Personalități gălățene 29 aprilie

Logo Joi, 29 aprilie 2014, ora 14.30 - elevii Cercului de istorie „Paul Păltănea” de la Școala Gimnazială „Grigore Munteanu”, structură a Școlii Gimnaziale nr. 18 Galați l-au omagiat pe criticul și istoricul literar Ovid S. Crohmălniceanu printr-o inedită activitate interactivă, la care a participat domnul director al Bibliotecii Județene „V.A. Urechia”, prof. dr. Ilie Zanfir. Domnia sa a avut plăcerea să povestească copiilor amintiri din vremea studenției legate de omul și profesorul Ovid S Crohmălniceanu. Elevii au fost însoțiți de profesori Dimofte Margareta și Iorga Panaite Gabriela. Activitatea desfășurată în cadrul Filialei nr. 2 „Paul Păltănea” face parte din Proiectul educațional „Personalități gălățene”.

Consfătuirea anuală 25 aprilie

Logo Vineri, 25 aprilie a.c., a avut loc la sediul Bibliotecii „V.A. Urechia” Consfătuirea anuală a bibliotecarilor din Bibliotecile publice din judeţul Galaţi. Dezbaterile au fost centrate pe realizarea indicatorilor de performanţă pe anul 2013 precum şi pe proiectele ce se vor implementa în anul 2014. .

Cultura prin lectură 24 aprilie

Logo Filiala Galaţi a Asociației Bibliotecarilor din România a marcat Ziua Bibliotecarului din România, Ziua Internaţională a Cărţii şi a Drepturilor de autor printr-o întâlnire profesională cu tema: „Cultura prin lectură: servicii și instrumente de informare”. Activitatea s-a desfășurat pe 24 aprilie 2014, la sediul Rectoratului Universității „Dunărea de Jos”, începând cu ora 10,00.

Scriitori gălățeni 24 aprilie

Logo Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” și Uniunea Artiștilor Plastici din România - Filiala U.A.P.R. Galați organizează, joi, 24 aprilie , ora 18:00, la Galeriile „Nicolae Mantu”, str. Domnească, nr. 19, vernisajul expoziției de pictură „Scriitori gălățeni”, ce cuprinde portrete realizate de pictorul Teodor Vișan participanților la Salonul Literar „Axis Libri”. Expoziția va fi deschisă zilnic, în perioada 24 aprilie - 10 mai, între orele 10:00 - 18:00.

Săptămâna Națională a Bibliotecilor 22 - 25 aprilie

Logo În perioada 22 – 25 aprilie 2014 Biblioteca Judeţeană „V.A. Urechia” împreună cu Filiala Galați a Asociaţiei Naţionale a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) și cu Filiala Galați a Asociației Naționale a Bibliotecarilor din România (ABR) vă invită să participaţi la o serie de manifestări prilejuite de Ziua Bibliotecarului în România (23 aprilie) care coincide la nivel internațional cu Ziua Mondială a Cărții și a Dreptului de Autor.

Bibliotecar pentru o zi! 18 aprilie

Logo În perioada Biblioteca Judeţeană „V.A. Urechia” vă invită să-i treceți pragul în perioada 22 aprilie - 16 mai 2014, în calitate de „Bibliotecar pentru o zi”, având astfel ocazia de a pătrunde în culisele acestei profesii. Înscrierile se fac la sediul Bibliotecii din strada Mihai Bravu nr. 16, începând cu data de 18 aprilie 2014 între orele 09:00 - 19:30 în cadrul Compartimentului Împrumut la Domiciliu. Vă așteptăm!

Salonul Literar „Axis Libri“ 17 aprilie

Logo Biblioteca Județeană „V.A. Urechia“ Galați vă invită joi, 17 aprilie 2014, ora 17:00, la Salonul Literar „Axis Libri“, în Sala de lectură „Mihai Eminescu“, de la sediul central unde au loc lansările volumelor: „Exil la Pontul Euxin”, „Hyperion netămăduitul”, „Lupta cu timpul” autor Constantin Lămureanu, Lucian Șendrea și prietenii lor; „Simòn Ajarescu - !!Eu sunt un venetic sideral!”, editor Apostol Gurău și „Când muza mea o ia pe arătură”, autor Constantin Cristian. În deschidere, are loc un recital de muzică folk cu Săndel Spânu. Moderator: profesorul Theodor Parapiru.

