Clubul de vacanță - Cafeneaua Culturală 31 iulie

În excursie la București, la Muzeul Național de Artă, au mers joi, 31.07.2014, tineri gălățeni membri ai Clubului de vacanță - Cafeneaua culturală. Am admirat expoziția „Călători prin manuscris”, care aduce în prim-plan un manuscris brâncovenesc redactat și miniat în urmă cu 300 de ani, despre care se presupune că a aparținut voievodului. Apoi am trecut prin Centrul vechi, ne-am relaxat în Cișmigiu la „Copacul cu cărți”. Ne-am întors în Galați obosiți dar fericiți.

Galați - orașul valurilor Dunării 30 iulie

Miercuri, 30 iulie 2014 la ora 16:00, la Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” în cadrul Taberei de creație și recreație „Galați - orașul valurilor Dunării” are loc manifestarea: Colecția Cărțile Dunării cu lansări de carte (9 volume de autor: Liliana Albu, Vera Crăciun, Marian Malciu, Carmen Antoaneta Marcean, Adriana V. Neacșu, Violetta Petre, Olina Petrov, Flora Margarit Stănescu, Mariana Rogoz Stratulat - și o antologie a scriitorilor gălățeni); Moment poetic cu Vlad Vasiliu; Recital de muzica folk cu Cenaclul Dunărea; program artistic prezentat de Fundația „Împreună”.

Clubul de vacanță – Clubul Curioșilor 30 iulie

Miercuri, 30.07.2014, orele 10.00-12.00, a avut loc o nouă întâlnire a membrilor Clubului Curioșilor. Invitat special a fost domnul Adrian Smărăndoiu, reprezentant al Asociației „Şah – Club”, Galați, care le-a explicat copiilor arta șahului și i-a provocat la o partidă de șah. În partea a doua a întâlnirii câștigătorii concursului au fost: Stroe George, Sichim Andra și Cărăușu Cristina.

Petrece vacanța ALTFEL la bibliotecă 28 iulie - 3 august

În săptămâna 28 iulie - 03 august 2014, la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” a continuat activitatea ORIGAMI din cadrul Clubului de vacanță „Petrece vacanța ALTFEL la bibliotecă!”. Cu veselie, migală, creativitate și răbdare copiii au realizat lebede, vaze, pinguini, fluturași și flori prin diferite tehnici ale artei origami. Felicitări copii și mulțumiri tuturor voluntarilor Clubului de vacanță!!!!!

Galați - orașul valurilor Dunării 27 iulie - 2 august

Asociația Universul Prieteniei Iași și Primăria Galați organizează un amplu program de manifestări în cadrul Taberei de creație și recreație „Galați - orașul valurilor Dunării”, ce se va desfășura în perioada 27 iulie - 2 august. Partenerii manifestării sunt Biblioteca „V. A. Urechia”, Centrul Cultural „Dunărea de Jos”, Fundația „Împreună”, Uniunea Scriitorilor din România, Uniunea Artiștilor Plastici, ONG-uri. Parteneri media: TVR Iași, Radio Iași, Ziarul de Iași, Radio România Cultural, mass-media locală.

Tabăra de creație Axis Libri 25 iulie

În zilele de 21 și 25 iulie 2014, la Biblioteca Estivală din Parcul Mihai Eminescu a avut loc Tabăra de creație Axis Libri, cu tema: Descoperă­ți măiestria mâinilor. Copiii și­au dezvoltat creativitatea confecționând cu dibăcie brățări și alte podoabe din mărgele, pe care le­au dăruit mămicilor și bunicilor.

Lansare de carte 25 iulie

Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” și Marea Lojă Națională a României - Loja de Ritualistică Comparată și Cercetări Masonice organizează vineri, 25 iulie 2014, ora 11:00, la Sediul central al Bibliotecii, în Sala „Mihai Eminescu”, lansarea volumului „Francmasoneria așa cum a fost”, de Suveran Mare Comandor Viorel Dănacu, președinte al Centrului Regional de Studii Francmasonice Paris-București. Cartea, aparută la Editura PACO, prezintă date din viața tuturor obedientelor masonice existente în istoria francmasoneriei române de la 1724 până la 1989, precum și implicațiile acesteia în relațiile interne și internaționale, nume importante care au aparținut francmasoneriei etc. Evenimentul va avea loc în cadrul ediției speciale a Salonului literar „Axis Libri” și va fi moderat de Theodor Parapiru și Zanfir Ilie, directorul Bibliotecii Județene „V.A. Urechia”. Intrarea este liberă.

