31 octombrie 2008

M. Neagră Ziua Internaţională a Mării Negre   [ Afişul manifestării ]
Ziua Internaţională a Mării Negre este marcată, în foaierul sălii de lectură „Mihai Eminescu“ printr-o expoziţie de documente inedite, aflate în colecţiile bibliotecii.
Ziua de 31 octombrie a fost desemnată ca Zi Internatională a Mării Negre în anul 1996, când miniştrii mediului din cele şase ţări riverane - Bulgaria, Georgia, România, Federaţia Rusă, Turcia şi Ucraina - au semnat Planul Strategic de Acţiune pentru Reabilitarea şi Protecţia Mării Negre. În plus, acest eveniment subliniază faptul că Marea Neagră nu poate fi gestionată decât printr-o cooperare strânsă a ţărilor riverane, sub auspiciile Comisiei pentru Protecţia Mării Negre Împotriva Poluării.

29 octombrie 2008

carte Parfum de bibliotecă - plăcerea lecturii   [ Galerie foto ]
Miercuri, 29 octombrie 2008, ora 14,00 s-a desfăşurat în cadrul Secţiei pentru Copii ora de limbă romănă cu elevii cls. a V-a de la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri“ sub îndrumarea prof. Daniela Nistor. Copiii au fost purtaţi într-o călătorie plăcută în Universul Imaginaţiei Creatoare de şefa Secţiei pentru Copii, Târâlă-Sava Maricica şi au descoperit de la emoţia simplă de a răsfoi o carte pănă la plăcerea şi dorinţa de a citi şi de a crea o poveste. Toţi copiii şi-au completat documentele necesare pentru a deveni cititori, cu legitimaţie ai Bibliotecii.

28 octombrie 2008

carte Seară de educaţie montană   [ Afişul manifestării ] [ Galerie foto ]
Marţi, 28 octombrie 2008, ora 18:00, în Sala „Mihai Eminescu“ a Bibliotecii „V.A. Urechia“ a avut loc manifestarea Seară de educaţie montană „Nestor Urechia“ - ediţia a VI-a. Evenimentul organizat în colaborare cu Club Alpin Galaţi a cuprins proiecţii foto şi video pe tematică montană şi outdoor şi lansări de carte pe tematică montană.

24 octombrie 2008

carte Întâlnire profesională   [ Galerie foto ]
Vineri, 24 octombrie 2008, s-a desfăşurat întâlnirea profesională de la Biblioteca „Gr. Hagiu“ Tg. Bujor, cu tema „Dezvoltarea serviciilor de bibliotecă prin proiecte şi programe“, la care au participat peste 20 de bibliotecari din Bibliotecile Publice din partea de est a judeţului. De la Biblioteca „V.A. Urechia“ au participat: Dna. Geta Eftimie, Director adjunct, Dl. Spiridon Dafinoiu, Şef serviciu Resurse Umane, Dna Florina Diaconeasa, Şef serviciu Relaţii cu Publicul şi Paula Balhui, Departamentul Marketing.

23 octombrie 2008

carte Cultura şi presa în spaţiul european   [ Afişul manifestării ] [ Galerie foto ]
Joi 23 octombrie 2008, ora 17:00, la Biblioteca „V.A. Urechia a avut loc Conferinţa Internaţională: Cultura şi presa în spaţiul european, la care au participat: jurnalişti din ţară şi din străinătate precum şi jurnalişti şi scriitori gălăţeni. Organizatori: Biblioteca „V.A. Urechia“, Universitatea „Dunărea de Jos“ şi Facultatea de litere - Centrul de Cercetare „Teoria şi Practica textului“. [ Detalii... ]

20 octombrie 2008

carte Management performant în mediul de afaceri gălăţean   [ Galerie foto ]
Luni 20 octombrie 2008 la Biblioteca „V.A. Urechia a avut loc înmânarea de diplome pentru managerii şi personalul de conducere executiv al oamenilor de afaceri gălăţeni. Proiectul implementat a fost coordonat de Universitatea „Danubius“ în colaborare cu Patronatul Intreprinderilor Mici şi Mijlocii Galaţi.

