ECO-Art 29 august 2013

Logo Joi, 29 august copiii prezenți la activitatea ECO-Art din cadrul Clubului de vacanță desfășurată la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” au dat viață omiduțelor multicolore realizate din carton reciclabil, gata să binedispună ochii vizitatorilor. Accesați pagina de Facebook la adresa Filiala nr. 2, „Paul Păltănea”.

Cafeneaua culturală! 29 august 2013

Logo

Joi 29.08.2013 la ora 10.00, a avut loc o nouă întâlnire a tinerilor gălățeni în cadrul Clubului de vacanță - Cafeneaua culturală. Frica a fost subiectul dezbaterii. Invitatul nostru, domnul Stelian Chivu – psiholog, ne-a vorbit despre cauze dar și despre remediile care ne stau la îndemână. Mulțumim!

Quilling - forme de bază 28 august 2013

Logo Miercuri, 28 august în cadrul Secțiunii Quilling a Clubului de vacanță din cadrul Filialei nr. 2 „Paul Păltănea” s-a desfășurat o activitate de suflet, în care copiii au decorat felicitări pentru cei dragi. Rezultatul este unul pe măsură iar imaginile vin să demonstreze acest lucru. Vizitați pagina de Facebook la adresa Filiala nr. 2, „Paul Păltănea”.

Clubul de vacanță. Clubul Curioșilor 28 august 2013

Logo Miercuri, 28 august 2013, ora 10:00 a avut loc o nouă întâlnire a membrilor Clubului Curioșilor. Copiii au învățat cum să realizeze o caricatură și cum să îmbine culorile pentru a realiza cele mai frumoase picturi. Invitați speciali au fost doamna Marietta Vătafu, pictor și domnul Aparaschivei Doru, abolvent al Facultății de Arte Plastice. În partea a doua a întâlnirii, copiii au prezentat cărțile lecturate în cadrul concursului „Citește și dă mai departe!”, trofeul „Campionul lecturii” fiind câștigat de trei concurenți: Vizureanu Alexandra, Apostol Rareș și Balercă Răzvan.

40 plus. Activ. Informat. Valoros! 27 - 28 august 2013

Logo Atelier profesional și Sesiune demonstrativă, în cadrul proiectului “Biblioteca Județeană Galați – Centrul de Excelență pentru Servicii oferite adulților cu vârsta cuprinsă între 41-60 de ani”, la care participă 25 bibliotecari publici din județul Galați.

Handmade 26 august 2013

Logo Luni, 26 august la Secțiunea Handmade a Clubului de vacanță de la Filialei nr. 2 „Paul Păltănea” copiii au realizat cu multă migală și veselie fundite colorate care le-au transformat în frumoase și inedite accesorii. Ca de fiecare dată, copiii au fost ajutați și îndrumați de voluntarele Clubului. Pentru mai multe informații vizitați pagina de Facebook la adresa Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” Galați.

Expoziție ECO-Art 23 august - 6 septembrie 2013

Logo În perioada 23 august - 06 septembrie, în holul Filialei nr. 2 „Paul Păltănea” a fost amenajată o expoziție ce cuprinde CD-uri personalizate, accesorizate după imaginația fiecărui copil, precum și Jurnale cu impresii de vacanță, frumos decorate.

ECO-Art 23 august 2013

Logo Vineri, 23 august activitatea ECO-Art din cadrul Clubului de vacanță desfășurată la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” a cuprins două teme: „CD-ul reinventat de la lume adunat” și „Jurnalul de vacanță”, care au constituit o adevărată provocare pentru copiii înscriși la această secțiune. Vizitați pagina de Facebook la adresa Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”.

