Logo

Premiile Uniunii Scriitorilor, Filiala Sud-Est

Sâmbătă, de la orele 11.00, o dublă ceremonie specială s-a desfăşurat în Sala „M. Eminescu“ a Bibliotecii „V.A.Urechia“: pe lângă bucuria primirii a şapte noi membri (doi din Galaţi, restul din ţară) în rândul scriitorilor, la Filiala Sud-Est a Uniunii Scriitorilor au fost înmânate şi premiile anuale pentru cele mai bune cărţi publicate în anul precedent.
Logo

Am venit şi noi odată, La un an cu sănătate

Am venit şi noi odată, La un an cu sănătate - urările de iarnă din zona Moldovei prezentate de elevii Şcolii Gimnaziale „Sf. Împăraţi“, coordonaţi de director prof. Camelia Dima vor încânta cititorii şi bibliotecarii de la sediul central al Bibliotecii Judeţene „V.A.Urechia“.
Logo

Moş Crăciun cu drag soseşte!

Moş Crăciun cu drag soseşte! - program artistic susţinut de copiii salariaţilor Bibliotecii Judeţene „V.A.Urechia“ în aşteptarea Moşului.
Logo

Sărbătorile încep să vină

Luni, 17 decembrie 2012, ora 14:00, la Biblioteca Judeţeană „V.A.Urechia“ s-a deschis seria manifestărilor dedicate Sărbătorilor de iarnă. Elevii Şcolii Gimnaziale „Nicolae Bălcescu“, coordonaţi de doamna director Mogoş Mariana şi elevii Colegiului Tehnic de Alimentaţie şi Turism „Dumitru Moţoc“, coordonaţi de prof. Onescu Mirela au susţinut un frumos program de colinde şi obiceiuri.
Logo

Tradiţii şi obiceiuri la români

Expoziţia de măşti, felicitări, origami, desene specifice anotimpului de iarnă, realizate de preşcolarii şi elevii din instituţiile de învăţământ gălăţean, coordonaţi de cadrele didactice poate fi vizionată în perioada 17 decembrie - 10 ianuarie 2013, la sediul central, parter şi Secţia pentru Copii a Bibliotecii Judeţene „V.A.Urechia“.
Logo

Atelierul foto al proiectului „Şi ei au copilărie...“

Sâmbătă 15 dec orele 10 - 12 a avut loc Atelierul foto al proiectului „Şi ei au copilărie...“ desfăşurat în colaborare cu fotografi profesionişti participanţi voluntari la Campania Help Portrait Galaţi coordonată de Laura Lupaşcu. Cei 25 participanţi, adolescenţi din Centrul de Plasament „Negru Vodă“ şi din cadrul Fundaţiei „Inimă de copil“ Filiala Galaţi au fost pentru o zi mici modele ei fiind actorii principali ai unei şedinţe foto. Totodată au avut prilejul de a vedea cum se realizează o fotografie, ce înseamnă un aparat foto, cum se încadrează o imagine, ce înseamnă lumina pentru o fotografie perfectă. În cadrul următorului atelier adolescenţii vor primi pozele care le-au fost făcute.
Logo

Oferirea de felicitări persoanelor vârstnice de la Centrul de Primire „Casa Speranţa“

Vineri, 21 decembrie 2012, ora 13:00  participantele atelierelor din cadrul proiectului „Felicitări tridimensionale handmade“, împreună cu coordonatorul de proiect, Leonica Roman, bibliotecar, vor merge la Centrul de Primire în Regim de Urgenţă „Casa Speranţa“ pentru a oferi felicitări şi bunătăţi dulci sponsorizate cu generozitate de firma Galmopan persoanelor vârstnice aflate în Centru şi vor susţine un mini recital de colinde.
Logo

Altfel de felicitări tridimensionale - Expoziţie

Joi, 20 decembrie 2012, ora 14:00  va avea loc la sediul central al Bibliotecii Judeţene „V.A. Urechia“ vernisajul expoziţiei „Altfel de felicitări tridimensionale“. Felicitările expuse sunt realizate de Leonica Roman, bibliotecar în cadrul Biroului Catalogarea colecţiilor. Control de autoritate, şi reprezintă portretele participantelor atelierelor din cadrul proiectului „Felicitări tridimensionale handmade“, dar şi ale cursanţilor şi formatorilor de la Şcoala de Vară pentru Tinerii Bibliotecari, ediţia a 3-a. Expoziţia este deschisă la etajul I al Sediului central, în foaierul Sălii de lectură „Mihai Eminescu“, în perioada 20 decembrie 2012 - 7 ianuarie 2013.
Logo

Primele mele felicitări tridimensionale - Expoziţie

Joi, 20 decembrie 2012, ora 14:00  va avea loc la sediul central al Bibliotecii Judeţene „V.A. Urechia“ vernisajul expoziţiei „Primele mele felicitări tridimensionale“. Felicitările expuse sunt realizate de participanţii atelierelor din cadrul proiectului „Felicitări tridimensionale handmade“. Expoziţia este deschisă la etajul I al Sediului central, în foaierul Sălii de lectură „Mihai Eminescu“, în perioada 20 decembrie 2012 - 7 ianuarie 2013.
Logo