Clubul de vacanță - Cafeneaua Culturală 24 iulie

Joi 24.07.2014 la ora 12.00, a avut loc o nouă întâlnire a tinerilor gălățeni în cadrul Clubului de vacanță - Cafeneaua culturală. Deși suntem în vacanță am discutat despre școală: cum este și cum am vrea să fie pentru a ne fi de un real folos. Nu au lipsit nici jocurile amuzante specifice educației informale, datorită lui Cătălin Bîrsan, membru fidel al Cafenelei culturale din anul 2010, în prezent student la București. Mulțumim tuturor participanților!

Programul „BVAU - Star Voluntar” 24 iulie

În cadrul programului de voluntariat al Bibliotecii Județene „V.A. Urechia”, initulat „BVAU - Star Voluntar”, în data de 24 iulie 2014, începand cu ora 10:00, în Sala „Mihai Eminescu” s-a desfășurat cea de-a treia sesiune de instruire a noilor voluntari ai bibliotecii. Întrunirea a debutat, ca de obicei, cu o introducere asupra istoricului și misiunii instituției, precum și a rolului formativ deosebit al programului de voluntariat oferit de instituția gazdă, susținută de managerul bibliotecii prof. Zanfir Ilie. Pentru cunoașterea structurii organizaționale, a normelor de funcționare și regulamentelor instituției a vorbit prof. Letiția Buruiană, șef serviciu Relații cu publicul și coordonatorul programului. De asemenea, voluntarii au beneficiat de consiliere în îndeplinirea formalităților de înscriere în program și încheierea de contracte de Simona Haidu și de instruire preventivă în domeniul securității și sănătății în muncă și al situațiilor de urgență, realizat de Cecilia Nistorencu..

Șah sportul minții! 24 iulie - 10 septembrie

Filiala nr. 4 „Grigore Vieru” în colaborare cu Centrul Comunitar de Zi La Vale deruleză pe perioada vacanței de vară, 24.07.2014 – 10.09.2013, săptămânal, joi între orele 15.00 și 16.00, la sediul său din Str. Gării, nr. 1, Proiectul ludico-educațional Şah sportul minții! pentru copii din cartierul Valea Orașului. Proiectul se va încheia în luna septembrie printr-un miniconcurs de șah și acordarea de diplome de participare.

Clubul de vacanță – Clubul Curioșilor 23 iulie

Miercuri, 23 iulie 2014, la a patra întâlnire a copiilor de la Clubul Curioșilor s-a desfășurat activitatea „Siguranță în vacanță”, prezentată de inspectorii Cristina Pană și Adrian Dura, reprezentanți ai I.P.J. Galați. Fericiții câștigători ai concursului ștafetă „Citește și dă mai departe!” au fost: Ciofu Cezara-Ştefania, Cocu Matei- Iulian și Ilie Maria.

Petrece vacanța ALTFEL la bibliotecă 21 - 27 iulie

La Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, în săptămâna 21 – 27 iulie 2014, s-a desfășurat prima activitate a Clubului de vacanță „Petrece vacanța ALTFEL la bibliotecă!”. Cu veselie, nerăbdare și interes, copii, părinți și bunici, alături de voluntarii clubului, au „pășit" în lumea fascinantă a artei ORIGAMI, descoperind elementele de bază și alcătuind frumoase lucrări... Continuare în următoarele activități...

Clubul de vacanță - Cafeneaua Culturală 17 iulie

Joi 17.07.2014 la ora 12.00, în cadrul Clubului de vacanță - Cafeneaua culturală, a avut loc o masă rotundă pe tema educației și a sensului vieții. Ne ajută educația pentru a descoperi sensul vieții? Da, dacă va cultiva o viziune integrală asupra vieții, este un răspuns. Dumneavoastră ce părere aveți?