Cafeneaua culturală! 22 august 2013

Logo Joi 22.08.2013 la ora 10.00, a avut loc o nouă întâlnire a tinerilor gălățeni în cadrul Clubului de vacanță - Cafeneaua culturală. Subiectele abordate precum medierea conflictelor, siguranța tinerilor, putere și leadership, au fost deosebit de interesante și au fost susținute cu măiestrie de către invitații noștri: doamna Ana Călin - președinte al Asociației de Mediatori Profesioniști pentru Soluționarea Amiabilă a Conflictelor, doamna Carmen Andrei - mediator, domnul Iosif Roca - director Zen Private Investigation, domnișoara Ioana Harasim - vicepreședinte Departamentul Comunicare AIESEC. Mulțumim tuturor participanților!

Clubul de vacanță. Clubul Curioșilor 21 august 2013

Logo Miercuri, 21 august 2013, ora 10,00 a avut loc cea de-a șaptea întâlnire a membrilor Clubului Curioșilor. Copiii și-au prezentat hobyurile, realizările, întâmplările din vacanță și au concurat pentru obținerea trofeului „Campionul lecturii”. Câștigătoarea acestei ediții a fost Ion Bianca Stephanie.

Expoziție Quilling 21 august - 6 septembrie 2013

Logo În perioada 21 august - 6 septembrie, o nouă expoziție înveselește holul Filialei nr. 2 „Paul Păltănea”. Ursuleții quilling realizați de copiii participanți la secțiunea Quilling a Clubului de vacanță așteaptă cuminți pentru a fi admirați.

Quilling 21 august 2013

Logo Miercuri, 21 august copiii au făcut cunoștință cu Ursulețul quilling - starul săptămânii, din cadrul Clubului de vacanță, punându-și în valoare talentul și imaginația. Rezultatul este unul pe măsură iar imaginile vin să demonstreze acest lucru. Vizitați pagina de Facebook la adresa Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”.

Inițiere în tainele calculatorului 20 august - 13 septembrie 2013

Logo În perioada 20 august - 13 septembrie 2013, în intervalul orar 10:00 - 11:00, Filiala nr. 1 „Costache Negri” v-a găzdui un grup de 15 (cincisprezece) copii, cu vârste cuprinse între 7 - 18 ani, de la Adăpostul de Zi și de Noapte pentru Copiii Străzii, pentru desfășurarea activității „Inițiere în tainele calculatorului”.

Expoziție Handmade 19 august - 6 septembrie 2013

Logo În perioada 19 august - 06 septembrie, expoziția amplasată în holul Filialei nr. 2 „Paul Păltănea” va bucura cu siguranță ochii celor care trec pragul bibliotecii. Papioane, fundițe colorate, asortate și accesorizate sunt realizările copiilor înscriși la secțiunea Handmade a Clubului de vacanță.

Handmade 19 august 2013

Logo Luni, 19 august în cadrul secțiunii Handmade a Clubului de Vacanță: Petrece vacanța ALTFEL la bibliotecă! copiii s-au reîntâlnit pentru a descoperi arta realizării „panglicuței buclucașe”. Acest accesoriu a trezit interes atât pentru fete cât și pentru băieți. Și de această dată copiii au fost ajutați și îndrumați de voluntarele Clubului. Pentru mai multe informații vizitați pagina de Facebook la adresa Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”.

Clubul de vacanță. Clubul Curioșilor 14 august 2013

Logo Miercuri, 14 august 2013, ora 10,00 a avut loc o nouă întâlnire a celor mai curioși copii. Cu sprijinul doamnelor: Ecaterina Apostol, Nicoleta Tudose, Tincuța Tufă, Mirela Onescu și Luciana Vicleanu, cadre didactice voluntare în cadrul Clubului Curioșilor copiii au realizat cele mai frumoase povești și au participat la câteva concursuri interactive. Câștigătorii Trofeului Campionul lecturii au fost: Nichita Onescu și surorile Ioana și Adela Antonescu.

Quilling - forme de bază 14 august 2013

Logo Miercuri, 14 august în cadrul secțiunii Quilling a Clubului de Vacanță: Petrece vacanța ALTFEL la bibliotecă! copiii au folosit, cu multă creativitate, rulourile din hârtia colorată pentru a realiza flori multicolore aplicate pe cartoane colorate. Alături de copiii au fost și voluntarele Clubului, împreună cu sponsorul Clubului de vacanță, „Librăria Teonick". Vă așteptăm pe pagina de Facebook la adresa Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”.

