28 noiembrie 2008

Logo manifestare Programul manifestarilor dedicate sărbătorilor din luna decembrie   [ Afişul manifestărilor ]
În perioada 28 noiembrie - 17 decembrie 2008, la Biblioteca „V.A. Urechia“ se vor desfăşura manifestări dedicate sărbătorilor lunii decembrie reunite sub titlul: Bun venit Crăiasa Iarna! [ Detalii aici ... ].

27 noiembrie 2008

Logo manifestare Un copil - o carte   [ Galerie foto ]
Joi, 27 noiembrie 2008, ora 12:30, elevii cls. a III-a B si a IV-a C de la Sc. nr. 2, împreuna cu doamnele învatatoare Luminita Bujor si Magdalena Domniteanu au luat cu asalt urna din holul mare al Bibliotecii „V.A.Urechia“ pentru a dona câte o carte. Au poposit la Sectia pentru copii, întâmpinati de sefa Sectiei, Târâla-Sava Maricica, unde si-au prezentat desenele realizate cu tema „România te iubim!“. Elevii au primit informatii cu privire la conditiile de înscriere si serviciile oferite de biblioteca. Dupa ce le-a fost prezentata Sectia, au citit o povestire de Dumitru Almas „Am fost si eu la Alba Iulia si am vazut Unirea cea Mare“.

21 noiembrie 2008

Logo manifestare 500 de ani de la aparitia primei carti tiparite în România   [ Galerie foto ]
Expozitia eveniment „500 de ani de la aparitia primei carti tiparite în România“, a reunit la Casa Colectiilor, respectiv batrâna „Farmacie Tinc“ trei institutii din orasul Galati: Episcopia Dunarii de Jos, Biblioteca „V.A. Urechia“ si Muzeul de Istorie, care au expus din propriile colectii cele mai valoroase exemplare de carte românesca veche cu valoare de patrimoniu: Evangheliar slavonesc, 1552; Carte românesca de învatatura, 1643, Biblia,1688; Descrierea Moldovei, 1825. Biblioteca „V.A. Urechia“ a avut o contributie esentiala expunând 86 de exemplare, inclusiv cea mai veche tiparitura din expozitie, un incunabulTractactum de moribus turcorum“, 1481. Vernisajul a fost deschis de P.S. Dr. Casian Craciun, Episcop al Dunarii de Jos, care a adus un elogiu tiparului românesc si cartii liturgice.
La vernisajul expozitiei au participat 25 de bibliotecari împreuna cu conducerea institutiei.

18 noiembrie 2008

Logo manifestare Vizita de informare si prezentare a serviciilor Bibliotecii   [ Galerie foto ]
Marti, 18 noiembrie 2008, doamnele profesoare Doina Cuptor si Lenuta Popa împreuna cu elevi ai Grupului Scolar „Costache Conachi“ Pechea au participat la o vizita de informare si prezentare a Bibliotecii „V.A Urechia“. Evenimentul a avut drept scop atragerea elevilor catre carte, familiarizarea acestora cu Biblioteca si cu serviciile pe care le ofera aceasta. În cursul vizitei de prezentare a Bibliotecii acestia au fost îndrumati de catre dna Florina Diaconeasa, Sef Serviciu Relatii cu Publicul.

18 noiembrie 2008

Logo manifestare Lansare de carte   [ Afisul manifestarii ]   [ Galerie foto ]
Marti, 18 noiembrie 2008, ora 15:00, la Sediul Central al Bibliotecii „V.A Urechia“, va avea loc lansarea volumului „Strategii europene de protectie a diversitatii biologice. Protectia si conservarea naturii în sud-estul Moldovei“, autori: Aurora Marcu si Teodor Glavan. Vor participa ca invitati cadrele didactice si studenti ai Facultatii de Stiinta si Ingineria Alimentelor din cadrul Universitatii „Dunarea de Jos“ precum si elevi ai Liceului Teoretic „Emil Racovita“.

13 noiembrie 2008

Logo Manifestare Vizita la Biblioteca   [ Galerie foto ]
În decursul saptamânii 10-16 noiembrie a.c. a avut loc vizita la Biblioteca „V.A Urechia“ Galati a Dlui Emil Vasilescu, personalitate marcanta a biblioteconomiei românesti, director al revistei Biblioteca. Dl Emil Vasilescu a participat la manifestarea dedicata profesiei de bibliotecar din cadrul manifestarilor Zilelor Bibliotecii „V.A Urechia“, în data de 13 noiembrie 2008 si a efectuat o vizita prin sectiile Bibliotecii.

10 noiembrie 2008

Sigla BVAU Zilele Bibliotecii „V.A Urechia“   [ Afisul manifestarii ]   [ Galerie foto ]   [ Coperta revistei ]
Evenimentul dedicat deschiderii Zilelor Bibliotecii „V.A Urechia“ a reprezentat un moment prin care oamenii cartilor si-au aratat recunostinta, prin acordarea de diplome, fata de toti colaboratorii. Au fost compensate teatrele si muzeele galatene, institutiile de cultura, o serie de personalitati care si-au adus contributia la promovarea actului cultural desfasurat în cadrul bibliotecii galatene. Au fost, de asemenea, prezenti, Eugen Chebac, presedintele Consiliului Judetului si Dumitru Nicolae, primarul municipiului Galati. În cadrul acestui moment festiv a fost lansat si primul numar al revistei culturale „Axis Libri“, editata de Biblioteca Judeteana „V.A Urechia“ si multi dintre cei prezenti si-au exprimat sentimentele si bucuria în legatura cu acest eveniment editorial remarcabil. [ Detalii aici... ].

10 - 16
noiembrie 2008

Sigla BVAU Zilele Bibliotecii „V.A Urechia“   [ Afisul manifestarii ]   [ Galerie foto ]
În perioada 10 - 16 noiembrie 2008 au avut loc manifestarile prilejuite de Zilele Bibliotecii „V.A Urechia“ Galati sub titulatura generica Biblioteca „V.A Urechia“ în viata Galatiului, ca parte componenta a Zilelor Galatiului 2008. Manifestarile au avut loc atât la Sediul central cât si la Filiala 1 „Costachi Negri“ a Bibliotecii. [ Detalii aici... ].

7 noiembrie 2008

Logo manifestare Matusica toamna...te cinstim cu hore si cu poezii...   [ Galerie foto ]
Vineri, 7 noiembrie 2008, ora 13,00 în cadrul Sectiei pentru Copii a Bibliotecii „V.A Urechia“ Galati s-a desfasurat o actiune ce a avut ca tema fenomene ale naturii. Protagonisti au fost copiii grupelor pregatitoare de la Gradinita nr. 9 „Sf. Nicolae“ împreuna cu doamnele educatoare Nicoleta Stan-Dan si Diana Soimu. Copiii au desenat, au cântat, au recitat, iar la final am participat la o simulare „înscrierea la biblioteca“.

Noiembrie 2008

Logo manifestare Oameni şi locuri în memoria Galaţiului   [ Afişul manifestării ]   [ Galerie foto ]
Pe parcursul lunii noiembrie, în foaierul de la etajul 1 al sediului Bibliotecii &8222;V.A. Urechia&8220; poate fi vizionată o expoziţie din ciclul &8222;Oameni în memoria Galaţiului&8220;, dedicată personalităţilor aniversate în luna martie: Ioan Cetăţianu, Lola Schmierer-Roth şi Constantin Calmuschi. [ Detalii aici... ] .

Utilizăm setul de caractere UTF-8