Clubul de vacanță. Clubul Curioșilor 26 august

Miercuri, 26 august, ora 10,00, a avut loc o nouă întâlnire a membrilor Clubului Curioşilor. Copiii şi-au prezentat cărţile citite în vacanţă, au citit cele mai frumoase poveşti şi au realizat, pe echipe, propria lor carte. Cu multă imaginaţie, micuţii şi-au ales titluri potrivite şi şi-au prezentat cărţile: „Fluturaşii din anul 2030”, „Cei 10 pitici” şi „Aventuri în oraşul pierdut”. După tehnoredactare lucrările vor fi postate pe pagina de Facebook a clubului, adresa fiind: https://ro-ro.facebook.com/ClubulCuriosilor.

Cafeneaua culturală 27 august

Membrii Cafenelei Culturale au participat astăzi, 27 august, la Muzeul Casa Cuza, la o frumoasă evocare a vieţii şi creaţiei literare ale binecunoscutei scriitoare Hortensia Papadat Bengescu, la împlinirea a 60 de ani de la trecerea sa în eternitate.

Cu Rembrandt la Academia Română26 august

Directorul Bibliotecii „V.A. Urechia”, a fost primit la Academia Română de dl academician Răzvan Teodorescu pentru a da forma finală unui catalog Rembrandt. Surpriza și plăcerea noastră a fost că dl academician Răzvan Teodorescu prin amabilitatea cunoscută ne-a promis prefațarea lucrării amintite.

Tabăra de creație „Axis Libri” 25 august

În data de 25 august 2015, la Biblioteca Estivală din Parcul Mihai Eminescu a avut loc premierea participanţilor de la Tabăra de creaţie Axis Libri, Secţiunea Artă fotografică şi Secţiunea Pictură. Participanţii au fost pe rând modele, fotografi, pictori, graficieni, iar cei mai pasionaţi şi mai creativi au fost premiaţi de către Biblioteca Judeţeană „V.A. Urechia” pentru rezultatele extraordinare. Pe lângă diplomele şi premiile aferente secţiunilor de creaţie, fiecare participant a primit în dar o poză pentru străduinţa de care a dat dovadă pe parcursul desfăşurării activităţilor în cadrul Taberei de creaţie Axis Libri. Mulțumim pe această cale sponsorilor: Metropolitan Life, Librăria Donaris, Librăria Bon-Ami pentru generozitate.

150 de ani de la nașterea Regelui Ferdinand I Întregitorul, făuritorul României Mari24 august

Biblioteca „V.A. Urechia” și Asociația ”Alianța națională pentru restaurarea monarhiei” - Filiala Galați, vă invită luni 24 august, ora 16:00, în sala Mihai Eminescu, la dezbaterea 150 de ani de la nașterea Regelui Ferdinand I Întregitorul, făuritorul României Mari (Rege al României în perioada 1914-1927). Sub domnia lui, participarea României în Primul Război Mondial (începând cu anul 1916), alături de puterile Antantei victorioase, a permis alipirea Transilvaniei la România și realizarea în acest fel a unității naționale. Cu această ocazie va avea loc lansarea albumului Lucrări publice în vremea Regelui Ferdinand, autor prof. univ. dr. ing. Nicolae Șt. Noica, ministru al Lucrărilor Publice și Amenajării Teritoriului în perioada 1996-2000. Vor avea intervenții pe perioada evenimentului d-na Silvia Colfescu, directorul editurii Vremea (unde a fost publicat albumul) precum și autorul volumului. Sunt așteptați toți cei interesați!

Cafeneaua culturală 13 august

Dialogul despre fața nevăzută a lumii în care trăim a continuat și săptămâna aceasta la Cafeneaua Culturală, joi, 13 august, fiind abordată tema Dependenței și consumului de droguri și plante etnobotanice, având din nou alături de noi pe domnii Adrian Dura, comisar-șef în cadrul Compartimentului de Prevenire, și Marius Bitta, comisar-șef în cadrul Serviciului de Ordine Publică, de la Inspectoratul Județean de Poliție Galați. Din partea Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog al Județului Galați, doamna Cristina Chelban – inspector principal de poliție și coordonator al C.P.E.C.A. Galați. Mulțumirile se îndreaptă către întreaga echipă din instituțiile partenere, sperând într-o o colaborare cât mai fructuoasă și pe viitor!

Clubul de vacanță. Clubul Curioșilor 12 august

Miercuri, 12 august, ora 10,00, copiii de la Clubul Curioşilor au avut parte de o zi distractivă şi educativă. Sub îndrumarea cadrelor didactice, voluntare: prof. înv. primar Porumb Daniela şi Tufă Tincuţa, cei mici au învăţat să confecţioneze din hârtie: bărcuţe, pahare, steluţe, coifuri etc. Partea distractivă a fost lansarea la apă a bărcuţelor relizate de ei, în lacul din Parcul „Mihai Eminescu”.