Handmade 12 august 2013

Logo Luni, 12 august s-a desfășurat a cincea lecție a secțiunii Handmade din cadrul Clubului de Vacanță: Petrece vacanța ALTFEL la bibliotecă! unde copiii cu multă curiozitate, interes, dibăcie și îndemânare au învățat o nouă tehnică HANDMADE. Aceasta a constat în confecționarea de fundițe colorate din materiale textile, copiii descoperind lumea fascinantă a accesoriilor „făcute de mână”. Împreună cu doamnele bibliotecare au fost și de această dată, voluntarele Clubului, alături de sponsorul Clubului de vacanță, „Librăria Teonick”. Pentru mai multe informații vizitați pagina de Facebook la adresa Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” Galați.

Seară de folk la Biblioteca estivală! 14 august - 9 octombrie 2013

Logo Începând cu miercuri 14 august, ora 18:00, Biblioteca estivală din Parcul „Mihai Eminescu” va găzdui o întâlnire a iubitorilor de muzică folk cu un invitat special în persoana tânărului George Constantin student la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați. Seara de muzică folk se va desfășura în fiecare zi de miercuri, începând cu ora 18:00, în perioada 14 august - 9 octombrie 2013.

ECO-Art 9 august 2013

Logo Vineri, 09 august, în cadrul Filialei nr. 2 „Paul Păltănea” a avut loc o altă activitate a secțiunii ECO-Art a Clubului de vacanță: Petrece vacanța ALTFEL la bibliotecă!. „Domnul ține tot” a fost în centrul atenției. Conceperea acestui suport a constat în decorarea unui sul de carton cu diferite accesorii (ochișori, bețișoare, fundite, abțibilduri etc.). Copiii l-au realizat cu mare entuziasm, îndrumați de doamnele voluntare ale Clubului. Vizitați pagina de Facebook la adresa Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” Galați.

Cafeneaua culturală! 8 august 2013

Logo Joi 08.08.2013 la ora 10.00, a avut loc o nouă întâlnire a tinerilor gălățeni în cadrul Clubului de vacanță - Cafeneaua culturală. Cu această ocazie au făcut cunoștință cu domnii Teodor Parapiru și Corneliu Antoniu - cunoscuți oameni de cultură ai urbei noastre. Tema întâlnirii Alimentație, respirație, mișcare a fost susținută de invitații noștri Florin Postolache, lector la Universitatea „Danubius” și Cristian Deceanu, jurnalist. De la Rafael, Sebastian și Tina, tineri membri Rotary Club Galați, au aflat despre alte activități de voluntariat ce pot fi desfășurate în folosul comunității. Mulțumim tuturor participanților!

Quilling - forme de bază 7 august 2013

Logo Miercuri, 07 august, în cadrul Filialei nr. 2 „Paul Păltănea” s-a desfășurat a patra activitate interactivă a secțiunii Quilling a Clubului de vacanță: Petrece vacanța ALTFEL la bibliotecă! Emoția și nerăbdarea copiilor înscriși la această activitate nu s-a lăsat așteptată. Ziua a început în forță, copiii au continuat să ruleze hârtia colorată în diverse forme, punându-și în valoare imaginația și ideile creative. Alături de copii au fost și doamnele voluntare ale Clubului. Vă așteptăm și pe pagina de Facebook la adresa Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” Galați.

Clubul de vacanță. Clubul Curioșilor 7 august 2013

Logo Miercuri, 07 august 2013, ora 10:00 a avut loc cea de-a cincea întâlnire a membrilor Clubului Curioșilor. Reprezentanții Inspectoratului de Poliție, Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității au susținut o prezentare power-point privind siguranța tinerilor pe Internet și au răspuns întrebărilor curioșilor. În a doua parte a întâlnirii copiii au prezentat cărțile în cadrul concursului-ștafetă „Citește și dă mai departe!". Câștigătorul Trofeului Campionul lecturii a fost Apetroaei Delia, eleva Școlii Gimnaziale Nr. 12.

