31 august - 3 septembrie 2010
Chişinău

Logo manifestare
Biblioteca Naţională a Republicii Moldova   Galerie foto

În perioada 31 august - 3 septembrie 2010 a avut loc la Biblioteca Naţională a Republicii Moldova „Salonul Internaţional de Carte“, ediţia a XIX-a, ediţie dedicată Anului „Mihai Eminescu“ (160 de ani de la naştere). La Salonul de carte Ilie Zanfir, directorul Bibliotecii „V.A.Urechia“ a prezentat titlurile apărute la Editura Axis Libri. Au fost prezenti şi autorii: Viorel Dinescu şi Pompiliu Comşa, care şi-au prezentat cărţile apărute la Editura Axis Libri, respectiv: „Dialoguri Socratice“ şi „Galaţi, Ghid istoric şi turistic“.

 30 august 2010
Chişinău

Logo manifestare
Academia din Republica Moldova   Galerie foto

Luni 30 august 2010, poetul Adrian Păunescu a primit pentru merite culturale deosebite, titlul de membru de onoare al Academiei de Ştiinţe din Republica Moldova. La eveniment a fost prezent şi prof. Ilie Zanfir, directorul Bibliotecii „V.A.Urechia“ din Galaţi.

 27 august - 2 septembrie 2010

Logo manifestare
Expoziţii  

În perioada 27 august - 3 septembrie 2010, în foaierul Sălii de lectură „Mihai Eminescu“, Biblioteca Judeţeană „V.A.Urechia“ vă invită să vizionaţi expoziţiile de carte dedicate împlinirii a 71 de ani de la naşterea scriitoarei de romane poliţiste Rodica Ojog-Braşoveanu [ Afişul manifestării] şi a 93 de ani de la moartea prozatorului român Calistrat Hogaş [ Afişul manifestării].

 26 august 2010

Logo manifestare
Cafeneaua Culturală   Galerie foto

Întâlnirea de joi 26 august de la ora 10:00 în cadrul Clubului de vacanţă - Cafeneaua culturală, a fost dedicată Omului Frumos!

...lucrul cel mai important, în epoca pe care o trăim, este să avem capacitatea să recunoaştem Omul Frumos.
Dan Puric - despre Omul Frumos
Manifestarea s-a desfăşurat în sala „Mihai Eminescu“ a Bibliotecii „V.A.Urechia“!

 25 august 2010

Logo manifestare
Clubul de vacanţă. Clubul curioşilor   Afişul manifestării   Galerie foto

Miercuri, 25 august 2010 cu începere de la ora 10:00 a avut loc o nouă întâlnire a membrilor Clubului curioşilor. Campania „Să ne întoarcem la lectură“ lansată în cadrul Festivalului Naţional de Carte „Axis Libri“ a continuat cu impresii de lectură din cartea de vacanţă şi concursuri interactive cu tema cartea. Un alt moment interesant a fost prezentarea volumului „Galaţi: Ghid istoric şi turistic“, de prof. Zanfir Ilie, directorul Bibliotecii „V.A.Urechia“.

 25 august 2010

Logo manifestare
Vizită la Filiala nr.4 „Grigore Vieru“   Galerie foto

Filiala nr.4 „Grigore Vieru“ a primit miercuri 25 august 2010 vizita elevilor de la Şcoala nr. 20 „George Coşbuc“ din oraşul Brăila, clasa dnei învăţător Florica Panţuru. Copii au vizitat obiective din oraşul Galaţi, în cadrul Programului „Şcoala de vară“, călătorind cu autobuzul, vaporul, astăzi fiind ziua în care au folosit ca mijloc de transport trenul, vizitând oraşul vecin Galaţi. Au fost impresionaţi de vizita făcută la Complexul muzeal de Ştiinţe ale naturii Galaţi, Gara CFR călători Galaţi, şi Filiala nr.4 „Grigore Vieru“ a Bibliotecii din Gara CFR călători unde le-au fost prezentate serviciile oferite de bibliotecă şi sala pentru Internet. „V.A.Urechia“.

 19 august 2010

Logo manifestare
Cafeneaua Culturală  Galerie foto

Joi, 19 august 2010 ora 10:00, a avut loc o nouă întâlnire a tinerilor gălăţeni în cadrul Clubului de vacanţă - Cafeneaua culturală organizată de secţia Împrumut la domicliu pentru adulţi a Bibliotecii „V.A. Urechia“. Tema zilei Internetul şi relaţiile interumane a fost pe gustul participanţilor care şi-au împărtăşit unii altora ideile.

