Jurnal de gimnaziu 30 octombrie

Joi, 30 octombrie, ora 09.30, Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” a fost vizitată de elevii școlii Gimnaziale „Grigore Moisil” care ne-au demonstarat că știu să-și folosescă cunoștințele dobândite din activitățile școlare, precum și talentul și creativitatea. Acest lucru reiese din paginile revistelor școlare „Jurnal de gimnaziu” și „Flamura” lansate în cadrul filialei noastre. Elevii au fost îndrumați de profesori Dorina Andrei-Nicoară, Cătălina-Ionela Emandache, Gabriela Lefter, Aurica Cruceanu, de bibliotecar Emilia Elena Năstase și asistent medical Ana Avram. Activitatea face parte din Proiectul educațional Farmecul lecturii.

Salonul literar „Axis Libri” 30 octombrie

Biblioteca Județeană „V.A. Urechia“ Galați vă invită joi, 30 octombrie 2014, ora 17:00, la Salonul Literar „Axis Libri“, în Sala de lectură „Mihai Eminescu“, de la sediul central unde au loc lansările volumelor: „Visul Mariei”, autor Cristina Plămădeală, „Isografii: Eseuri despre evadarea în esențial”, autor Christian Crăciun, „Încercări de hermeneutică antropologică asupra ritualurilor religios-creștine”, autor Bogdan-Costin Georgescu și „Admirabila tăcere: Jurnal”, autor Alexandru Mironescu. În deschidere, are loc un recital liric susținut de Evelina Vicleanu, cls. a XII-a, elevă la Liceul de Arte „Dimitrie Cuclin”. Moderator: profesorul Theodor Parapiru.

Cursuri de formare profesională 27 octombrie

În data de 27 octombrie, la Biblioteca „V.A. Urechia” a avut loc deschiderea oficială a cursurilor de formare profesională din cadrul Centrului Regional de formare profesională. Participă 10 colege bibliotecare de la comune și cei 4 noi angajați ai bibliotecii.

Conferința Managerilor Culturali 26 octombrie

Duminică, 26 octombrie, a avut loc la Biblioteca Națională a României Conferința națională a managerilor culturali, tema propusă la această primă ediție a Conferinței fiind Managerul Cultural: „Unde suntem? Unde vrem să fim?”, din partea Bibliotecii „V.A. Urechia” a participat managerul instituției, prof. dr. Zanfir Ilie.

Salonul literar „Axis Libri” 23 octombrie

Biblioteca Județeană „V.A. Urechia“ Galați vă invită joi, 23 octombrie 2014, ora 17:00, la Salonul Literar „Axis Libri“, în Sala de lectură „Mihai Eminescu“, de la sediul central unde au loc lansările volumelor: „Viața începe mereu”, autor Angela Ribinciuc și „Clipa îndoielii”, autor Viorel Dinescu. În deschidere, are loc un recital muzical susținut de Silvia Anton, cls. a VIII-a, elevă la Liceul de Arte „Dimitrie Cuclin”. Moderator: profesorul Theodor Parapiru.

Modificare program Bibliotecă 22 octombrie

Miercuri, 22 octombrie 2014, programul cu publicul al Bibliotecii la Sediul central va fi redus din cauza întreruperii furnizării energiei electrice, în intervalul 9:00 - 15:30. Programul filialelor rămâne neschimbat. Documentele împrumutate de la Sediul central pot fi doar restituite.

Lansare de carte 18 octombrie

La Biblioteca Municipală „Ștefan Petică” din Tecuci, sâmbătă 18 octombrie 2014 a avut loc lansarea cărții „Din cauza poeților din preajmă” a autorului Gelu Ciorici-Șipote. Moderator a fost directorul Bibliotecii „V.A. Urechia” - Prof. Zanfir Ilie iar ceilalți invitați-vorbitori au fost a.g. secară, Vasile Ghica, Ionel Necula, Tănase Dănăilă etc.

Clubul de șah „Axis Libri” 15 octombrie

Miercuri, 15 octombrie 2014, începând cu ora 16:30, a avut loc o nouă întâlnire a membrilor Clubului de Șah „Axis Libri”. Încă se mai fac înscrieri, la Secția pentru copii. Vă așteptăm!

