Logo manifestare

Clubul de vacanta - Cafeneaua culturala

Joi 26.07.2012 la ora 10.00, tinerii galateni membri ai Clubului de vacanta - Cafeneaua culturala s-au reîntâlnit. Pretextul a fost muzica şi dansul. La reusita întâlnirii a contribuit colaborarea cu tinerii de la Palatul copiilor şi faptul ca evenimentul s-a desfasurat la terasa Zodiarului, în foisorul de pe faleza Dunarii unde am fost foarte bine primiti. Multumim !
Logo manifestare

Clubului Curiosilor

La sediul central al Bibliotecii Judetene „V.A. Urechia“ a avut loc a doua întâlnire din acest an a membrilor Clubului Curiosilor. Cei 80 de copii prezenti au avut parte de o lectie demonstrativa sustinuta de membrii Asociatiei cultural-sportive „DAO KAN“, condusi de instructor Tudor Valentin. Copiii au fost încântati sa învete sa salute şi sa numere pâna la 10 în limba japoneza, sa-si prezinte propriile medalii obtinute de-a lungul timpului şi sa se întreaca în adevaratul sport al mintii - sahul. întâlnirea s-a încheiat cu prezentarea noutatilor editoriale aparute în colectiile Sectiei pentru Copii.
Logo manifestare

Cursul de initiere în antreprenoriat

Biblioteca „V.A. Urechia“ a organizat în perioada 23-27 iulie Cursul de initiere în antreprenoriat pentru someri. Cursul a avut loc în cadrul Proiectului „Businessman-ul din noi“, finantat de Fundatia IREX şi în parteneriat cu AJOFM Galaţi. Pentru înscrieri şi relatii: Dediu Titina Maricica tel: 0732520524 (Biblioteca „V.A. Urechia“); Manta Paula tel: 0236414049 (AJOFM Galaţi).
Logo manifestare

Clubul de vacanta - Cafeneaua culturala

Joi 19.07.2012 la ora 10:00, în curtea Bibliotecii „V.A. Urechia“ a avut loc prima întâlnire din acest an a tinerilor galateni în cadrul Clubului de vacanta - Cafeneaua culturala. într-o atmosfera placuta, au avut loc discutii pe tema „Omul pe care uitam sa-l iubim!“, ne-am istorisit scurte povestiri când am facut un bine sau un gest frumos pentru cineva, am recomandat carti care trebuie musai citite, ne-am distrat învatând jocuri. Joia viitoare, sunt invitati toti tinerii care iubesc muzica şi dansul, la foisorul de pe faleza!
Logo manifestare

Proiectul educational Sah - Sportul mintii

Astazi 18 iulie 2012 la Filiala nr. 4 „Grigore Vieru“ a avut loc prima întâlnire cu tinerii de la Centrul de zi pentru copii aflati în dificultate „La Vale“ care vor participa pe perioada vacantei de vara la Proiectul educational Sah - Sportul mintii.
Logo manifestare

Clubul de vacanta. Clubul Curiosilor

Astazi a avut loc prima întâlnire a celor 90 de copii înscrisi la Clubul Curiosilor. Dupa cuvântul de deschidere al conducerii Bibliotecii, prof. Ilie Zanfir cei mici au primit informatii despre programul de vara, despre concursul „Reteta bunicii“, despre expozitia de desene „Voluntariada copii1or 2012“, despre serviciile bibliotecii, iar la final au fost încântati sa primeasca Legitimatii de membri ai Clubului Curiosilor. Va asteptam dragi copii sa va înscrieti în continuare la Clubul de vacanta şi la concursul culinar! (Detalii Regulament concurs „Reteta bunicii“).
Logo manifestare

Clubul de vacanta

Miercuri, 18 iulie 2012, la ora 10:00 va avea loc deschiderea oficiala a programului educational-recreativ de vara, Clubul de vacanta, cu cele doua sectiuni „Clubul Curiosilor“ şi „Cafeneaua Culturala“ organizat de Biblioteca Judeteana „V.A. Urechia“ Galaţi. întrunirile vor fi în perioada 18 iulie - 15 septembrie 2012, în fiecare zi de miercuri, pentru copii şi în fiecare zi de joi, pentru adolescenti. Va asteptam la Sediul Central al Bibliotecii Judetene „V.A. Urechia“ din str. Mihai Bravu nr. 16, Galaţi!
Logo manifestare

Valori cartografice de patrimoniu

Expozitia Valori cartografice de patrimoniu (1550-1770) reuneste harti vechi conservate la Sectia Colectii Speciale a Bibliotecii „V.A. Urechia“, semnate de geografi celebri: Giacomo Cantelli, J.B. Homann, Th. Salmon, tiparite în centre tipografice cu traditie: Roma, Venezia, Paris şi Nurnberg. Dintre aceste rarisime sunt: cea mai veche harta a Moldovei, Moldaviae finitimarumq. Regionum, Koln, 1595, pe care figureaza şi orasul Galatz şi harti din atlasul Mercurio Geografico overo Guido Geografica in tutte le parti del Mondo, Roma, 1682-1694, care a apartinut stolnicului Constantin Cantacuzino. Expozitia este dechisa la sediul central al bibliotecii „V.A. Urechia“, et.1 (mezanin) - Popasul Bibliofilului în perioada 10.07 - 10.08 2012.
Logo manifestare

Cursul de initiere în antreprenoriat

Biblioteca „V.A. Urechia“ a organizat în perioada 9-13 iulie Cursul de initiere în antreprenoriat pentru someri. Cursul a avut loc în cadrul Proiectului „Businessman-ul din noi“, finantat de Fundatia IREX şi în parteneriat cu AJOFM Galaţi. Pentru înscrieri şi relatii: Dediu Titina Maricica tel: 0732520524 (Biblioteca „V.A. Urechia“); Manta Paula tel: 0236414049 (AJOFM Galaţi).
Logo manifestare

întâlnire profesionala

Vineri, 6 iulie 2012 a avut loc la Biblioteca Comunala Tudor Vladimirescua, întâlnirea profesionala la care au participat bibliotecarii din Bibliotecile publice: Sendreni, Independenta, Branistea, Piscu, Liesti, Ivesti, Umbraresti, Barcea, Draganesti, Namoloasa, Schela, Fundeni, Costache Negri. Temele dezbaterii: transmiterea online a activitatii, rolul metodologic al Bibliotecii Nationale, orientarea activitatii catre cerintele beneficiarilor.
Logo manifestare

Calatorie imaginara în lumea lui Caragiale

în cadrul Proiectului educational „Calatorie imaginara în lumea lui Caragiale“, încheiat între Biblioteca Judeteana „V.A.Urechia“ şi Scoala Gimnaziala „Unirea“ din localitatea Branistea, elevii, îndrumati de doamnele profesoare Toma Mariana şi Codreanu Doina, au prezentat doua adaptari dupa opera marelui dramaturg.
Logo manifestare

Programul de vara al Bibliotecii

Programul cu publicul al Bibliotecii în perioada 2 iulie - 31 august 2012 se va modifica astfel:
Sediul Central: Luni - Vineri: 9:00 - 17:00; Duminica: 8:00 - 13:00;
Filiala nr. 1 „Costache Negri“: Luni-Vineri: 9:00 - 17:00; Duminica: închis;
Filiala nr. 4. „Grigore Vieru“: Luni-Vineri: 9:00 - 17:00; Duminica: închis.

Utilizăm setul de caractere UTF-8