29 iunie 2010

Logo manifestare
Mircea Cărtărescu la Galaţi   Afişul manifestării   Galerie foto

Marţi, 29 iunie 2010 la ora 14:00 în Sala „M. Eminescu“, Sediul central al Bibliotecii, a avut loc lansarea noilor volume de Mircea Cărtărescu urmată de o sesiune de autografe. Au vorbit: Mircea Cărtărescu, prof. Ilie Zanfir, directorul Bibliotecii „V.A. Urechia“ şi Lidia Bodea, director general Editura Humanitas.

 28 iunie - 2 iulie 2010

Logo manifestare
Curs de instruire în tehnologia informaţiei   Galerie foto

În perioada 28 iunie - 2 iulie 2010 are loc la Centrul de Formare din cadrul Bibliotecii „V.A. Urechia“, o altă serie de cursuri de instruire în tehnologia informaţiei şi administrarea calculatoarelor cu internet pentru public cu bibliotecari din bilbiotecile comunale din judeţul Galaţi şi filiala Bibliotecii din cadrul programului Biblionet - runda a II-a. Formatori: Titina Dediu şi Gabriel Manea de la Biblioteca „V.A. Urechia“.

 28 iunie - 31 iulie 2010

Logo manifestare
Expoziţia: Dunărea în atlase vechi   Afişul manifestării  Galerie foto

Expoziţia „Dunărea în atlase vechi“ poate fi vizionată la Sala de lectură „M. Eminescu“ care reuneşte atlase rarisime tipărite la Amsterdam (1688), Paris (1672), Venezia (1773), provenite din donaţia istoricului V.A. Urechia, ce pun în valoare bogăţia fondului vechi conservat la Biblioteca „V.A. Urechia“. În volumul transilvăneanului GEORGIUS REICCHERSDORFF - MOLDAVIAE QVAE OLIM DACIAE PARS CHOROGRAPH, apărut la Koln în 1565, apare menţionat şi Galaţiul (Galacz), fiind şi cea mai veche informaţie despre oraşul nostru într-un document din Biblioteca „V.A. Urechia“.

 28 iunie - 31 iulie 2010

Logo manifestare
Expoziţia: Dunărea în gravura de secol XIX   Afişul manifestării   Galerie foto

Expoziţia „Dunărea în gravura de secol XIX“ oferă o reconstituire documentară a bazinului Dunării, de la intrarea în ţară până la vărsarea în Marea Negră, dar şi frumuseţea netulburată a bătrânului Danubius Fluvius Europae Maximus, prin litografii tipărite la Viena în 1826: ruinele Podului lui Traian, insula Ada -Kaleh, cetăţi fortificate azi dispărute. Portul Galaţi apare cu un ţărm abrupt, sălbatic, la care erau ancorate corăbii cu pânze ce aşteptau să fie descărcate. Era o perioadă de înflorire al cetăţii noastre. Expoziţia se desfăşoară la mezanin - „Popasul bibliofilului“.

 25 - 30 iunie 2010

Logo manifestare
Expoziţia: Drapelul de stat - simbol naţional   Afişul manifestării

În perioada 25 - 30 iunie 2010, în foaierul Sălii de lectură „Mihai Eminescu“, Biblioteca Judeţeană „V.A. Urechia“ vă invită să vizionaţi expoziţia „Drapelul de stat - simbol naţional“, organizată cu ocazia zilei de 26 Iunie declarată Ziua Drapelului Naţional.

 25 - 30 iunie 2010

Logo manifestare
Expoziţia: Basarabia, pământ românesc   Afişul manifestării

În perioada 25 - 30 iunie 2010, în Sala de lectură „Mihai Eminescu“, Biblioteca Judeţeană „V.A. Urechia“ vă invită să vizionaţi expoziţia „Basarabia, pământ românesc“, organizată cu ocazia împlinirii a 70 de ani de la anexarea Basarabiei la URSS.