18 - 27 octombrie 2008

carte Expoziţie Mihail Sadoveanu   [ Afişul manifestării ]
În perioada 18 - 27 octombrie, Biblioteca „V.A. Urechia“ comemorează, printr-o microexpoziţie de carte, cei 47 de ani care s-au scurs de la trecerea în nefiinţă a marelui nostru scriitor, povestitor, nuvelist, romancier, academician şi om politic român, Mihail Sadoveanu (n. 5 noiembrie 1880, Paşcani - d. 19 octombrie 1961, Bucureşti). Considerat cel mai mare prozator român din toate timpurile, Mihail Sadoveanu a fost supranumit Ceahlăul literaturii române, lăsând posterităţii opera sa monumentală.

17 octombrie 2008

carte Lansare de carte   [ Afişul manifestării ] [ Coperta cărţii ] [ Galerie foto ]
Vineri 17 octombrie 2008, ora 17:00, în Sala „M. Eminescu“ a Bibliotecii „V.A. Urechia“ va avea loc lansarea volumului de versuri „Vuiesc de dragoste în patimi şi sărut“, a poetului Arhip Traian Zeletin, moderator Valeriu Valegvi. Cartea a apărut la Editura Alma Print Galaţi. Sunt invitaţi toţi gălăţenii iubitori de carte şi poezie.

15 octombrie 2008

carte Aniversarea d-lui prof. dr. ing. Severin Marcel Bumbaru   [ Galerie foto ]
Sub auspiciile parteneriatului de colaborare încheiat între Biblioteca „V.A. Urechia“ şi Asociaţia Generală a Inginerilor din România, Filiala Galaţi, în data de 15 octombrie 2008, la sediul Bibliotecii a avut loc o întâlnire ce a avut drept scop aniversarea unuia dintre membrii săi şi anume dl. prof. dr. ing. Severin Marcel Bumbaru. Parteneriatul, iniţiat la începutul anului, şi-a propus desfăşurarea de activităţi comune în domeniul educaţiei, precum şi colectarea, respectiv promovarea informaţiei despre personalităţile gălăţene marcante, prin materiale şi manifestări specifice, în cadrul proiectului „Oameni şi locuri în memoria Galaţiului“.
Manifestarea a reprezentat una dintre acţiunile rezultate în urma efortului comun prin care Biroul Informare bibliografică a încercat să reconstituie şi să completeze fişele biobibliografice ale unor personalităţi din domeniul ingineresc, care, prin activitatea profesională desfăşurată au contribuit la renumele urbei gălăţene.

13 octombrie 2008

carte Vizită de informare şi prezentare a serviciilor Bibliotecii   [ Galerie foto ]
Luni, 13 octombrie 2008, doamna profesoară Niculina Coman împreună cu elevii clasei a VIII-a B de la Gr. Şc. „Gheorghe Asachi“ au participat la o vizită de informare şi prezentare a bibliotecii. Evenimentul a avut drept scop atragerea elevilor către carte, familiarizarea acestora cu Biblioteca şi cu serviciile pe care le oferă aceasta. În cursul vizitei de prezentare a Bibliotecii aceştia au fost îndrumaţi de către dna Florina Diaconeasa, Şef Serviciu Relaţii cu Publicul. Astfel copiii au aflat: ce este o bibliotecă, de când există Biblioteca în Galaţi, cine a fost Vasile Alexandrescu Urechia, cum pot obţine un permis la Bibliotecă, cum sunt aşezate cărţile şi cum le găsim, ş.a. În încheiere cei care nu aveau Permis de intrare în bibliotecă au primit Fişe de înscriere pentru a deveni cititorii Bibliotecii.