Tradiţii de iarnă la români

Filiala nr. 4 „Grigore Vieru“ vă invită cu ocazia sărbătorilor de iarnă să vizionaţi, în perioada 17.12.2012 - 4.10.2013, expoziţia Tradiţii de iarnă la români realizatre de elevii Colegiului Naţional „Al. I. Cuza“ clasele I-IV, sub îndrumarea prof. Oana Damian şi Doiniţa Miron, bibliotecar Livia Enea precum şi lucrări realizate de copii care frecventează Centrul de zi La Vale - Fundaţia Cuvântul Întrupat, sub îndrumarea asistenţilor sociali şi a voluntarilor. Vă aşteptăm să vizionaţi expoziţia la sediul nostru din Str. Gării, nr. 1, Gara CFR-Călători, etajul 1.
Logo

Biblioteca „V.A. Urechia“ - Centru de excelenţă pentru biblioteci

În urma lansării unei noi linii de finanţare de către Fundaţia IREX, Biblioteca „V.A. Urechia“ a fost declarată câştigătoarea unui grant în valoare de 30.000 dolari, pentru categoria Centru de excelenţă care oferă servicii pentru adulţi cu vârsta cuprinsă între 41 - 60 ani, cu accent pe servicii dedicate şomerilor şi persoanelor casnice. Proiectul va fi implementat începând cu ianuarie 2013 până în luna septembrie 2013.
Logo

Galaţiul ieri şi azi - Expoziţie fotodocumentară

Joi, 6 decembrie 2012 la ora 16:00 s-a deschis oficial Labirintul Cultural de pe Esplanada de la Casa de Cultură a Sindicatelor pentru toţi cei doritori să (re)descopere oraşul nostru, aşa cum a fost păstrat în imaginile de arhivă. Biblioteca Judeţeană „V.A. Urechia“ a participat cu o expoziţie fototdocumentară intitulată „Galaţiul ieri şi azi“ ce cuprinde peste 53 de fotografii care înfăţisează atât Galaţiul de acum aproape un secol cât şi pe cel actual. Expoziţia va fi deschisă până pe data de 30 decembrie 2012.
Logo

Salonul Literar „Axis Libri“ - ultima ediţie din acest an

Joi, 6 decembrie 2012, ora 17:00, se desfăşoară ultima ediţie din acest an a Salonului Literar „Axis Libri“, manifestare cultural-artistică organizată de Biblioteca „V.A. Urechia“ în fiecare zi de joi a săptămânii. La această întâlnire se vor lansa volumele: Patrimoniul muzical românesc: Alexandru Jula (Editura Biblioteca Bucureştilor, Bucureşti, 2012), autor Oana Georgescu precum şi volumul Ninsori pe clape de pian: 105 de simfonii ri(t)mate (Editura Axis Libri, Galaţi, 2012), autor Gheorghe Gurău. Evenimentul va fi deschis de un recital de colinde realizat de membri ai Corului Seminarului Teologic „Sf. Andrei“ din Galaţi. Invitat special este maestrul Alexandru Jula ce va susţine un recital cu cele mai cunoscute şlagăre ale sale. Moderator va fi prof. Theodor Parapiru.
Logo

Donaţii şi donatori - Gigi Arămescu Anderson - expoziţie

Expoziţia „Donaţii şi donatori - Gigi Arămescu Anderson“ (1910-1994), valorifică creaţiile artistice de început ale pictoriţei născute la Galaţi, stabilită în SUA, care a avut generozitatea de a dona Bibliotecii „V.A. Urechia“ peste o sută de desene, ce sintetizează spiritualitatea românească şi dinamismul vieţii contemporane. Expoziţia poate fi admirată la et.1, mezanin, Popasul Bibliofilului, sediul central până pe data de 31.12.2012.
Logo

Castelul Peleş şi familia regală în colecţiile Bibliotecii „V.A. Urechia“ - expoziţie

Expoziţia Castelul Peleş şi familia regală în colecţiile Bibliotecii „V.A. Urechia“, organizată cu prilejul lansării excelentei monografii dedicate Castelului Peleş de Ruxanda Beldiman, scoate în evidenţă inepuizabilele comori documentare adunate cu inteligenţă de istoricul V.A. Urechia, pentru a putea reconstrui pentru generaţii succesive un fragment din istoria românilor: Regalitatea.
Logo Expo

Idei meşteşugite - Expoziţie

Centrul de Zi pentru persoane adulte cu handicap „LUCEAFARUL“ de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Galaţi, vă invita să participaţi la expoziţia „Idei meşteşugite“ organizată în colaborare cu Biblioteca Judeţeană „V.A. Urechia“ în perioada 3-16 decembrie 2012. Scopul expoziţiei este de a prezenta prin intermediul artei, rezultatele obţinute în urma activităţilor desfăşurate în cadrul orelor de terapie - ocupaţională cu personele adulte cu handicap, beneficiari ai serviciilor oferite de Centru. Expoziţia este organizată pentru a marca ziua de 3 decembrie - Ziua Internaţională a Persoanelor cu Handicap.

Utilizăm setul de caractere UTF-8