Muzica și cântecele copilăriei 30 mai 2013

Logo Filiala nr. 4 „Grigore Vieru” în parteneriat cu Colegiul Național „Al. I. Cuza” organizează pe 1 Iunie 2013 - Ziua internațională a copilului, 31.05.2013 ora 10.00, activitatea cultural-educativă Muzica și cântecele copilăriei în interpretarea elevilor din învățământul primar și gimnazial, sub îndrumarea prof. Pompilia Chifu, Oana Damian, Doinița Miron, Maricica Antoniu, Doina Mormenche și bibliotecar Livia Enea. Vă așteptăm la sediul nostru din Str. Gării nr. 1, Gara CFR-Călători Galați, etajul 1.

Ești cool dacă-mi vorbești despre o carte! 30 mai 2013

Logo Filiala nr. 4 „Grigore Vieru” în parteneriat cu Centrul de Prevenire, Evaluare Consiliere Antidrog Galați și Liceul Tehnologic de Marină, în cadrul Proiectului GÂNDEȘTE LIMPEDE PENTRU VIAȚA TA, organizează în data de 30.05.2013, ora 12:00 cu ocazia zilei internaționale antifumat, activitatea de promovare a lecturii de loisir în rândul elevilor de liceu din clasele IX-XIII. Activitatea va avea loc la Liceul Tehnologic de Marină, sub îndrumarea prof. Adriana Nicoleta Ilie, bibliotecar Ionica Călin și participarea insp. pr. Cristina Chelban - C.P.E.C.A. Galați!

Misterul cuvintelor încrucișate...de la lume adunate 30 mai 2013

Logo Joi, 30 mai, ora 11.00, în cadrul Filialei nr. 2 „Paul Păltănea” s-a desfășurat concursul interactiv „Misterul cuvintelor încrucișate...de la lume adunate”, cu participarea elevilor clasei a VII-a de la Liceul Teoretic „Mircea Eliade”, profesor Lazanu Maria și elevii clasei a VII-a Școala Gimnazială „Grigorie Teologul”, profesor Pațilea Alina.

Curs de instruire: Bazele Serviciilor Noi de Biblioteca 27 - 29 mai 2013

Logo În perioada 27 - 29 mai 2013, a avut loc la Centrul de Formare al Bibliotecii „V.A. Urechia” un nou curs de instruire în cadrul Programului Biblionet cu titlul: Bazele Serviciilor Noi de Biblioteca. Au participat în calitate de cursanți 11 bibliotecari din bibliotecile publice din județ, iar în calitate de formatori: Titina Dediu și Gabriel Manea de la Biblioteca Județeană.

Speed puzzle 29 mai 2013

Logo Miercuri, 29 mai, ora 12.00, Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” a fost gazda unui concurs interactiv sugestiv intitulat „...Speed puzzle”. Au participă elevii claselor a I-a D, Școala Gimnazială „Grigore Moisil”, profesor Jora Nicoleta, bibliotecar Năstase Emilia-Elena și elevii clasei I D, Școala Gimnazială nr. 18, profesor Popescu Mariana-Mioara.

Călătorie în lumea minunată a basmelor 29 mai 2013

Logo Miercuri, 29 mai, ora 9.00 în cadrul Filialei nr. 2 „Paul Păltănea” s-a desfășurat activitatea „Călătorie în lumea minunată a basmelor”: program literar - artistic susținut de preșcolarii grupei mari, Grădinița „Otilia Cazimir”, însoțiți de doamnele profesoare Chiurtu Carmen-Mariana și Lazăr Alina. Activitatea este cuprinsă în cadrul Proiectului educațional: „Cartea, prietena copiilor”.

Întrunirea membrilor Consiliului științific al Bibliotecii! 29 mai 2013

Logo În data de 29 mai 2013, ora 11:00, a avut loc întrunirea membrilor Consiliului științific al Bibliotecii „V.A. Urechia”, cu următoarea ordine de zi: Aprobarea Programului de activitate pentru anul 2013; Înaintarea propunerilor membrilor Consiliului și aprobarea acestora cu completările reieșite din cadrul discuțiilor din plenul Consiliului științific.

Bucuriile copilăriei 28 mai 2013

Logo Marți, 04 iunie 2013, ora 11:00, la Filiala nr. 1 „Costache Negri”, v-a avea loc manifestarea intitulată „Bucuriile copilăriei”, organizată cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului. Participă : elevii clasei I A de la Colegiul Național „Costache Negri”, îndrumați de d-na înv. Gina Trotușanu, preșcolarii de la Grădinița „Voinicel” îndrumați de d-na ed. Elena Ionescu și preșcolari de la Grădinița „Luceafărul” îndrumați de d-na Varvara Gherghișan.