11 - 17 octombrie 2008

carte Microexpoziţie de carte: Iorgu Iordan   [ Afişul manifestării ]
În perioada 11 - 17 octombrie, Biblioteca „V.A. Urechia“ aniversează, printr-o microexpoziţie de carte, cei 120 de ani de la naşterea lui Iorgu Iordan (11 octombrie 1888 - 20 septembrie 1986), lingvist, filolog, istoric literar, memorialist, academician şi om de ştiinţă emerit, laureat al Premiului de Stat în 1954 şi 1956.

9 - 11 octombrie 2008

carte În vizită la Moise N. Pacu (Ismail - Ucraina)   [ Galerie foto ]
În perioada 9 - 11 octombrie 2008 a avut loc deplasarea unei delegaţii de la Biblioteca „V.A. Urechia“ Galaţi formată din Ilie Zanfir, Director, Spiridon Dafinoiu, Şef serviciu Resurse Umane, Oneţ Valentina, Responsabil Colecţii Speciale la Ismail - Ucraina cu prilejul comemorării a 155 de ani de la naşterea cărturarului Moise N. Pacu. Delegaţia a fost însoţită şi de un grup de scriitori, istorici şi jurnalişti.

5 octombrie 2008

carte 5 octombrie - Ziua mondială a Educaţiei   [ Afişul manifestării ]
Biblioteca „V.A. Urechia“ marchează Ziua mondială a Educaţiei printr-o expoziţie de carte din domeniul pedagogiei. Documentele expuse sunt selectate din cele mai noi apariţii editoriale care au intrat în colecţiile Bibliotecii. Vă invităm să petreceţi câteva minute răsfoind paginile care emană încă mirosul tipografiei. Lectură plăcută!

3 octombrie 2008

carte Vizită la Biblioteca „V.A. Urechia“   [ Galerie foto ]
Elevi din clasele a IX-a C, a XI-a C , a XII-a D, de la Liceul C.F.R. Galaţi, însoţiţi de Dna Veluţa Făgurel, profesor de limba şi literatura română la acest liceu, au vizitat în data de 3 octombrie 2008 cu prilejul Zilei Internaţionale a Educaţiei, Biblioteca „V.A. Urechia“, începând cu Secţia Colecţii Speciale, unde li s-a prezentat o expoziţie de carte românească veche cu alfabet chirilic, ca o completare a orelor de limba română, despre istoria tiparului şi scrisului românesc. Elevii au vizitat şi celelalte secţii ale Bibliotecii.

1 octombrie 2008

carte 1 octombrie - Ziua Internaţională a Muzicii   [ Afişul manifestării ] [ Galerie foto ]
Biblioteca „V.A. Urechia“ celebrează Ziua Internaţională a Muzicii printr-o expoziţie de documente multimedia, ce poate fi admirată în foierul de la etajul 1 al sediului central. [ detalii aici... ]

1 - 31 octombrie 2008

Program Oameni în memoria Galaţiului   [ Afişul manifestării ] [ Galerie foto ]
În perioada 1 - 31 octombrie 2008 Biblioteca Judeţeană „V.A. Urechia“ găzduieşte în foaierul de la etajul 1 al sediului bibliotecii expoziţia: „Oameni în memoria Galaţiului“. [ Detalii aici... ]

27 sept - 01 oct 2008

carte Expoziţie de carte: „Grigore şi Nichita - generaţia ’60“   [ Afişul manifestării ] [ Galerie foto ]
În perioada 27 septembrie - 01 octombrie 2008, Biblioteca „V.A. Urechia“ organizează, în foaierul Sălii de lectură „M. Eminescu“, expoziţia de carte „Grigore şi Nichita - generaţia ’60“. Expoziţia este dedicată aniversării a 75 de ani de la naşterea poetului gălăţean Grigore Hagiu şi se incadrează în amplele manifestări dedicate Zilelelor Culturale ale Revistei Porto-Franco organizate de Societatea Scriitorilor Costache Negri şi revista Porto-Franco în colaborare cu Biblioteca „V.A. Urechia“, Consiliul Judeţului Galaţi, Primăria Galaţi şi Primăria Târgu Bujor.

Utilizăm setul de caractere UTF-8