Programul Bibliotecii pentru 31 decembrie 201531 decembrie

În ziua de 31 decembrie 2015 programul pentru public al Bibliotecii „V.A. Urechia” Galați la Sediul central și la Filiale va fi 9:00 - 13:00.

Am venit să colindăm!

Colindători la Biblioteca „V.A. Urechia”.

Spectacole de Iarnă21 și 22 decembrie

Luni, 21 decembrie și marți, 22 decembrie 2015, cu începere de la ora 17:00 vor avea loc în Sala „Mihai Eminescu” a Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” Galați, două Spectacole de Iarnă susținute de elevii clasei de canto-muzică, prof. Emilia Savu, de la Centrul Cultural „Dunărea de Jos”.

Am venit să colindăm! 20 decembrie

Duminică, 20 decembrie, copiii din cadrul Fundației Inimă de copil, îndrumați de dna Docan Sanda, ne-au vestit începerea sărbătorilor de iarnă, lângă bradul frumos împodobit de la intrarea în bibliotecă. Ei ne-au încântat sufletele cu un recital de colinde care au răsunat plăcut și melodios, pe acorduri de chitară. Cu toții au primit cadouri din partea reprezentanților Campaniei ShoeBox, cărți, calendare, multe urări de bine și sănătate din partea colectivului Bibliotecii „V.A. Urechia” și a utilizatorilor care se aflau în acel moment în bibliotecă și au asistat la momentul lor artistic.

Programul de sărbători 18 decembrie 2015 - 3 ianuarie 201618 decembrie

În perioada 18 decembrie 2015 - 3 ianuarie 2016 programul pentru public al Bibliotecii „V.A. Urechia” Galați la Sediul central și la Filiale va fi 9:00 - 17:00. Va fi închis pentru public în zilele de: 18 decembrie 2015 - vineri sanitară; 25 decembrie 2015 și 1 ÷ 3 ianuarie 2016.

Consiliul Științific18 decembrie

În data de 18 decembrie 2015, ora 10:00 va avea loc întrunirea membrilor Consiliului ştiinţific al Bibliotecii Judeţene „V.A. Urechia” Galaţi, cu următoarea ordine de zi: Prezentarea Raportului Consiliului ştiinţific pe anul 2015 (realizări şi perspective); Înaintarea propunerilor de activităţi pentru anul 2016, făcute de către membrii Consiliului ştiinţific al Bibliotecii şi aprobarea acestora cu completările rezultate în urma discuţiilor din plenul Consiliului ştiinţific.

Șezătoare literară - program artistic 17 decembrie

Joi, 17 decembrie 2015, oara 10,00 elevii clasei a VI-a B ai Școlii Gimnaziale nr. 33, coordonați de: prof. diriginte Bîzu Lenuța și prof. Popescu Doina Elena au desfășurat o frumoasă activitate în cadrul Secției pentru copii. Invitat special a fost doamna Iulia Popov, autoarea volumului „Ursul de pluș”. Editura Emma, Cluj-Napoca, 2015.

Spectacol de Crăciun17 decembrie

Joi, 17 decembrie 2015, cu începere de la ora 17:00 va avea loc în Sala „Mihai Eminescu” a Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” Galați, un Spectacol de Crăciun susținut de elevii clasei de canto-muzică, prof. Adina Lazăr, de la Centrul Cultural „Dunărea de Jos”.

Clubul de Șah „Axis Libri” 16 decembrie

Miercuri,16 decembrie 2015, ora 16,30, în cadrul Secției pentru copii a avut loc ultima întâlnire, din acest an, a membrilor Clubului de șah „Axis Libri” cu instructorul Adrian Smărăndoiu. Anul viitor vom reîncepe activitatea clubului din data de 13 ianuarie 2016.

O seara de poveste! 16 decembrie

Biblioteca „V.A. Urechia”, Școala „Mihai Sadoveanu, Fundația „Cuvântul Întrupat” și Clubul V.I.R.A.L. organizează, miercuri 16 decembrie 2015, ora 17:00, în Sala „Mihai Eminescu” programul artistic intitulat „O seara de poveste!”. Participă voluntarii bibliotecii, copii, părinți, cadre didactice, asistenți sociali.