 18 august 2010

Logo manifestare
Donaţie de carte  Galerie foto

Miercuri, 18 august 2010, o delegaţie din Biblioteca Judeţeană „V.A. Urechia“ Galaţi, formată din Zanfir Ilie - Director şi Geta Eftimie - Director adjunct, s-a deplasat la cele două filiale din Republica Moldova (Cahul şi Chişinău) în vederea donării a câte 300 de cărţi şi a câte unui roll-up cu sigla instituţiei. Din partea Filialelor au fost prezente Dna Director Rodica Dermengi - Biblioteca Regională Cahul şi Dna Director adjunct Elena Sănduc de la Biblioteca Naţională din Chişinău.

 18 august 2010

Logo manifestare
Clubul de vacanţă. Clubul curioşilor   Afişul manifestării  Galerie foto

Miercuri, 18 august 2010 cu începere de la ora 10:00 s-a desfăşurat la Biblioteca „V.A. Urechia“ cea de-a VII-a întâlnire a Clubului curioşilor. În prima parte a întâlnirii copiii au fost invitaţi la o incursiune în timp prin Galaţiul de altădată cu fotoreporterul Paul Budeanu, iar de la ora 11:00, doamna Ramona Dinu de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Galaţi, le-a prezentat celor mici un film cu tema: Prevenirea victimizării minorilor.

 12 august 2010

Logo manifestare
Cafeneaua Culturală  Galerie foto

Joi, 12 august 2010 ora 10:00, tinerii gălăţeni s-au reîntâlnit în cadrul Clubului de vacanţă - Cafeneaua culturală. Tema abordată Cărţi de care m-am îndrăgostit, a fost un bun prilej pentru a-şi împărtăşi preferinţele literare şi pentru a se cunoaşte mai bine.

 11 august 2010

Logo manifestare
Clubul de vacanţă. Clubul curioşilor   Afişul manifestării  Galerie foto

Miercuri, 11 august 2010 cu incepere de la ora 10:00 s-a desfăşurat la Sediul Central al Bibliotecii "V.A. Urechia" Clubul curioşilor, organizat de Secţia Împrumut la Domiciliu pentru Copii a bibliotecii. În cadrul acestei întâlniri prima temă ce s-a aflat în dezbatere s-a numit „Ora de pictură” iar invitat a fost doamna prof. Lenuţa Bâzu. Cu începere de la ora 11:00, tot în cadrul clubului, reprezentanţi ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie Galaţi, din cadrul Compartimentului de analiza şi prevenirea criminalităţii le-au explicat copiilor cum trebuie să circule corect, care sunt semnele de circulaţie, toate acestea reunite sub tema „Prevenirea accidentelor rutiere”.

 05 august 2010

Logo manifestare
Cafeneaua Culturală   Galerie foto

Joi, 05 august 2010, ora 10:00 membrii fideli ai Clubului de vacanţă - Cafeneaua Culturală au petrecut clipe minunate pe acorduri de muzică adecvate în compania poetului Iulian Grigoriu .

 04 august 2010

Logo manifestare
Clubul de vacanţă. Clubul curioşilor  Galerie foto

Miercuri, 04 august 2010, ora 10:00 membrii Clubului de vacanţă – Clubul Curioşilor au avut prilejul să vizioneze fragmente din Filmoteca de aur în colecţiile Bibliotecii „V.A.Urechia” la Sala Multimedia. Tot ca parte a activităţilor clubului cu începere de la ora 11:00 la Sala Mihai Eminescu a avut loc vernisajul expoziţiei de pictură „Natura în culori” a doamnei prof. Lenuţa Bâzu. Invitaţi speciali au fost prof. Liliana Negoescu, prof. Jana Andreescu, pictorul Teodor Vişan şi scriitorul Victor Cilincă. Expoziţia va fi deschisă în perioada 4 – 31 august 2010.

 04 august 2010

Logo manifestare
Expoziţie: Natura în culori   

Miercuri, 4 august 2010, cu începere de la orele 11:00 la Sala Mihai Eminescu a Bibliotecii „V.A. Urechia” va avea loc vernisajul expoziţiei de pictură „Natura în culori” a doamnei Lenuţa Bâzu.

 August 2010

Logo manifestare
Oameni în memoria Galaţiului   Afişul manifestării   Galerie foto

În luna august, sub auspiciile proiectului „Oameni în memoria Galaţiului“, Biblioteca Judeţeană „V.A.Urechia“ Galaţi îi aduce în memoria gălăţenilor pe: Margareta Metaxa, Nedelcu Oprea şi George Fernic [ Detalii aici... ].

Utilizăm setul de caractere UTF-8