Festivalul Național al Cărții „Axis Libri” 20 - 24 mai

LogoÎn perioada 20-24 mai 2014, Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” Galați în parteneriat cu Editura Eikon, sub patronajul Ministerului Culturii, cu sprijinul Consiliului Județului, Consiliului Local și Primăriei Municipiului Galați și în colaborare cu instituțiile de cultură: Centrul Cultural „Dunărea de Jos”, Universitatea „Dunărea de Jos”, Inspectoratul Şcolar, Palatul Copiilor, Teatrul Muzical „Nae Leonard”, Teatrul Dramatic „Fani Tardini”, Teatrul de Păpuși „Gulliver”, Muzeul de Istorie, Muzeul de Artă Vizuală, Casa de Cultură a Sindicatelor și Casa de Cultură a Studenților organizează a VI-a ediție a Festivalului/Târgului Național al Cărții „Axis Libri”, adresat iubitorilor de carte și lectură atât cititori, cât și creatori, editori și difuzori, pe care îi invită să participe la un program generos prin diversitate și calitate.

Brandul „Axis Libri” 20 - 30 mai

Logo Filiala nr. 4 „Grigore Vieru” vă invită în perioada 20.05.2014 – 30.05.2014 să descoperiţi apariţiile editoriale marca Axis Libri 2009 – 2014, la sediu său din Str. Gării, nr. 1, Gara CFR – Călători Galaţi.

Incursiune în istoria fabricilor gălățene de altădată 16 - 27 mai

Logo Sala de lectură Mihai Eminescu, găzduieşte, în perioada 16-27 mai 2014, expoziţia cu tema: „Incursiune în istoria fabricilor gălăţene de altădată”, organizată cu ocazia Zilei Întreprinzătorilor. În cadrul expoziţiei pot fi admirate câteva documente şi fotografii care readuc în atenţia publicului gălăţean parfumul vieţii industriale gălăţene din perioada interbelică şi nu numai.

Crearea unui mediu benefic de dezvoltare a afacerilor... 16 mai

Logo Vineri 16 mai a.c., ora 11:30, în sala Mihai Eminescu a Bibliotecii „V.A. Urechia“, va avea loc seminarul „Crearea unui mediu benefic de dezvoltare a afacerilor. Căi şi modalităţi”, organizat în parteneriat cu Patronatul Întreprinderilor Mici și Mijlocii Galați, în cadrul manifestărilor ce vor marca la Galaţi, Ziua Întreprinzătorilor. La manifestări sunt invitaţi să participe reprezentanţii mediului de afaceri gălăţean şi regional, reprezentanţi ai Guvernului şi ai Parlamentului, reprezentanţi ai conducerilor teritorial-administrative, reprezentanţi ai mediului financiar-bancar, colaboratori, mass-media locală şi centrală.

Valori culturale și naturale europene 9 mai

Logo Vineri, 9 Mai, ora 17:30 - În cadrul Proiectul educaţional „Incursiune în universul lecturii”, la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” a fost marcată şi omagiată Ziua de 9 mai prin activitatea interactivă „Valori culturale și naturale europene” de către elevii claselor V-VIII de la Şcoala Gimnazială nr. 33 „Sf. Dumitru Galaţi, însoţiţi de profesori Enciu Cateluța și Sandu Ștefania.

Vizită la Bibliotecă 9 mai

Logo Vineri, 09 mai, ora 09.30 - Pe tărâmul poveştilor cu prinţi şi prinţese, cu dragoni şi zmei au „păşit” vineri, 09 mai, la Filiala nr. 2 „Paul Păltănea”, elevii claselor a I-a A, B şi C de la Școala Gimnazială „Grigore Moisil”, descoperind, cu bucuria specifică vârstei, universul minunat al cărţilor. Aceştia au fost însoțiți de institutor Pomohaci Elena-Cristina, profesor învățământ primar Chiscoci Loredana-Doinița, învățător Baicu Toderița și bibliotecar Năstase Emilia-Elena. Activitatea face parte din proiectul educaţional „Farmecul lecturii”.