Handmade 5 august 2013

Logo Luni, 05 august, cu migală, stângăcie și atenție, s-a derulat o nouă activitate a secțiunii Handmade a Clubului de vacanță: Petrece vacanța ALTFEL la bibliotecă! în cadrul Filialei nr. 2 „Paul Păltănea”. Copiii au reușit să contureze și alte flori multicolore din material textil, decorându-le cu vedetele zilei - perle și mărgele jucăușe, fiind ajutați de doamnele voluntare ale Clubului. Părerile voastre le așteptăm și pe pagina de Facebook la adresa Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” Galați.

ECO-Art 2 august 2013

Logo Vineri, 02 august, orele 9.00-13.30, sub sloganul ...Descoperă, creează, joacă-te, socializează!... în cadrul Filialei nr. 2 „Paul Păltănea” s-a desfășurat cea de-a treia activitate a secțiunii ECO-Art a Clubului de vacanță: Petrece vacanța ALTFEL la bibliotecă! intitulată C-un mănunchi de bețișoare, hai la muncă frațioare. Și într-adevăr copiii au trecut la lucru fascinați de materialele pregătite dar și de numărul bețișoarelor colorate care îi așteptau tăcute pe masă. Ideile copiilor au fost puse în practică astfel că încet încet bețișoarele au prins viață pe albul planșelor iar roboțelul, căsuța, peisajele sunt doar câteva din realizările acestora. Alături de ei au fost și doamnele educatoare Chiurtu Carmen-Mariana, Lazăr Alina de la Grădinița „Otilia Cazimir" și doamna Toma Liliana-Cerasela, voluntare a Clubului. Rezultatele muncii lor îl veți vedea în imaginile postate. Așteptăm părerile voastre și pe pagina de Facebook la adresa Filiala nr.2 „Paul Păltănea” Galați.

Cafeneaua culturală! 1 august 2013

Logo Ești liber! Ce faci cu libertatea ta? A fost tema întâlnirii de joi 1 august 2013 în cadrul Clubului de vacanță - Cafeneaua culturală, în care l-am avut invitat pe domnul Florin Postolache, lector la Universitatea „Danubius",căruia îi mulțumim. Joia viitoare vom afla de la invitații noștri cum să ne menținem sănătatea fizică și mentală cu ajutorul alimentației, respirației, mișcării!

Expoziția Dimitrie Cantemir 1 -31 august 2013

Logo Expoziția Dimitrie Cantemir (1623-1723) - Un umanist la Porțile Orientului marchează 290 de ani de la moartea domnitorului cărturar, reunind opera sa de factură enciclopedică, ce aparține deopotrivă culturii românești și celei universale prin formație, prin tematică: Geschichte des osmannischen Reichs (Creșterea și descreșterea Imperiului Otoman), Hamburg, 1745, Beschreibung der Moldau (Descrierea Moldovei), fragment apărut în Magazin fur die neue Historie und Geographie, Hamburg, 1769, Scrisoarea Moldovei (Descrierea Moldovei), tipărită în Sf. Monast. Neamțul, în 1825, Hronicul Romano-Moldo-Vlahilor, apărută la Iași, în Tipografia Sfintei Mitropolii, la 1835. Sunt expuse, de asemenea, stema Moldovei executată de Mihail Strilbițki, gravuri reprezentând porterete ale luminatului domnitor român, harta întocmită pentru Descrierea Moldovei, planul Constantinopolului desenat de Cantemir, precum și alte gravuri de epocă. Expoziția este dechisă la mezanin, galeria Popasul Bibliofilului, în perioada 01.08 - 31.08.2013.

Utilizăm setul de caractere UTF-8