Logo manifestare

Clubul de vacanta. Clubul curiosilor

Miercuri, 31 august 2011, a avut loc penultima întâlnire a membrilor curiosilor, care au povestit întâmplari hazlii de vacanta, au ascultat şi au cântat împreuna cu scriitoarea Cezarina Adamescu. Copiii si-au exprimat nerabdarea pentru participarea la concursul „Ghid turistic de vacanta“ şi bineînteles pentru premierea finala de saptamâna viitoare.
Logo manifestare

V.A. Urechia - mentor spiritual

Dupa îndelungi demersuri, s-a reusit identificarea în Cimitirul Bellu din Bucuresti, la Fig. 30-2, a mormântului mentorului spiritual al institutiei noastre, Vasile Alexandrescu Urechia, care este înmormântat alaturi de sotia sa, Ana şi fiul Alecu. Urmeaza punerea în practica a unui proiect din a carui materializare sa rezulte pretuirea fata de personalitatea celui care a înfiintat la Galaţi biblioteca ce-i poarta numele, istoricul, scriitorul, omul politic şi membru fondator al Academiei Române - V.A. Urechia.
Logo manifestare

Clubul de vacanta. Cafeneaua culturala

Joi 25 august 2011 la ora 10:00, în curtea Bibliotecii „V.A. Urechia“, a avut loc o noua întâlnire a tinerilor galateni în cadrul Clubului de vacanta - Cafeneaua culturala. Dupa minutele de umor şi propunerile de lectura, invitata noastra Daniela Parapiru - psiholog, ne-a vorbit despre rolul iubirii în viata oamenilor şi în societate. La urmatoarea întâlnire din data de 1 septembrie vom discuta pe tema: Ce este normalitateaţ Care sunt drepturile meleţ Îi asteptam pe toti tinerii galateni care vor sa se exprime.
Logo manifestare

Clubul de vacanta. Clubul curiosilor

Miercuri, 24 august 2011, la Biblioteca a avut loc o frumoasa dimineata de poveste. Membrii Clubului Curiosilor s-au întâlnit cu recunoscuta scriitoare pentru copii Cezarina Adamescu. Autoarea le-a vorbit celor mici despre pasiunea scrisului şi a lecturii, le-a prezentat volumele: „Povesti pentru Georgiana“ şi „Râs în flacari“. Copiii au mai participat la o partida de sah, au ascultat povesti şi au continuat pregatirea pentru concursul Ghid turistic de vacanta, care va avea loc la urmatoarea întâlnire.
Logo manifestare

Clubul de vacanta. Cafeneaua culturala

Joi 18 august 2011 la ora 10.00, Biblioteca „V.A. Urechia“ a fost gazda tinerilor cinefili galateni. Invitatul nostru Ciprian Brasoveanu - actor la Teatrul Dramatic „Fani Tardini“, cu generozitatea-i caracteristica, ne-a purtat cu deosebita maiestrie în lumea fascinanta a filmului. La urmatoarea întâlnire din data de 25 august vom discuta despre rolul iubirii în societatea actuala. Îi asteptam pe toti tinerii care, cred sau nu, ca mai este loc pentru iubire.
Logo manifestare

Clubul de vacanta. Clubul curiosilor

Miercuri, 17 august 2011, la Biblioteca „V.A. Urechia“ a avut loc o noua întâlnire a membrilor Clubului Curiosilor. Copiii au participat la o lectie de origami, au jucat diverse jocuri şi au ascultat povesti. Astazi au fost prezentate şi criteriile pentru concursul „Ghid turistic de vacanta“, folosind modelul volumului „Galaţi: Ghid turistic“, de Ilie Zanfir şi Pompiliu Comsa. Concurentii au la dispozitie doua saptamâni pentru a-si pregati prezentarea.
Logo manifestare

Ziua Marinei

Cu prilejul Zilei Marinei - 15 august, Biblioteca Judeteana „V.A. Urechia“ va organiza o expozitie de carte cu vânzare ce se va avea ca locatie Foisorul de pe Faleza inferioara a Dunarii. Evenimentul face parte dintr-un amplu program de manifestari organizate de mai multe institutii gălăţene. Vezi programul [detalii].
Logo manifestare

Vizita la Biblioteca

Un grup de copii de la Fundatia Împreuna, însotiti de instructor cultural Geta Chirila, au vizitat Filiala „Grigore Vieru“ a Bibliotecii Judetene „V.A. Urechia“, în cadrul proiectului initiat pentru cunoasterea serviciilor oferite comunitatii locale de catre institutiile gălăţene.
Logo manifestare