Programul de Sărbători pentru public 18 - 25 aprilie

Logo În perioada Sărbătorilor Pascale, 18 - 25 aprilie, programul Bibliotecii la Sediul central și Filiale va fi următorul: în zilele de 18 aprilie 2014 între 9:00 și 17:00; 22 și 24 aprilie 2014 între 9:00 și 20:00 iar în zilele de 20 și 21 aprilie (Prima și a doua zi de Paște), 23 aprilie (Ziua Bibliotecarului) și 25 aprilie (Zi sanitară) va fi închis.

Salonul Literar „Axis Libri“ 10 aprilie

Logo Biblioteca Județeană „V.A. Urechia“ Galați vă invită joi, 10 aprilie 2014, ora 17:00, la Salonul Literar „Axis Libri“, în Sala de lectură „Mihai Eminescu“, de la sediul central unde au loc lansările volumelor: „Albastru glas de înger”, „Zodia luminii”, autor Gheorghe A. Stroia, „Jurnalul unui singuratic”, „Scriitori contemporani din Vrancea, prin interviuri”, autor Culiță Ioan Ușurelu și „Mângâiați de ploi sunt macii”, autor Gheorghe Gurău. În deschidere, are loc un recital de muzică ușoară susținut de Tina Roman, absolventă a Liceului de Arte „Dimitrie Cuclin”. Moderator: profesorul Theodor Parapiru.

Instrumente de promovare a antreprenoriatului feminin 9 aprilie

Logo În data de 9 aprilie 2014, la sediul central al Bibliotecii Județene „V.A. Urechia”, sala „Mihai Eminescu”, va avea loc conferința „Instrumente de promovare a antreprenoriatului feminin”, susținută de doamna Samira Cook Gaines, specialistă americană în afaceri. Acest eveniment găzduit de Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” reprezintă o parte a colaborării fructuoase derulate între instituția de cultură gălățeană și Ambasada SUA la București, concretizată până în prezent prin găzduirea unei conferințe pe tema bibliotecilor rurale, în data de 7 octombrie 2009, susținută de doamna Susan Hill Pieper, specialistă americană în biblioteconomie, și de inaugurarea unui Raft American (American Shelf), conținând un număr de 250 de cărți.

Biblioteca altfel 7 - 11 aprilie

Logo În perioada 07.04 – 11.04.2014, Biblioteca Judeţeană „V.A.Urechia” va fi vizitată de un număr mare de preşcolari, elevi şi cadre didactice, atât din Galaţi cât şi din judeţul Galaţi, în cadrul programului „Biblioteca Altfel”. (Program aici).

Școala altfel = Biblioteca altfel 7 - 11 aprilie

Logo Cu prilejul desfășurării programului de activități „Școala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, în perioada 7-11 aprilie 2014, conducerea instituției a decis ca utilizatorii elevi din învățământul general și preuniversitar, care returnează cărțile împumutate la domiciliu și au termenul de restituire depășit, să beneficieze de scutire de la plata penalizărilor de întârziere.

Congresul Național de Istorie a Presei 4 - 5 aprilie

Logo Biblioteca „V.A. Urechia şi Facultatea de Litere a Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, au fost partenbere la cea de-a VII-a ediție a Congresului Național de Istorie a Presei, desfășurat la Galaţi în perioada 4-5 aprilie 2014. Întrucât se împlinesc o sută de ani de la declanşarea primei conflagraţii mondiale, această ediţie a Congresului a avut ca temă Presa Primului Război Mondial. Deschiderea lucrărilor a avut loc vineri 4 aprilie a.c., ora 10:30, în Aula Magna, din cadrul Facultăţii de Litere a Universității „Dunărea de Jos”. Sâmbătă, 5 aprilie participanții la Congres au fost prezenți în Sala „Mihai Eminescu” a Bibliotecii „V.A. Urechia”, începând cu ora 10:00, pentru a asista la prelegerea cu tema De la „Televiziunea Liberă” la televiziunea normală. 1990-1992, susţinută de acad. Răzvan Theodorescu.