Tabăra de creație Axis Libri – Secțiunea Pictură 14 iulie

În data de 14 și 18 iulie 2014 la Biblioteca Estivală din Parcul Mihai Eminescu avut loc Tabăra de creație Axis Libri – Secțiunea Pictură. Copiii s­au bucurat de prezența doamnei profesor de pictură, Bâzu Lenuța care i­a introdus în tainele artelor plastice și i­a îndrumat cu multă pasiune și dăruire. Lucrările vor intra în competiție urmând ca la sfârșitul lunii să fie premiate de Biblioteca Județeană „V.A.Urechia”.

Programul „BVAU - Star Voluntar” 17 iulie

În cadrul programului de voluntariat al Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” s-a desfășurat cea de-a doua sesiune de instruire a voluntarilor bibliotecii, în data de 17 iulie 2014. Întrunirea a debutat cu o introducere asupra istoricului și misiunii instituției, precum și a rolului formativ deosebit al programului de voluntariat oferit de instituția gazdă, susținută de managerul bibliotecii prof. Zanfir Ilie. Pentru cunoașterea structurii organizaționale, a normelor de funcționare și regulamentelor instituției a vorbit prof. Letiția Buruiană, șef serviciu Relații cu publicul și coordonatorul programului. Voluntarii au beneficiat de consiliere în îndeplinirea formalităților de înscriere în program și încheierea de contracte de Simona Haidu și de instruire preventivă în domeniul securității și sănătății în muncă și al situațiilor de urgență, realizat de Cecilia Nistorencu.

Clubul de vacanță – Clubul Curioșilor 16 iulie

Miercuri, 16 iulie 2014, a avut loc a treia întâlnire a membrilor Clubului Curioșilor. Copiii au dialogat cu scriitoarea Vera Crăciun și s-au bucurat de picturi pe față realizate de doamna profesoară Lenuța Bâzu. Ediția a II-a a concursului „Citește și dă mai departe!” a avut următorii câștigători: Bourceanu Andrei, Bichir Andreea și Gheorghiță Maria-Teodora.

Petrece vacanța ALTFEL la bibliotecă 15 - 20 iulie

În săptămâna 15 – 20 iulie 2014, a avut loc la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” prezentarea activităților Clubului de vacanță „Petrece vacanța ALTFEL la bibliotecă!”, organizarea grupelor de copii, precum și orarul de desfășurare a acestor frumoase activități. Mulțumiri pentru sprijin Librăriei „Teonick", cadrelor didactice voluntare, precum și fotografului Adrian Mociulschi.

Petrece vacanța ALTFEL la bibliotecă 15 iulie

Marți, 15 iulie 2014, ora 10.00 în cadrul Filialei nr. 2 „Paul Păltănea”, în prezența conducerii Bibliotecii Județene „V.A. Urechia", prin domnul profesor doctor Zanfir Ilie, a sponsorului Clubului de vacanță, Librăria „Teonick" și a voluntarilor fideli ai filialei, a avut loc deschiderea programului educațional-recreativ: „Petrece vacanța ALTFEL la bibliotecă!”: Club de vacanță, ediția a II-a. Acesta cuprinde patru secțiuni: Origami, Arta aranjării și împăturirii șervețelului, Inițiere în fotografie și Jocurile copilăriei, care se vor desfășura în perioada 15 iulie-11 septembrie, la sediul filialei și sunt destinate copiilor între 4-14 ani.

Link la primul job 15 iulie

Începând de marți 15 iulie 2014, în cadrul Bibliotecii „V.A. Urechia” din Galați, Fundația Centrul de Analiză și Dezvoltare Instituțională Eleutheria, împreună cu Asociația Institutul Român de Training, desfășoară, în cadrul proiectului „Link la primul job”, ateliere de consiliere și orientare profesională de grup, adresate elevilor din clasele XI-XII din Galați, care nu au luat încă o decizie legată de planificarea carierei sau nu au beneficiat de sprijin în acest sens. Această colaborare este o oportunitate de promovare a lecturii și a serviciilor oferite de Biblioteca „V.A. Urechia” în rândul liceenilor participanți la proiect, având în vedere că lectura reprezintă un mijloc important de dezvoltare personală pentru orice tânăr aflat la vârsta deciziilor importante cu privire la cariera sa profesională.