Scriitori de ieri, de azi și de mâine. Ediția a V-a 26 mai 2013

Logo Concursul de creație literară „Scriitori de ieri, de azi și de mâine”, organizat de Biblioteca Județeană „V.A. Urechia”, s-a finalizat odată cu festivitatea de premiere din data de 26 mai a.c, în cadrul Festivalului Național de Carte „Axis Libri”, ediția a V-a, 22 - 26 mai 2013. Membrii Juriului au fost: Katia Nanu - scriitor, jurnalist, Galați; Petre Rău - scriitor, editor, directorul Revistei „Boema”, Galați; Valentin Ajder - editor, directorul Editurii „Eikon”, Cluj Napoca. Coordonator proiect: Letiția Buruiană, director adj. Biblioteca „V.A. Urechia”, redactor-șef la Revista „Axis Libri”, Galați. Ridicarea diplomelor și premiilor de către câștigătorii care nu au fost prezenți la festivitatea de premiere se poate face la sediul Bibliotecii Județene „V.A. Urechia”, str. Mihai Bravu, nr. 16, Secția de ÃŽmprumut la domiciliu pentru copii, conform orarului de funcționare pentru public. Textele premiate vor fi publicate, selectiv, în paginile revistelor „Axis Libri” și „Boema”.

Festivalul Național al Cărții AXIS LIBRI - Ediția a V-a 22 - 26 mai 2013

Logo În perioada 22-26 mai 2013, Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” Galați în parteneriat cu Editura Eikon, sub patronajul Ministerului Culturii, cu sprijinul Consiliului Județului, Consiliului Local și Primăriei Municipiului Galați și în colaborare cu instituțiile de cultură: Centrul Cultural „Dunărea de Jos”, Universitatea „Dunărea de Jos” Inspectoratul școlar, Palatul Copiilor, Teatrul Muzical „Nae Leonard”, Teatrul Dramatic „Fani Tardini”, Teatrul de Păpuși „Gulliver”, Muzeul de Istorie, Muzeul de Artă Vizuală, Casa de Cultură a Sindicatelor și Casa de Cultură a Studenților organizează a V-a ediție a Festivalului Național al Cărții „AXIS LIBRI” adresat iubitorilor de carte și lectură, atât cititori cât și creatori, editori și difuzori, pe care îi invită să participe la un program generos prin diversitate și calitate. Dedicat tuturor vârstelor și etniilor, evenimentul va avea loc pe Aleea Domnească (Zona „P”-urilor spre Elice), unde va fi realizat un complex expozițional cu minimum 30 de standuri mobile outdoor și 2 (două) caravane de carte, cuprinzând produsele a cca 200 de edituri românești și străine.

Festivalul Internațional de Poezie „Grigore Vieru” 16 mai 2013

Logo Managerul Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” Prof. Zanfir Ilie a participat la deschiderea ediției a V-a a Festivalului Internațional de poezie „Grigore Vieru” ce se desfășoară în perioada 16-17 mai la Chișinău, Republica Moldova și 18-19 mai 2013 la Iași.

Salonul Literar Axis Libri - Ediție Specială 15 mai 2013

Logo Miercuri, 15 mai 2013, ora 14:00, se desfășoară o ediție specială a Salonului Literar „Axis Libri”. La această întâlnire se vor lansa volumele: Mirror Fathom's, autor Sheridan Hough si Perceiving Reality, autor Christian Coșeru. Moderator va fi prof. Zanfir Ilie, directorul Bibliotecii Județene „V.A. Urechia”.

Să ne întoarcem la lectură. Citește și tu! 22 - 26 mai 2013

Logo În cadrul Festivalului Național al Cărții „Axis Libri” se va desfășura campania de promovare a lecturii „Să ne întoarcem la lectură. Citește și tu!”, în perioada 22 mai - 26 mai 2013. Vă invităm să vă înscrieți și să participați la acțiunile noastre din program și totodată să ne trimiteți lucrările la concursul de creație „Sciitori de ieri, de azi și de mâine”.

Scriitori de ieri, de azi și de mâine. Ediția a V-a 17 mai 2013

Logo Concursul de creație „Scriitori de ieri, de azi și de mâine” organizat de Biblioteca Județeană „V.A.Urechia”, în cadrul Festivalului Național de Carte „Axis Libri”, ediția a V-a, 22 - 26 mai a.c., promovează tinere condeie gălățene. Doritorii sunt așteptați să se înscrie la concurs pâna la data de 17 mai 2013.