 25 iunie 2010

Logo manifestare
Dezbaterea: 70 de ani de la anexarea Basarabiei la U.R.S.S.   Afişul manifestării

Vineri 25 iunie 2010, ora 17:00, în sala de lectură Mihai Eminescu are loc dezbaterea organizată de Liga Studenţilor Basarabeni din Galaţi, în parteneriat cu Biblioteca „V.A. Urechia“ şi Liga Culturală pentru Unitatea Românilor de pretutindeni - Departamentul Moldova, Filiala Galaţi, pentru marcarea a 70 de ani de la anexarea Basarabiei la U.R.S.S..

 24 - 30 iunie 2010

Logo manifestare
Drogurile nu rezolvă problemele, le complică!   Afişul manifestării

Biblioteca „V.A.Urechia“ - Filiala 1 „Costache Negri“ în colaborare cu Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Galaţi, organizează în perioada 24.06 - 30.06.2010, cu ocazia „Zilei Mondiale de luptă împotriva traficului şi consumului ilicit de droguri“, o expoziţie de desene realizate de elevi din judeţul Galaţi care au participat la Concursul Naţional „Mesajul meu antidrog“.

 24 iunie 2010

Logo manifestare
Sânzienele   Afişul manifestării

Sărbătoarea creştină a Naşterii Sf. Ioan Botezătorul este marcată în fiecare an la 24 iunie şi este cunoscută în popor şi cu denumirea de Drăgaica sau Sânzienele. În credinţa populară, „Sânzienele sunt zâne sfinte sau fecioare frumoase rapite de zmei şi ţinute în palateferecate, ascunse prin păduri neumblate de picior de om. În noaptea de Sânziene (23/24 iunie), în timp ce umblă pe Pământ sau plutesc în aer, cântă şi dansează şi împart rod holdelor şi femeilor căsătorite, înmulţesc păsările şi animalele, stropesc cu leac şi miros florile...“ (Ghinoi, Ion - Obiceiuri populare de peste an : Dicţionar).

 23 iunie 2010

Logo manifestare
După 20 de ani   Afişul manifestării   Galerie foto

Miercuri, 23 iunie 2010 la ora 14:00 în Sala „M. Eminescu“, Sediul central al Bibliotecii, Editura Humanitas şi Biblioteca „V.A. Urechia“ vă invită la întâlnirea cu scriitorii Ioana Pârvulescu şi Gabriel Liiceanu, După 20 de ani . Moderator al întâlnirii: prof. Ilie Zanfir, directorul Bibliotecii „V.A. Urechia“.

 15 - 30 iunie 2010

Logo manifestare
Filiala nr. 4 „Grigore Vieru“ la un an de la inaugurare   Afişul manifestării

Filiala nr. 4 „Grigore Vieru“ la un an de la inaugurare. Expoziţie de afişe şi colaj din articolele de presă, în care sunt oglindite activităţile culturale desfăşurate în cadrul filialei în perioada 15 iunie 2009 - 15 iunie 2010.

 15 - 30 iunie 2010

Logo manifestare
Luceafărul eminescian în ediţii bibliofile   Afişul manifestării   Galerie foto

Expoziţia Luceafărul eminescian în ediţii bibliofile din colecţiile Bibliotecii „V.A. Urechia“ reuneşte unele din cele mai preţioase rarităţi bibliofile apărute în ediţii limitate, numerotate, pe hârtie filigranată, în formate neobişnuite, liliput sau gigant, în viziunea unor artişti plastici cunoscuţi: Mişu Teişanu, Ligia Macovei, E. Şt. Bouşcă, Traian Al. Filip ş.a. Expoziţia poate fi admirată la sediul central al Bibliotecii, Sala de lectură Mihai Eminescu în intervalul 15 - 30 iunie 2010.

