Tabăra de creație Axis Libri 29 august

În data de 29 august 2014, la Biblioteca Estivală din Parcul Mihai Eminescu a avut loc premierea participanţilor de la Tabăra de creaţie Axis Libri, Secţiunea Artă fotografică. Participanţii au fost pe rând modele şi fotografi, iar cei mai pasionaţi şi mai creativi au fost premiaţi de către Biblioteca Judeţeană „V.A.Urechia” pentru rezultatele extraordinare. Fiecare participant a primit în dar o poză pentru străduinţa de care a dat dovadă pe parcursul desfăşurării activităţilor în cadrul artei fotografice.

Donație de carte 29 august

Vineri, 29.08.2014, Biblioteca „V.A. Urechia” a semnat Contractul de Parteneriat cu Asociaţia Danubiana din Tg. Bujor, judeţul Galaţi, în vederea derulării strângerii de cărţi cu scopul de a fi trimise în Ucraina, la diferite biblioteci. Primul stoc de 100 de cărţi de literatură beletristică a fost predat către preşedintele Asociaţiei, dl. Marius Crudu, de către doamna Dir. adj. a Bibliotecii, Geta Eftimie. Asociaţia „Danubiana Galaţi” organizează sâmbătă, 30 august, o acţiune inedită în localitatea Hagi-Curda din Ucraina - membrii acesteia vor duce o donaţie de carte bibliotecii din curtea bisericii „Sf. Ap. Petru şi Pavel", singura din ţară ce aparţine de Mitropolia Moldovei şi Patriarhia Română.

Clubul de vacanță - Cafeneaua Culturală 28 august

Joi 28 august, Parcul “Mihai Eminescu”, a fost din nou locul de întâlnire pentru tineri gălăţeni care au ales să petreacă împreună câteva ore, îmbinând plăcutul cu utilul şi frumosul.

Clubul de vacanță – Clubul Curioșilor 27 august

Miercuri, 27 august 2014, a avut loc o nouă întâlnire a copiilor de la Clubul Curioșilor. Tema de astăzi a fost: „Între conflict și mediere” susținută de prof. Tincuța Tufă, Andrei Alexandrov, psiholog și Amalia Dumbravă, mediator. În partea a doua a întâlnirii s-a derulat concursul de lectură, câștigători fiind: Elena Camelia Matei, medalie de aur, Maria Ilie, medalie de argint și Matei Cocu, medalie de bronz. Câștigătoare la „Tombola copiilor” a fost astăzi Cosmina Oancea.

Nedelcu Oprea – 5 ani de la moarte 22 - 29 august

La împlinirea a 5 ani de când bibliotecarul NEDELCU OPREA ne veghează activitatea din eternitate, noi, bibliotecarii din Biblioteca „V.A. Urechia” Galați, ne aducem aminte cu recunoștință de cel care a condus, cu înțelepciune, responsabilitate și dăruire, destinele ei timp de aproape patru decenii. Nedelcu Oprea a fost în egală măsură bibliotecar, director, om de cultură, sfătuitor înțelept, dascăl și părinte pentru toți cei care-și începeau cariera profesională de bibliotecar. Vă invităm să vizionați, în perioada 22 – 29 august, în foaierul sălilor de lectură de la etajul I, sediul central, expoziția ce-i este dedicată.

Carol Davila – 130 de ani de la moarte 22 - 29 august

Biblioteca „V.A. Urechia” vă invită să vizionați, în perioada 22 – 29 august, în sala Mihai Eminescu, sediul central, expoziția dedicată marcării a 130 de ani de la moartea celui care a fost medic și farmacist român de origine franceză, care și-a dedicat întreaga sa activitate, cercetărilor medicale, CAROL DAVILA. Expoziția prezintă o selecție de documente aflate în colecțiile bibliotecii, care surprind cu prisosință acest lucru.

Clubul de vacanță - Cafeneaua Culturală 21 august

Joi, 21.08.2014, la ora 12.00, a avut loc o nouă întâlnire a tinerilor gălățeni în cadrul Clubului de vacanță - Cafeneaua culturală. După minutul de istorie susținut de doamna prof. Camelia Nenu, au urmat discuții pline de pasiune pe tema conduitei noastre cea de toate zilele.

Clubul de vacanță – Clubul Curioșilor 20 august

Miercuri, 20 august 2014, a avut loc cea de-a opta întâlnire a membrilor Clubului Curioșilor. Copiii au participat la o lecție de șah, prezentată de domnul ing. Adrian Smărăndoiu, reprezentant al Asociației „Şah Club” Galați. La întâlnire a fost prezent și domnul Costel Voiniciuc, care i-a inițiat pe curioși în arta picturii pe piatră. Concursul de lectură „Citește și dă mai departe!” a avut astăzi patru câștigători cu notă maximă zece: Elena-Camelia Matei, Jasmine Imundi, Delia Apetroaei și Maria Teodora Gheorghiță.

Clubul de vacanță - Cafeneaua Culturală 14 august

Joi, 14.08.2014, la ora 12.00, în cadrul Clubului de vacanță - Cafeneaua culturală, ne-am bucurat de prezența doamnei Camelia Nenu – profesor de istorie și director la Palatul Copiilor, la o masă rotundă, unde am aflat despre faptele demne de luat aminte ale unor oameni care au scris istoria țării noastre. Mulțumim!