Vizită 17 mai 2013

Logo Vineri, 17 Mai, ora 15.00, elevii clasei a IX-a E, de la Liceul Teoretic „Dunărea” împreună cu doamna profesoră Buruiană Valentina au vizitat, au descoperit și au primit informații despre colecțiile și serviciile pe care Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” le oferă cititorilor.

Caragiale prin ochii copiilor 13 mai 2013

Logo Luni, 13 Mai, ora 11.00, în cadrul Proiectul educațional „Farmecul lecturii”, elevii clasei a V-a C și a V-a D de la Școala Gimnazială „Grigore Moisil”, însoțiți de doamna profesoară Cruceanu Aurica și doamna bibliotecar Năstase Emilia-Elena au conturat printr-o frumoasă prezentare Power Point, în cadrul Filialei nr. 2 „Paul Păltănea”, însemnătatea și locul operei dramaturgului I.L. Caragiale în bibliografia școlară, astfel elevii descoperind informații deosebite despre autor.

Colocviului Constructorilor de Nave 10 mai 2013

Logo Biblioteca „V.A. Urechia” organizează, vineri 10 mai 2013, ora 16:00, împreună cu Asociația Tehnopol Galați și Asociația Generală a Inginerilor Români, Filiala Galați (AGIR) cea de-a 20-a întâlnire lunară din cadrul Colocviului Constructorilor de Nave. Dezbaterea se va desfășura în Sala „M. Eminescu” a Bibliotecii și va continua ciclul „Întâmplari deosebite din activitatea constructorilor de nave”. În cadrul întâlnirii este prezentată partea a 2-a a lucrării: Tranziția industriei și a transportului naval în românia după 1989, prezintă prof. dr. Vasile Ceangă.

De ce Blaga?... 10 mai 2013

Logo Vineri, 10 Mai, ora 11.00, în cadrul Filialei nr. 2 „Paul Păltănea” elevii claselor a IX-a B și a XI-a A, Colegiul Tehnic „Aurel Vlaicu”, însoțiți de doamnele profesoare Iancu Claudia, Rusu Mariana, Oancă Gabriela și doamna bibliotecar Catan Cătălina-Elena, i-au adus un omagiu poetului Lucian Blaga printr-o interesantă prezentare Power Point a operei sale și un moment literar, activitatea făcând parte din cadrul Proiectul educațional „Universul cărții”.

Ora de poveste... 10 mai 2013

Logo Vineri, 10 Mai, ora 10:00, în cadrul Filialei nr. 2 „Paul Păltănea” s-a desfășurat o inedită, interactivă și frumoasă „Oră de poveste...” cuprinsă în Proiectul educațional „Mirajul cărților„. Au participat preșcolarii grupei mari de la Grădinița Arlechino, însoțiți de doamna educatoare Cristea Viorica.

Raftul cu ...cititori 7 - 9 mai 2013

Logo În perioada 07 - 09 Mai Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” a fost gazda elevilor claselor a III-a și a VII-a de la Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” Piscu, însoțiți de doamna profesoară Petică Veronica, a clasei a I D, Școala Gimnazială nr. 18, coordonați de doamna învățătoare Popescu Mariana Mioara. Elevii au primit informații despre serviciile oferite de filială, au ascultat povești, au prezentat momente literare și s-au delectat cu frumoase și interesante cărți din colecțiile filialei, specifice vâstelor lor. Activitățile fac parte din cadrul Proiectelor educaționale: „Raftul cu ...cititori”, respectiv „Lumea magică a cărților”.

Centre tipografice europene 1 - 14 mai 2013

Logo Ziua Europei, serbată pe 9 mai, a fost marcată prin realizarea expoziției Centre tipografice europene în colecțiile Bibliotecii „V.A. Urechia”, deschisă la sediul central, et. 1, mezanin - Popasul Bibliofilului, în intervalul 01-14.05.2013. Bogăția fondului de carte tipărite între anii 1519-1715, conservat la Secția Colecții Speciale se reflectă în vechi și renumite tipografii de pe cuprinsul întregului continent european: Officina Aldina (Paris), Officina Elzeviriana (*Leyda), Officina Christophori Plantini (Anvers), Officina Birckmannica (Köln), Officina Oporiniana (Basel), Giolito di Ferrari, Francesco Rampazetto (Veneția) dar și din tipografiile românești de la Târgoviște, Snagov, București, Râmnicu Vâlcea.

Utilizăm setul de caractere UTF-8