îi cuprinde pe: Anca-Ecaterina Grumeza, clasa a V-a B, de la Colegiul Național „Vasile Alecsandri” (mențiune - poezie), Adelina Neagu, clasa a II-a C (premiul III - povestire), Florin Neagu, clasa a V-a A (premiul III - poezie), Mihaela Țepeluș, clasa a VIII-a C (mențiune - poezie) și Diana Oana Toma, clasa a VII-a B (mențiune - poezie), toți de la Școala Generală „Grigore Moisil”.

Lansare de carte 8 iunie 2007

Vineri, 8 iunie 2007, în Sala de lectură M. Eminescu a Bibliotecii „V.A. Urechia”, a avut loc lansarea de carte cu titlul „Tânărul Eugen Ionescu” a academicianului Eugen Simion. La manifestare au participat personalități ale culturii gălățene, inspectori școlari de limbă și literatură română din toată țara, elevi și profesori din Galați și participanți la concursul național.

Concursul național de software didactic: Scriitori români în biblioteca virtuală 8 iunie 2007

Biblioteca „V.A. Urechia” a fost alături de Inspectoratul Școlar Județean Galați, partener al Proiectului de implementare a platformei A.E.L. în cadrul orelor de limbă și literatură română care s-a desfășurat la Galați, în perioada 8 - 10 iunie 2007.

Zilele Cărții pentru Copii 6 iunie 2007

În perioada 1 - 6 iunie 2007, Biblioteca „V.A. Urechia” organizează manifestările: „Zilele Cărții pentru Copii” - Ediția a XXVII-a.

Utilizăm setul de caractere UTF-8