Ziua Europei 9 mai

Logo Pentru a marca Ziua Europei, sărăbătorită pe 9 mai, Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” organizează, în perioada 7-16 mai, o expoziție tematică în holul principal al sediului central.

Colocviul Constructorilor de Nave 9 mai

Logo La cea de-a 28-a întâlnire din cadrul Colocviului Constructorilor de Nave, ce se desfășoară pe 9 mai 2014, ora 16:00, la Sediu central al Bibliotecii, Sala „M. Eminescu” au loc, în cadrul întâlnirii, următoarele prezentări: Firma Maritime Interior, 7 ani de existenta. Cum poate o firma mica sa acopere mai multe domenii de competenta in industria navala”, prezintă: Director general, prof. univ. dr. Costel Iulian Mocanu, și „Triada Dinu-Paraianu-Nastase-specialiști de marcă ai Marinei Militare Române și profesori întemeietori ai învățământului superior naval în Galați”, prezentări făcute de prof. univ. dr. Liviu Stoicescu, prof. univ. dr. Ion Ionita, ing. Anton Praisler, ing. Costel Gheorghiu.

Incunabule – Ediții Elzevir, Donația V.A. Urechia mai

Logo În luna mai pot fi admirate cele mai prețioase tipărituri - incunabule și ediții Elzevir - din generoasa donație a istoricului V.A. Urechia, expuse la Popasul Bibliofilului (et. I, mezanin): De consolatione theologiae, Strasbourg (1472), Ruralia commoda, Louvain (1474), Historiae Florentini populi, Venezia (1476), De moribus Turcorum, Urach (1481), Turcici imperii status, Leyden, 1630, Novum Testamentum, Leyden (1624), Russia seu Moscovia, Leyden (1630).

Mariana Tomozei – Cocoș, Critic de artă și artist plastic gălățean 5 - 16 mai

Logo Expoziția „Mariana Tomozei – Cocoș, Critic de artă și artist plastic gălățean” organizată de Biblioteca „V.A. Urechia” este un omagiu adus omului de cultură respectat de întreaga comunitate de la malul Dunării. „Dincolo de criticul de artă capabil de un discurs profund, de așezare a lucrurilor în spațiul unui fenomen de mai mare complexitate, descoperim - scria criticul de artă bucureștean Roxana Păsculescu - o pictoriță ale cărei daruri naturale au fost dublate de un studiu serios, perseverența aflându-și la Mariana Tomozei Cocoș o bază teoretică exemplară... Pictura ei beneficiază de un suport informațional de invidiat care consolidează cu finețe trăirile artistei în fața naturii și ulterior confirmă expresiile plastice rezultate pe pânză”. Poezia culorilor din lucrările : Rod, Lan din Finlanda, Peisaj din Franța, Peisaj din Belgia, Vechi imagini otomane, Lumini și umbre, poate fi admirată în holul de la parter al Bibliotecii „V.A. Urechia” în perioada 5-16.05.2014.

Oameni în memoria Galațiului 5 – 31 mai

Logo Biblioteca „V.A. Urechia” organizează în perioada 5 – 31 mai 2014, în foaierul sălii de lectură de la etajul I, sediul central, expoziția sub titulatura „Paul Popa – fotoreporterul care a surprins peste patru decenii din istoria în imagini a Galațiului”. Dedicată marcării a 20 de ani de la moartea fotoreporterului Paul Popa, expoziția cuprinde materiale inedite din colecția personală a familiei fotografului și reprezintă un omagiu adus celui care a surprins pe peliculă imagini ale orașului și județului Galați ce se constituie într-o arhivă cu valoare istorică și documentară deosebită.

Bătălia cărților 1 aprilie – 31 mai

Logo Copiii cu vârsta între 11 - 13 ani și adolescenții cu vârsta între 14 - 18 ani sunt invitați să participe la concursul de lectură Bătălia cărților, organizat de Biblioteca Județeană „V.A. Urechia”. Doritorii se pot înscrie la sediul central și la filialele bibliotecii în perioada 1 aprilie – 31 mai.
Vrei să câștigi un eBook Reader? Înscrie-te la Bătălia cărților!

Utilizăm setul de caractere UTF-8