30 mai 2008

Logo
Festival Internaţional   [ Afişul manifestării ] [ Galerie foto ]
În cadrul Festivalului Internaţional Serile de literatură ale revistei „Antares“ Ediţia a X-a, vineri, 30 mai 2008, ora 17:00 a avut loc la Biblioteca „V.A. Urechia“ Galaţi, deschiderea oficială a festivalului (prezentarea invitaţiilor, lectură publică).

26 mai - 1 iunie 2008

Logo Managementul prelucrării informaţiei - curs de specializare   [ Galerie foto ]
Managementul prelucrării informaţiei - curs de specializare a personalului din biblioteci implicat în procesul de prelucrare electronică a datelor bibliografice folosind formate MARC.
Cu sprijinul Centrului de Pregătire Profesională în Cultură, Bucureşti, Biblioteca Judeţeană „V.A. Urechia“, Galaţi organizează Cursul de specializare în biblioteconomie în vederea pregătirii trecerii de la programul TINLIB la noul soft de bibliotecă TinREAD.
Participă 15 bibliotecari cu studii superioare din Biblioteca Judeţeană „V.A. Urechia“ Galaţi, bibliotecari din Biblioteca Municipală „Ştefan Petică“ Tecuci, bibliotecari din bibliotecile universităţilor: „Dunărea de Jos“ şi „Danubius“ Galaţi.
Cursurile vor fi susţinute de Lector Constanţa Dumitrăşconiu de la Biblioteca Centrală Universitară Bucureşti.

25 mai 2008

carte Să ne pregătim votul pentru un viitor comun   [ Afişul manifestării ] [ Programul manifestării ] [ Galerie foto ]
Duminică, 25 mai 2008, la ora 11:00 a avut loc în Sala „M. Eminescu“ a Bibliotecii „V.A. Urechia“ manifestarea Să ne pregătim votul pentru un viitor comun, finanţată de Centrul Cultural American la Bucureşti în parteneriat cu: 20 de licee gălăţene din municipiul Galaţi, Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi, A.N.T. Galaţi, Fundaţia „Eugen Ionesco“, Casa de Cultură a Studenţilor, Fundaţia „Inima de Copil“, Asociaţia „Sporting Club“ Galaţi şi Biblioteca „V.A. Urechia“ Galaţi.

22 mai 2008

carte Biblioteca - factor formator şi mediator al comunicării   [ Galerie foto ]
Miercuri, 21 mai 2008, la ora 13:30 a demarat Programul de practică al studenţilor, din anul al II-lea, de la Facultatea de Ştiinţele Comunicării şi Relaţii Publice, Universitatea „Danubius“ Galaţi, în cadrul unui proctocol de colaborare încheiat între aceasta şi Biblioteca „V.A. Urechia“.

20 mai 2008

carte Seară de educaţie montană (ediţia a IV-a)   [ Afişul manifestării ] [ Galerie foto ]
Marţi 20 mai 2008, ora 18:00, în Sala „Mihai Eminescu“ a Bibliotecii „V.A. Urechia“ a avut loc manifestarea Seara de educaţie montană „Nestor Urechia“ - ediţia a IV-a. Evenimentul organizat în colaborare cu Club Alpin Galaţi a cuprins proiecţii foto şi video pe tematică montană şi outdoor şi lansări de carte pe tematică montană.

1 - 18 mai 2008

Logo INS Anchetă în gospodării - Sondaj ştiinţific economic   [ Galerie foto ]
Un colectiv format din bibliotecarii de la Biblioteca Judeţeană „V.A. Urechia“ şi bibliotecile publice din judeţ (Tecuci, Bereşti, Lieşti, Poiana, Tudor Vladimirescu, Barcea, Fârţăneşti, Corod, Griviţa, Pechea) au participat la implementarea Proiectului naţional Dezvoltarea Statisticii Economice - Phare 2005, al cărui principal obiectiv îl constituie descrierea şi analiza populaţiei ocupate din România.
Sondajul s-a efectuat sub directa coordonare a Institutului Naţional de Statistică (I.N.S.) şi a Centrului Român de Modelare Economică (CERME).

1 - 31 mai 2008

Memorie Culturală Oameni şi locuri în memoria Galaţiului   [ Afişul manifestării ] [ Galerie foto ]
Continuând seria expoziţiilor dedicate gălăţenilor de seamă, Biblioteca „V.A. Urechia“ se opreşte luna aceasta asupra altor trei personalităţi cărora le sunt dedicate miniexpoziţii, poziţionate în foaierul de la etajul 1 al sediului bibliotecii. [ Detalii aici ]

Utilizăm setul de caractere UTF-8