 15 - 30 iunie 2010

Logo manifestare
Iubire şi poezie: Mihai Eminescu - Veronica Micle   Afişul manifestării   Galerie foto

Expoziţia de documente iconografice Iubire şi poezie: Mihai Eminescu - Veronica Micle, readuce în memoria publicului o prietenie literară şi o dragoste romantică, sau cum spunea Eminescu „căldura şi lumina din Templul iubirei, pentru ca să nu se stingă niciodată...“ Expoziţia poate fi vizionată la sediul central, mezanin - „Popasul bibliofilului“, în perioada 15 - 30 iunie 2010.

 15 - 30 iunie 2010

Logo manifestare
Eminescu şi Galaţiul: mărturii documentare   Afişul manifestării   Galerie foto

Documentele expuse reflectă pasiunea şi truda de o viaţă a profesorului şi publicistului gălăţean Gheorghe S. Ştefănescu, un cercetător neobosit în descoperirea legăturilor pe care Mihai Eminescu le-a avut cu oraşul Galaţi şi reprezintă un omagiu adus marelui poet. Expoziţia poate fi vizionată în foaierul de la etajul 1 al sediului Bibliotecii „V.A. Urechia“ în perioada 15 - 30 iunie 2010.

 15 iunie 2010

Logo manifestare
Lansare de carte: „Labyrinth.com“ şi „VOODOO“   Afişul manifestării   Galerie foto

Marţi, 15 iunie ora 16:00 la Sediul central al Bibliotecii „V.A. Urechia“, Sala „M. Eminescu“ se vor lansa volumele „Labyrinth.com“ şi „VOODOO“ semnate Eugen Ovidiu Chirovici economist, scriitor şi jurnalist, Mare Maestru al Marii Loji Naţionale din România. Moderatori scriitorii Teodor Parapiru, Liviu Papuc şi Aurel Ştefanachi.

 15 iunie 2010

Logo manifestare
Conferinţă la Biblioteca „V.A. Urechia“   Afişul manifestării   Galerie foto

Marţi, 15 iunie 2010, ora 14:00 la Sediul central al Bibliotecii „V.A. Urechia“, Sala „M. Eminescu“ s-a desfăşurat conferinţa: „Mijloace şi metode moderne privind asigurarea calităţii educaţiei în învăţământul preuniversitar românesc“ ce a fost susţinută de Şerban Iosifescu preşedinte ARACIP.

 15 iunie 2010

Logo manifestare
Conferire titlu academic   Galerie foto

Marţi, 15 iunie 2010, Directorul Bibliotecii „V.A. Urechia“ Ilie Zanfir a participat la festivitatea de conferire a titlului de Doctor Honoris Causa domnului Virgil Tănase - scriitor, regizor şi eseist gălăţean. Titlul a fost acordat de către Universitatea „Dunărea de Jos“ Galaţi.

 15 iunie 2010

Logo manifestare
Comemorare Mihai Eminescu   Galerie foto

Marţi, 15 iunie 2010 au avut loc depuneri de flori la Statuia lui Mihai Eminescu, din Parcul ce-i poartă numele, cu ocazia comemorării a 121 de ani de la moartea poetului nepereche.

 14 - 18 iunie 2010

Logo manifestare
Curs de instruire în tehnologia informaţiei  

În perioada 14 - 18 mai 2010 are loc la Centrul de Formare din cadrul Bibliotecii „V.A. Urechia“, o altă serie de cursuri de instruire în tehnologia informaţiei şi administrarea calculatoarelor cu internet pentru public cu bibliotecari din bilbiotecile comunale din judeţul Galaţi şi filiala Bibliotecii din cadrul programului Biblionet - runda a II-a. Formatori: Titina Dediu şi Gabriel Manea de la Biblioteca „V.A. Urechia“.