Clubul de vacanță – Clubul Curioșilor 13 august

Miercuri, 13 august 2014, membrii Clubului Curioșilor au stat de vorbă cu scriitorii de carte pentru copii, doamna Cezarina Adamescu și Olimpia Sava. O invitată specială a fost tânăra scriitoare Delia Nazare, care și-a lansat primul volum „Cântec de copil”. La concursul de lectură Delia a primit medalia de aur, fiind urmată de Antonia Grosu și Maria Mândru, care au primit medalia de argint și bronz. Vă așteptăm dragi copii miercurea viitoare la orele 10:00, la Biblioteca Estivală, pentru o nouă partidă de șah, condusă de domnul Adrian Smărăndoiu.

Donație de carte 12 august

Conducerea Bibliotecii „V.A.Urechia”, managerul acesteia, Zanfir Ilie, a donat cărți, câte 250 exemplare, la două dintre Filialele Bibliotecii la Cahul și la Giurgiulești. S-au donat cărți de beletristică, pentru copii și de la scriitorii gălățeni.

Tabăra de creație Axis Libri 11 august

Luni 11 august 2014, la ora 10.00 în cadrul Taberei de Creație Axis Libri din Parcul Mihai Eminescu s-a desfășurat activitatea cu tema „Sesiune foto: Mediul înconjurător”. Aceasta a constituit o adevărată provocare pentru copii înscriși la această sesiune, punându-și în valoare talentul și imaginația.

Tabăra de creație Axis Libri 8 august

În data de 08 august 2014, la Biblioteca Estivală din Parcul Mihai Eminescu a avut loc Tabăra de Creație Axis Libri, cu tema „Sesiune informatică fotografică”. Copii s-au bucurat de prezența domnului Zburlan Nicu care i-a introdus în tainele artei fotografice și a răspuns întrebărilor copiilor curioși.

Împreună aducem bucurie 5 august

Pe 05 august, între orele 11.00-13.00, Filiala nr. 2 „Paul Păltănea", a fost gazda ideală pentru copiii de la Fundația „ÎMPREUNĂ" Galați. Emoționați, dar curioși să descopere activitățile Clubului de vacanță „Petrece vacanța ALTFEL la bibliotecă!”, aceștia au trecut la lucru realizând cu ajutorul cartoanelor colorate, a creioanelor și cariocilor flori inedite de care au fost foarte mândri. Copiii au fost însoțiți de profesor Datcu Nicoleta-Rodica. Felicitări, dragi copii!

Petrece vacanța ALTFEL la bibliotecă 4 - 10 august

La Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, în săptămâna 04 - 10 august a început cea de-a doua activitate din programul Clubului de vacanță „Petrece vacanța ALTFEL la bibliotecă!”, și anume Arta aranjării și împăturirii șervețelului din hârtie. Cunoscută ca o tehnică clasică, rapidă și ușoară, împăturirea șervețelelor colorate se dovedește o artă de interes atât pentru copii cât și pentru adulți. Cu voioșie și imaginație, copiii ne-au încântat cu îndemânarea lor în arta împăturirii bucluclașului ŞERVEŢEL realizând lucruri minunate pentru decorarea meselor festive sau transformate în cadouri... Bravo copii!!!

Clubul de Vacanță – BiblioVACANȚA 4 - 8 august

În perioada 4 - 8 august 2014, la sediul Filialei nr. 1 „Costache Negri”, din Str. Brăilei, nr. 134, în incinta Casei de Cultură a Sindicatelor, se desfășoară activitățile Clubului de vacanță BiblioVACANȚA. Clubul de vacanță a cuprins în această săptămână următoarea activitate „Inițiere în limba franceză”.

Raftul cu inițiativă 4 august

Biblioteca Județeană V.A. Urechia a fost selectată în vederea participării la Proiectul „Raftul cu inițiativă – Dezvoltarea de programe de voluntariat în biblioteci”, finanțat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România și va beneficia, alături de alte 14 biblioteci publice din România, de intervenție personalizată complexă în profesionalizarea muncii cu voluntarii și dezvoltarea capacității de a realiza programe de voluntariat. Acest proiect este implementat de Pro Vobis – Centrul Național de Resurse pentru Voluntariat în parteneriat cu Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), în perioada mai 2014 – iunie 2015. Persoană de contact: Letiția Buruiană, șef serviciu Relații cu publicul, tel. 0732520511. Informații suplimentare: https://www.facebook.com/raftulcuinitiativa?fref=ts

Tipărituri românești din epoca brâncovenească 1 - 31 august

Cu prilejul împlinirii a 300 de ani de la trecerea în eternitate a lui Constantin Brâncoveanu – Domn al Ţării Românești în perioada 1688-1714 – puteți admira în cadrul expoziției deschise la Biblioteca „V.A. Urechia”, Popasul Bibliofilului (Mezanin), câteva imagini ale unor tipărituri românești din acea epocă de înflorire culturală. Expoziția va fi deschisă în perioada 01-31 august 2014.

Tabăra de creație Axis Libri 1 august

În zilele de 28 iulie, respectiv 01 august 2014, la Biblioteca Estivală din Parcul Mihai Eminescu a avut loc premierea participanților de la Tabăra de creație Axis Libri, Secțiunea Pictură. Cei mai creativi dintre copii au primit premii ce au constat în: rechizite, dulciuri, cărți și jucării, restul participanților primind o diplomă și o carte din partea Bibliotecii. Mulțumim pe această cale sponsorilor: Metropolitan Life și Shopping City Galați pentru generozitate.

Utilizăm setul de caractere UTF-8