Anunț angajare 14 iulie

În data de 01.09.2014, ora 9,00 Biblioteca „V.A.Urechia”, cu sediul în str. Mihai Bravu, nr. 16, organizează CONCURS pentru ocuparea a 4 (patru) posturi de bibliotecari studii superioare, pe perioadă nedeterminată. Bibliografia pentru concurs se află la secretariatul și avizierul Bibliotecii, începând cu data de 14.07.2014, data prezentului anunț. Concursul se va desfășura în sălile de lectură ale Bibliotecii sau în săli/amfiteatre de la Universitatea „Dunărea de Jos” Galați, dacă numărul candidaților va depăși capacitatea sălilor Bibliotecii, comisia fiind compusă din specialiști ai Bibliotecii.

Clubul de vacanță - Cafeneaua Culturală 10 iulie

Joi 10.07.2014, la ora 12.00, a avut loc deschiderea oficială a Clubului de vacanță - Cafeneaua culturală, aflat la a șasea ediție, în Parcul „Mihai Eminescu”, la Biblioteca estivală. Într-o atmosferă plăcută, ne-am cunoscut, am aflat programul activităților care se vor desfășura pe perioada verii și ne-am dat întâlnire joia viitoare la ora 12.00. Clubul este deschis. Primim cu plăcere noi membri!

Clubul de vacanță – Clubul Curioșilor 9 iulie

Miercuri, 9 iulie 2014, între orele 10,00 – 12,00, a avut loc cea de-a doua întâlnire a membrilor Clubului Curioșilor. Tema propusă „Învăț să-mi investesc banii!” a fost susținută de invitatul special, domnul ing. Petru Trifan, Director la Tipografia „RomPrima”. În partea a doua a întâlnirii s-a desfășurat concursul de lectură „Citește și dă mai departe!”. Câștigătorii medaliilor au fost: Ilie Maria, Cocu Matei și Solomon Cristina.

Sesiune de folk autentic 2 iulie – 10 septembrie

Vă așteptăm în fiecare zi de miercuri la orele 18 fix, în Parcul Mihai Eminescu, la Biblioteca Estivală, la o sesiune de folk autentic studentească, cu piese noi și piese vechi, iar dacă aveți curajul necesar vă așteptăm să cântați alături de noi.

Petrece vacanța ALTFEL la bibliotecă 15 iulie - 11 septembrie

Marți, 15 iulie 2014, ora 10.00 în cadrul Filialei nr. 2 „Paul Păltănea”, micro 40, str. 1 Decembrie 1918 nr. 25, în incinta Colegiului Tehnic „Aurel Vlaicu“, corp V, etaj 1, va avea loc deschiderea programului educațional-recreativ: „Petrece vacanța ALTFEL la bibliotecă!”: Club de vacanță, ediția a II-a. Acesta va cuprinde patru secțiuni: Origami, Arta aranjării și împăturirii șervețelului, Inițiere în fotografie și Jocurile copilăriei, în fiecare zi de marți și joi: orele 10.00-12.00 - pentru 5-9 ani și 12.30-14.30 pentru 10-14 ani. Activitățile se vor desfășura în perioada 15 iulie-11 septembrie 2014, la sediul filialei. Sponsorul Clubului de vacanță este S.C. Teonick Exim S.R.L. Galați.

Clubul de vacanță - Cafeneaua Culturală 10 iulie - 4 septembrie

Dorești să cunoști oameni interesanți? Să afli lucruri noi? Să te distrezi? TU hotărăști! Noi Te așteptăm la Clubul de vacanță - Cafeneaua Culturală! Împreună vom descoperi Arta de A Trăi ! Unde? În Parcul „Mihai Eminescu”! La Biblioteca Estivală! Când? În perioada10 iulie - 04 septembrie 2014, în fiecare zi de joi a săptămânii, la ora 12.00! Vino să petrecem împreună o vară de neuitat! Deschiderea oficială va avea loc joi 10 iulie 2014, la ora 12.00!