Salonul literar „Axis Libri” 16 octombrie

Biblioteca Județeană „V.A. Urechia“ Galați vă invită joi, 16 octombrie 2014, ora 17:00, la Salonul Literar „Axis Libri“, în Sala de lectură „Mihai Eminescu“, de la sediul central unde au loc lansările volumelor: „Icoane șterse”, autor părintele Simion Vârgolici și „Sfinții martiri Brâncoveni: 300 de ani de la mucenicie”, autor pr. Eugen Drăgoi. În deschidere, are loc un recital muzical susținut de Daniela Negoiță, cls. a VII-a, elevă la Liceul de Arte „Dimitrie Cuclin”. Moderator: profesorul Theodor Parapiru.

Salonul literar „Axis Libri” 9 octombrie

Joi, 9 octombrie 2014, ora 17:00, la sediul central al Bibliotecii Județene „V.A. Urechia”, Sala „Mihai Eminescu”, etajul I, va debuta stagiunea octombrie 2014/mai 2015 a Salonului literar „Axis Libri”, ajuns la cel de­al șaselea an de existență. Se vor lansa volumele „Quermessa ori mirodeniile mintii”, de Victor Cilincă și „Ocolul Pământului în 80 de schițe umoristice”, antologie de texte selectate și traduse de Petru Iamandi. În deschidere vor prezenta un scheci umoristic elevii Alexandru Horghidan și Eduard Jalbă, de la Liceul de Arte „Dimitrie Cuclin”, coordontor prof. Daniela Enache Nistor. Moderator: Theodor Parapiru. Intrarea este liberă.

Clubul de șah „Axis Libri” 8 octombrie

Miercuri, 08 octombrie 2014, începând cu ora 16,30, a avut loc prima întâlnire a membrilor Clubului de șah „Axis Libri”. Doritorii, cu vârsta cuprinsă între 5 – 14 ani sunt așteptați la Secția copii pentru a se înscrie la clubul de șah, gratuit, care se va desfășura în fiecare zi de miercuri de la orele 16,30. Instructororul de șah este domnul ing. Adrian Smărăndoiu. Grăbiți-vă, locurile sunt limitate!

Noaptea în Bibliotecă 4 octombrie

Vă așteptăm în ziua de 4 octombrie 2014, între orele 12:00 - 24:00, la „Noaptea în Bibliotecă la Galați”, manifestare culturală aflată la a IV-a ediție, cu acțiuni dintre cele mai diverse și atractive! În mod excepțional, cei care vor restitui documentele împrumutate și au depășiri de termen vor fi scutiți de plata penalizărilor. Nu ratați să vă petreceți timpul „NOAPTEA ÎN BIBLIOTECĂ”!

Consiliul științific al Bibliotecii 3 octombrie

În data de 3 octombrie 2014, ora 10:30 va avea loc întrunirea membrilor Consiliului științific al Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” Galați, în Sala „Mihai Eminescu”, etaj I, cu următoarea ordine de zi: Prezentarea Raportului Consiliului științific pe trim. al III-lea 2014 (realizări și perspective); Înaintarea propunerilor de activități pentru trim. al IV-lea 2014, făcute de către membrii Consiliului științific al Bibliotecii și aprobarea acestora cu completările rezultate în urma discuțiilor din plenul Consiliului științific.

Colocviul Constructorilor de Nave 3 octombrie

Logo Vineri, 03 octombrie, ora 16:00, se va desfășura cea de-a 32-a întâlnire lunară din cadrul Colocviului Constructorilor de Nave, organizat de Biblioteca „V.A. Urechia“ în parteneriat cu Asociația ANCONAV Galați și Asociația Generală a Inginerilor Români, Filiala Galați (AGIR). În cadrul acestei întâlniri se continuă prezentarea de societăți, membre ale asociației ANCONAV, în continuarea ciclului de prezentări cu tema: „Dezvoltarea industriei orizontale de construcții navale înainte și după 1990”. Lucrările se vor desfășura în sala Mihai Eminescu a Bibliotecii.

Inaugurare Sală studiu și cercetare 1 octombrie

În data de 1 octombrie 2014 a avut loc inaugurarea sălii care poartă numele Acad. Prof. Univ. Dr. Constantin Gheorghe Marinescu, în spațiul Oficiului de Informare Comunitară, în prezența acestei distinse personalități culturale gălățene și naționale care a făcut o importantă donație de carte Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” Galați.

Ateliere fotografice gălățene, de altădată 1 - 31 octombrie

Vă invităm să vizionați expoziția de la Popasul Bibliofilului (Mezanin), deschisă în perioada 01-31.10.2014, pentru a admira talentul fotografilor gălățeni, de la sfârșit de secol XIX - început de secol XX, care surprind clipe semnificative din viețile oamenilor ce au trăit altădată pe aceste meleaguri.

Utilizăm setul de caractere UTF-8