Expoziții privind Primul Război Mondial 4 - 10 aprilie

Logo Biblioteca „V.A. Urechia” vă invită să vizionaţi, în perioada 04 – 10 aprilie, în sala Mihai Eminescu şi foaierul sălilor de lectură de la etajul I, sediul central expoziţiile dedicate marcării a 100 de ani de la declanşarea primei conflagraţii mondiale: „Pagini din istoria Primului Război Mondial – spicuiri din presa vremii” şi „ Războiul pentru întregirea neamului – mărturii documentare”. Expoziţiile prezintă o selecţie de articole apărute în presa gălăţeană veche, dar şi documente care surprind evenimente din timpul Marii Conflagraţii Mondiale, la care şi România a luat parte.

Colocviul Constructorilor de Nave 4 aprilie

Logo Biblioteca „V.A. Urechia“ organizează, vineri 04 aprilie 2014, ora 16:00, împreună cu Asociația Tehnopol Galați și Asociația Generală a Inginerilor Români, Filiala Galați (AGIR) cea de-a 27-a întâlnire lunară din cadrul Colocviului Constructorilor de Nave. Dezbaterea se va desfășura în sala Mihai Eminescu a Bibliotecii. În cadrul întâlnirii sunt prezentate lucrările: Societăţi de clasificare şi autorităţi de stat în domeniul siguranţei navigaţiei, de către dr. ing Jean Sever Popovici; Registrul Naval Român, societatea românească pentru asigurarea condiţiilor care să garanteze siguranţa navigaţiei, 1968-1990, prezintă ing. Dumitru Lupaşcu – ANR Bucureşti; Autoritatea Navală Română - autoritatea statului roman în domeniul navigaţiei. Scurt istoric, organizare, organe teritoriale, obiecte de activitate, specialiști, prezintă: Ing. Dumitru Lupașcu – ANR București. Colectivul de organizare este format din: Dr.Ing. Gelu KAHU, Coordonator; Dr.Ing. Jean Sever POPOVICI, Coordonator Adjunct; Ing.Silvia PANAITE , Secretar științific; Ing.Vasile LĂCĂTUȘ Secretar Tehnic al Asociației Tehnopol Galați. Sunt așteptați toți cei interesați. Intrarea este liberă.

Salonul Literar „Axis Libri“ 3 aprilie

Logo Biblioteca Județeană „V.A. Urechia“ Galați vă invită joi, 3 aprilie 2014, ora 17:00, la Salonul Literar „Axis Libri“, în Sala de lectură „Mihai Eminescu“, de la sediul central unde au loc lansările volumelor: Pisica cu papion, autor Doina POPESCU-BRĂILA, Citadela de fier, autor Adrian BUZDUGAN, Provincia Magna, autor Viorel COMAN și Serata crăițelor, autor Valentin POPA. În deschidere, are loc un moment poetic, Cerasela Buță și Andreea Șerban, cls. a X-a, eleve la Liceul de Arte „Dimitrie Cuclin”. Moderator: profesorul Theodor Parapiru.

Lumea personajelor de basm 2 aprilie

Logo Cu prilejul Zilei Internaţionale a Cărţii pentru Copii, la Sala „Mihai Eminescu” a Bibliotecii Judeţene „V.A. Urechia”, a avut loc o frumoasă activitate dedicată marelui scriitor H. Ch. Andersen. Activitatea face parte din proiectul educaţional „Cartea - comoară pentru suflet”, cu participarea elevilor şcolilor gimnaziale nr. 16, nr. 25, „Sf. Împăraţi” şi „Gheorghe Munteanu”, coodonaţi de cadrele didactice şi bibliotecarele şcolilor.

Andersen și universul poveștilor - expoziție de carte 1 - 15 aprilie

Logo În perioada 1.04.- 15.04.2014 la sediul central, în holul principal, poate fi vizionată o expoziţie de carte pentru copii, dedicată povestitorului H. Ch. Andersen cu priejul Zilei Internaţionale a Cărţii pentru Copii.

Bătălia cărților 1 aprilie – 31 mai

Logo Copiii cu vârsta între 11 - 13 ani și adolescenții cu vârsta între 14 - 18 ani sunt invitați să participe la concursul de lectură Bătălia cărților, organizat de Biblioteca Județeană „V.A. Urechia”. Doritorii se pot înscrie la sediul central și la filialele bibliotecii în perioada 1 aprilie – 31 mai.
Vrei să câștigi un eBook Reader? Înscrie-te la Bătălia cărților!

Utilizăm setul de caractere UTF-8