Tabăra de creație AXIS LIBRI 7 iulie - 12 septembrie

Luni 7.07.2014 la orele 10.00 va avea loc deschiderea oficială a Taberei de creație AXIS LIBRI, ca eveniment central al Bibliotecii Estivale. În cadrul Taberei de creație se vor organiza ateliere și expoziții pe trei secțiuni de interes: artă, fotografie, creație literară. Întrunirile vor avea loc în perioada 07.07.2014-12.09.2014, în fiecare zi de luni, pentru categoria de vârstă 7-9 ani, și vineri, pentru categoria de vârstă 10-15 ani, la sediul Bibliotecii Estivale, situată în Parcul Mihai Eminescu din județul Galați. Înscrierile pentru Tabăra de creație se vor face la Sediul Bibliotecii „V.A. Urechia” din Mihai Bravu nr.16 și la Biblioteca Estivală din Parcul Mihai Eminescu până la data de 6 iulie. Vă așteptăm cu drag să petrecem clipe frumoase împreună.

Colocviul Constructorilor de Nave 4 iulie

Biblioteca „V.A. Urechia“ organizează, vineri 04 iulie 2014, ora 16:00, împreună cu Asociația Anconav Galați și Asociația Generală a Inginerilor Români, Filiala Galați (AGIR) cea de­a 30­a întâlnire lunară din cadrul Colocviului Constructorilor de Nave. În cadrul întâlnirii va avea loc prezentarea societății Helmers. Societatea Helmers s­a constituit pe baza sectiei de amenajari a fostului Santier Naval Galati, iar activitatea societatii consta in proiectarea si executarea amenajarilor interioare ale navelor. Prezentarea la intalnire, a materialului intocmit de societatea Helmers face parte din proiectul intitulat, Societăți din industria orizontală și care sunt membre ale Asociației ANCONAV.

Programul „BVAU - Star Voluntar” 3 iulie

La Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” a fost inițiat programul de activități de voluntariat, în folosul utilizatorilor, intitulat „BVAU - Star Voluntar”, cu derulare în perioade 15 iunie-15 septembrie 2014. Prima serie a fost instruită pe 3 iulie a.c., solicitanții fiind puși în temă cu istoricul și misiunea instituției de către managerul prof. Zanfir ILIE. Informații despre organizație și specificul profesiei de bibliotecar, despre îndeplinirea formalităților de înscriere și oferta de opțiuni au fost prezentate de prof. Letiția Buruiană, șef serviciu Relații cu publicul și coordonatorul programului, precum și de Iorga Andreea, Simona Haidu și Lucian Pleșa, bibliotecari la Secția de împrumut pentru adulți. De asemenea, voluntarii au beneficiat de instruire preventivă în domeniul securității și sănătății în muncă și al situațiilor de urgență, realizat de către Catrina Căluian și Răzvan Iordache, apoi au fost ghidați într-un un tur de recunoaștere în bibliotecă.

Emil Gârleanu – Lumea celor care nu cuvântă 2 - 15 iulie

În perioada 02.07 – 15.07.2014, în holul principal al Bibliotecii, va fi deschisă expoziția de carte, „Emil Gârleanu – Lumea celor care nu cuvântă”, pentru a marca 100 de ani de la trecerea în neființă a scriitorului de carte pentru copii, Emil Gârleanu (5 ianuarie 1878 – 2 iulie 1914).

Clubul de vacanță – Clubul Curioșilor 2 iulie - 10 septembrie

Miercuri, 02.07.2014 a avut loc în Parcul „Mihai Eminescu”, la Biblioteca Estivală, pentru prima întâlnire a membrilor Clubului Curioșilor. Programul Clubului va fi în fiecare zi de miercuri, orele 10:00 – 12:00, în perioada 02.07 – 10.09.2014.

George Maksay - cel mai renumit fotograf gălățean 1 - 31 iulie

George Maksay - cel mai renumit fotograf gălățean de la sfârșitul secolului al XIX-lea începutul secolului al XX-lea - s-a născut la Târgu Secuiesc. La varsta de 16 ani a venit la Galați pentru a învăța meseria de fotograf. În 1895 și-a fondat propriul studio fotografic „Foto Glob”, iar în anul 1900 a participat la Expoziția Universală de la Paris de unde s-a întors cu medalia de bronz și diploma de onoare. Ulterior, a devenit fotograf oficial al Curții Regale. Cateva imagini ale Galațiului de altădată surprinse de George Maksay puteți admira la Biblioteca „V.A.Urechia”, la Popasul Bibliofilului (Mezanin), în perioada 01-31.07 2014..

Utilizăm setul de caractere UTF-8