Clubul de vacanta. Cafeneaua culturala

Joi 11 august 2011 la ora 10, ne-am reîntâlnit la Biblioteca „V.A. Urechia“ în sala „Mihai Eminescu“. Într-o maniera interactiva, foarte atragatoare, invitatii nostri: Daniela Parapiru - psiholog, Ramona Axinte - agent principal şi Adrian Dura - comisar sef în cadrul Inspectoratului de Politie Galaţi, ne-au vorbit despre libertatea personala şi despre prevenirea manifestarilor violente în care sunt implicati tinerii. Pe 18 august îi asteptam pe iubitorii de film!
Logo manifestare

Clubul de vacanta.Clubul Curiosilor

Miercuri, 10 august 2011 la Biblioteca „V.A. Urechia“ a avut loc o instructiva şi atractiva lectie de olarit cu renumitii olari Maria şi Maricel Mocanu din localitatea Branistea, judetul Galaţi. Copiii au fost interesati şi de informatiile primite despre expozitia „Valea Regilor la Galaţi“ şi despre calatoriile în Egipt ale poetului Gheorghe Burlacu - Niculitel.
Logo manifestare

Badea Cârtan - Un dac coborât de pe Columna - expozitie

Expozitia Badea Cartan - Un dac coborât de pe Columna, marcheaza comemorarea a 100 de ani de la moartea taranului român autodidact, care a luptat pentru înregistrarea neamului românesc, cu cea mai puternica arma - cartea, pe care o cara cu desaga din Vechiul Regat în Transilvania. Expozitia evoca prin documente de colectii speciale (fotografii de epoca, scrisori autentice), un moment deosebit al românismului: depunderea unei coroane de bronz la piciorul Columnei lui Traian, la Roma în octombrie 1899, la Congresul Orientalistilor. Cei doi depunatori ai coroanei, doi români iubitori de neam: Badea Cârtan şi istoricul V.A. Urechia.
Logo manifestare

Noua Filiala la Giurgiulesti, Republica Moldova

Biblioteca Judeteana „V.A. Urechia“ din Galaţi a deschis o noua Filiala la Giurgiulesti - Republica Moldova. S-au donat 600 de carti din care 100 literatura pentru copii. Din partea Bibliotecii au participat: Ilie Zanfir Director/Manager şi Geta Eftimie, Dir. adjunct, iar din partea comunei Giurgiulesti au participat: dna Primar Tatiana Galateanu, cadre didactice, elevi, cetateni ai comunitatii locale precum şi un vechi prieten al Bibliotecii dl. Valentin Ajder, Director Editura Eikon, Cluj Napoca - fiul satului Giurgiulesti, Mihai Cretu, Presedinte al Ligii Studentilor Basarabeni din Galaţi, dl Gheorghe Mândru, Directorul cultural al Raionului Cahul, bibliotecarele: Aneta Golovatenco şi Maria Cârcalan. Darul facut prin donatia de carti, a adus mare bucurie bibliotecii de la liceul din localitate cât şi bibliotecii publice.

Clubul de vacanta. Cafeneaua culturala

Logo manifestare Joi 04 august 2011 la ora 10.00, a avut loc la Biblioteca „V.A. Urechia“ o noua întâlnire a tinerilor galateni în cadrul Clubului de vacanta - Cafeneaua culturala. Într-o atmosfera deosebit de placuta, ne-au încântat auzul şi ne-au bucurat sufletul: Catalin Rusen, George Constantin, Vladut Olaru, Iustin Ursica.

Clubul de vacanta. Clubul curiosilor

Logo manifestare La Biblioteca „V.A. Urechia“ a avut loc a patra întâlnire a membrilor Clubului Curiosilor. Copiii au învatat sa confectioneze figurine din hârtie prin tehnica origami, au învatat cuvinte în limba engleza, prin intermediul cântecului şi jocului îndrumati de doamna profesoara Daczo Liliana; au interpretat şi recunoscut personaje din povesti fiind îndrumati de doamna învatatoare Luminita Stancu şi doamna bibliotecara Tanase Victorita. În partea a doua a întâlnirii au participat la lectia„ Prevenirea victimizarii minorilor“ sustinuta în mod interactiv de doamna Axinte Ramona, agent principal la Inspectoratul Judetean de Politie.

Utilizăm setul de caractere UTF-8