Clubul – BiblioVACANȚA 11 august - 11 septembrie

În perioada 11 august – 11 septembrie 2015, la sediul Bibliotecii Municipale pentru Copii – Filiala nr. 1 ”Costache Negri”, din Str. Regiment 11 Siret, nr. 2A, în incinta Clubului Sidex(Arcellor Mital) situat în Cartierul Țiglina I, în apropiere de Orășelul Copiilor, se desfășoară activitățile Clubului BiblioVACANȚA, ediția a-II-a. Clubul de vacanță cuprinde următoarele activități: atelier de lectură, atelier de creație, atelier de limba italiană și povești animate pentru copii.Festivitatea de deschidere are loc, marți, 11 august 2015, ora 10.00. Înscrierile se fac la sediul Bibliotecii Municipale pentru Copii.

Tabăra de creație „Axis Libri” 11 august

Marţi, 11 august 2015, la ora 10.00, în cadrul Taberei de Creație Axis Libri – Secţiunea Artă Fotografică, organizată la Biblioteca Estivală s-a desfășurat activitatea cu tema „Sesiune foto: Mediul înconjurător - Detaliu”. Aceasta a constituit o adevărată provocare pentru copiii înscriși la această sesiune, punându-și în valoare talentul și imaginația. Evenimentul a fost destinat copiilor cu vârsta cuprinsă între 7-10 ani.

Ora de programare 3 - 7 august

În perioada 10 - 14 august 2015 are loc la Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” cursul practic de programare intitulat „Ora de programare” conceput pentru copii cu vârsta cuprinsă în intervalul 8 - 11 ani.

Tabăra de creație „Axis Libri” 7 august

În data de 7 august 2015, Biblioteca Estivală, amplasată în Parcul Mihai Eminescu, a găzduit Tabăra de Creație „Axis Libri”. Tema acestei ediţii a fost „Atelier foto - Portrete”. Evenimentul a fost dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 15 şi 18 ani. Aceştia au avut ocazia să experimenteze meseria de fotomodel. Fiecare participant va primi un set de poze imprimate pe hârtie foto.

Cafeneaua culturală 6 august

Violenţă, infracţiuni, trafic de persoane...sună alarmant, dar acestea au fost subiectele dezbătute în cadrul Cafenelei Culturale de joi, 6 august 2015. De la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Galaţi au fost prezenţi comisar-şef Adrian Dura şi subcomisar Cristina Pană - sociolog, ambii din cadrul Compartimentului de Prevenire, precum şi comisar-şef Marius Bitta de la Serviciul de Ordine Publică. Invitaţii au expus idei relevante despre disciplină, reguli, drepturi, obligaţii ale oamenilor într-o societate civilizată, provocându-i pe tinerii participanţi să răspundă la întrebări, ceea ce a determinat caracterul interactiv al acţiunii. Inspector Cornelia Crişan, reprezentant al Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane - Centrul Regional Galaţi, a completat cu noţiuni despre diverse forme de exploatare, însoţite de un material video mai mult decât grăitor. Mulţumim pentru implicare şi pentru informaţiile deosebit de interesante despre faţa nevăzută a lumii în care trăim!

Clubul de vacanță. Clubul Curioșilor 5 august

Miercuri, 5 august, ora 10,00, membrii Clubului Curioşilor au participat la lansarea volumelor de debut ale doamnei Cristina Alexandra Chimirel: „Albinuţa poznaşă” şi „Povestea sufletului”, prezentate de domnul Ghiţă Nazare. Inedit la această întâlnire a fost regizarea poveştii „Albinuţa poznaşă”, cu participarea copiilor de la club. Prezentă la activitate a fost şi tânăra poetă Delia Nazare, care a lecturat atât din propriile creaţii, cât şi din creaţiile autoarei.

Tabăra de creație „Axis Libri” 4 august

În data de 04 august 2015, la Biblioteca Estivală din Parcul Mihai Eminescu a avut loc Tabăra de Creație Axis Libri, cu tema „Atelier foto Portrete”. Copiii s-au bucurat de o sesiune foto fiind rând pe rând modele, punându-şi totodată în valoare talentul și imaginația.

Introducere în construcția unui site web 3 - 7 august

În perioada 3 - 7 august 2015 are loc la Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” cursul practic „Introducere în construcția unui site web” conceput pentru adolescenți cu vârsta cuprinsă în intervalul 14 - 16 ani.

Utilizăm setul de caractere UTF-8