Tradiţii la români – expoziţie de desene16 decembrie 2015 – 07 ianuarie 2016

Filiala nr. 4 „Grigore Vieru” vă invită la sediul său din Str. Gării nr. 1, Gara CFR-Călători Galaţi, etajul 1, să vizionaţi o frumoasă expoziţie de desene realizate de elevi ai Colegiului Naţional „Al. I. Cuza” sub îndrumarea prof. Oana Damian, prof. Cătălina Tirim, prof Doina Mormenche, prof. Doiniţa Miron, bibliotecar Livia Enea şi prof. documentarist George Toader.

Salonul literar „Axis Libri” - Ediție specială16 decembrie

Miercuri, 16 decembrie 2015, ora 13:00, Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” organizează o Ediție Specială a Salonului Literar „Axis Libri“. La această întâlnire se vor lansa volumele: „Fior decadent”, autor Alexandru Halupa; „Sonete”, autor Vasile Mandric; „Îmi amintesc de o zi de școală. Dante: Infernul în cânturi și terține alese”, autor Antonio Rizzo; „Adevăruri mari scrise cu litere mici”, autor Mihai Vintilă; „Reprezentanțe consulare europene la Galați în prima jumătate a secolului al XIX-lea”, autor Ana-Maria Cheșcu. Prezintă și moderează: Zanfir Ilie, managerul Bibliotecii „V.A. Urechia”.

Tradiţii la români15 decembrie 2015 - 5 ianuarie 2016

În perioada 15 decembrie 2015 – 5 ianuarie 2016, la sediul central, parter și Secția pentru copii, puteți viziona o expoziție de desene și alte exponate specifice de iarnă, realizată de elevii instituțiilor de învățământ gălățean.

Icoana în inima copilului – vernisaj expoziție15 decembrie

În data de 15 decembrie 2015 la ora 18:00 va avea loc, în Sala „Mihai Eminescu” a Bibliotecii Județene „V.A. Urechia”, vernisajul expoziției „Icoana în inima copilului”, realizată cu lucrări ale elevilor Școlii de Artă Leonardo Galați, coordonator prof. Miruna Drăgușin. Expoziția va putea fi admirată în perioada 15 – 18 decembrie 2015.

Club de Scrabble „Axis Libri”13 decembrie

Începând cu data de 13 decembrie 2015, în fiecare zi de duminică, în intervalul orar 11:00-12:30 la Sala Mihai Eminescu din cadrul Bibliotecii Județene „V.A. Urechia”, Sediul central, se va desfășura Clubul de Scrabble „Axis Libri”, instructor Andrei Alexandrov. Înscrierile se fac la Secția Împrumut la domiciliu pentru Adulţi. Cursul este GRATUIT! Vă așteptăm să vă înscrieți! Relații la telefon 0737043077, Andreea Iorga.

Vizită a Consulului General al Turciei la Biblioteca Județeană „V.A. Urechia”11 decembrie

Vineri, 11 noiembrie 2015, la Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” s-a aflat în vizită o delegație turcă. Delegația a fost formata din Dl. Consul General al Turciei la Constanța Ali Bozçalişkan, care a dorit să ofere Bibliotecii un album de mare valoare documentară, privind arhitectura din Istanbul și să ureze un an nou fericit plin de sănătate și prosperitate. Domnia sa a fost însoțit de dl. Selçuk Coşkun, viceconsul și rector al Universității din Bayburt, Turcia și d-na Gülten Abdula-Nazare, președinta Uniunii Turcilor din România-Filiala Galați. Vizita a fost de scurtă durată deoarece delegatia urma sa meargă la Isaccea, Tulcea și Babadag.