 14 iunie 2010

Logo manifestare
Întâlnire cu Nora Iuga... la Galaţi   Afişul manifestării   Galerie foto

Luni, 14 iunie 2010 la ora 17:00 s-a desfăşurat la Sediul central al Bibliotecii „V.A. Urechia“, Sala „M. Eminescu“ un dialog cu cititorii la care a participat şi scriitoarea Nora Iuga. Evenimentul a fost moderat de prof Zanfir Ilie, director al Bibliotecii şi scriitoarea Angela Baciu.

 14 iunie 2010

Logo manifestare
Scriitorul Virgil Tănase revine la Galaţi   Afişul manifestării Galerie foto

Luni, 14 iunie 2010 la ora 13:00 s-a desfăşurat la Sediul Central al Bibliotecii „V.A. Urechia“, Sala „M. Eminescu“ o întâlnire cu scriitorul român de expresie franceză Virgil Tănase. Moderator al întâlnirii profesor Zanfir Ilie director al Bibliotecii.

 11 iunie 2010

Logo manifestare
Bookfest  Galerie foto

Vineri, 11 iunie 2010 o delegaţie din Biblioteca Judeţeană „V.A. Urechia“ Galaţi condusă de directorul instituţiei, Ilie Zanfir a vizitat Târgul de carte BOOKFEST, ediţia a V-a, unde au participat 187 de edituri, cu peste 5000 de titluri de carte.

 10 iunie 2010

Logo manifestare
Salonul Literar AXIS LIBRI   Afişul manifestării   Galerie foto

Joi, 10 iunie 2010 la ora 17:00 s-a desfăşurat la Biblioteca „V.A. Urechia“ ultima ediţie a acestui sezon a Salonului Literar AXIS LIBRI în cadrul căruia au fost lansate volumele: Galaţi. Ghid istoric şi turistic, autori Zanfir Ilie şi Pompiliu Comşa, Editura "Axis Libri" şi Catrafuse, autor Victor Cilincă, Editura „Axis Libri“.

 1 - 6 iunie 2010

Logo manifestare
Festivalului Naţional al Cărţii „AXIS LIBRI“   Comunicat de presă   Afişul manifestării   Programul manifestărilor

În perioada 1-6 iunie 2010, Biblioteca Judeţeană „V.A. Urechia“ organizează a doua ediţie a Festivalului Naţional al Cărţii „AXIS LIBRI“ adresat iubitorilor de carte şi lectură, atât cititori cât şi creatori, editori şi difuzori, pe care îi invită să participe la un program generos prin diversitate şi calitate.. [Detalii]

 1 - 6 iunie 2010

Logo manifestare
Să ne întoarcem la lectură. Citeşte şi tu!   Program campanie

În cadrul Festivalului Naţional al Cărţii „Axis Libri“. Ediţia a -II-a, ce se va desfăşura în perioada 1 - 6 iunie 2010 pe Esplanada pietonală din zona P-urilor, spre Elice se va face o campanie de promovare a lecturii intitulată „Să ne întoarcem la lectură. Citeşte şi tu!. [Program campanie]

 1 iunie 2010

Logo manifestare
Carnavalul Cărţii pentru Copii   Regulament concurs   Afişul manifestării

Cu prilejul Zilei Internaţionale a Copilului Biblioteca „V.A. Urechia“ organizează în data de 1 iunie 2010, orele 11:00 Carnavalul Cărţii pentru Copii. Ediţia a XXX-a. Manifestarea coincide în acest an cu deschiderea oficială a Festivalului Naţional al Cărţii „Axis Libri“. Ediţia a -II-a. Aşteptăm să vă înscrieţi! [Regulament concurs].

 Iunie 2010

Logo manifestare
Oameni în memoria Galaţiului   Afişul manifestării   Galerie foto

În luna iunie, sub auspiciile proiectului „Oameni în memoria Galaţiului“, Biblioteca Judeţeană „V.A.Urechia“ Galaţi îi aduce în memoria gălăţenilor pe: Anghel Saligny, Corneliu V. Botez şi Gheorghe S. Ştefănescu [ Detalii aici... ].

Utilizăm setul de caractere UTF-8