Workshopul intensiv: „Cum să comunicăm eficient cu un copil cu autism” (II)11 decembrie

Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” Galați, ca partener în cadrul proiectului „Curier pentru autism”, găzduiește în data de 11 decembrie 2015, începând cu ora 14:00, Workshopul intensiv: „Cum să comunicăm eficient cu un copil cu autism” - a doua sesiune intensivă de formare. „Curier pentru autism” este un proiect de informare, conștientizare și intervenție individualizată, pentru integrarea copiilor cu autism, derulat de APCA Galați și sponsorizat de FAN Curier.

Ziua Internațională a Muntelui9 decembrie

Biblioteca „V.A Urechia” şi Asociația Mecanturist Galaţi, urmare a protocolului de colaborare încheiat privind promovarea ecoturismului și a educației pentru și despre mediu, cu ocazia zilei de 11 decembrie – Ziua Internațională a Muntelui, organizează în data de 9 decembrie 2015 începând cu ora 17:30 vernisajul expoziției „Muntele: drumeție și competiție” și seminarul „2015 – încă un an de aventuri”.Vernisajul expozitiei „Muntele: drumeție și competiție”, de la ora 17.30, se va desfășura în holul central al Bibliotecii iar Seminarul „2015 – încă un an de aventuri” de la ora 18.00, Sala de lectură ”Mihai Eminescu, et. 1.

Darurile lui Moș Nicolae7 decembrie

Luni, 7 decembrie 2015, ora 11,00, la sediul central al Bibliotecii Județene „V.A.Urechia”, în cadrul Secției pentru copii, a avut loc o frumoasă activitate, intitulată „Darurile lui Moș Nicolae” – oră de poveste. Au participat elevii clasei a II-a ai Liceului de Arte „Dimitrie Cuclin”, coordonator prof. înv. primar Delia Iuliana Cocoș. Copii au povestit, au recitat poezii dar au aflat și lucruri interesante despre Sfântul Nicolae de la părintele Drăgoi Eugen.

Balul Voluntarilor Europeni 4 decembrie

Biblioteca Județeană ”V.A. Urechia” și Clubul V.I.R.A.L. (Voluntarii Inspirați Reușesc cu Ajutorul Lecturii) organizează Balul Voluntarilor Europeni, vineri, 4 decembrie 2015, ora 18:00, Sala Mihai Eminescu. Tema: Galațiul ante/interbelic. Prezintă: Ima Khan. Program artistic realizat cu participarea voluntarilor: Alex Barbu, Sebi Bortoș, Andrei Călina, Bogdan Buruiană, Cosmina Ambrose, Andrei Lungu, Dragoș Moldovan, Diana Petrașc, Andrei Maxim ș.a. Intrarea este liberă. Manifestarea este dedicată Zilei Internaționale a Voluntarilor (5 decembrie).

Colocviul Constructorilor de Nave 4 decembrie

Vineri, 4 decembrie, ora 15:00, se va desfăşura cea de-a 44-a întâlnire lunară din cadrul Colocviului Constructorilor de Nave, organizat de Biblioteca „V.A. Urechia“ în parteneriat cu Asociaţia ANCONAV Galaţi şi Asociaţia Generală a Inginerilor Români, Filiala Galaţi (AGIR). Continuă ciclul Şantierele navale româneşti: istorie şi performanţe - oameni şi fapte, cu prezentarea Șantierului Naval SEVERNAV S.A din Drobeta-Turnu Severin, făcută de ing. Liviu Capet, Departamentul Marketing. Lucrările se vor desfăşura în sala Mihai Eminescu a Bibliotecii. Sunt aşteptaţi toţi cei interesaţi. Intrarea este liberă.

Oameni de altădată - Fotografii din Colecțiile speciale ale Bibliotecii „V.A. Urechia” 2 decembrie 2015 - 4 ianuarie 2016

În perioada 02.12.2015 – 04.01.2016, secția Colecții speciale vă invită la o călătorie emoționantă în trecut prin expoziția Oameni de altădată: Fotografii din Colecțiile speciale ale Bibliotecii „V.A. Urechia” organizată la Popasul bibliofilului, etaj 1, mezanin. Expoziția va cuprinde o selecție de portrete realizate în ateliere fotografice din Galați și Brăila, în prima jumătate a secolului XX.

Utilizăm setul de caractere UTF-8