Salonul Literar „Axis Libri” 12 februarie

Biblioteca Județeană „V.A. Urechia“ Galați vă invită joi, 12 februarie 2015, ora 17:00, la Salonul Literar „Axis Libri“, manifestare culturală organizată săptămânal în Sala de lectură „Mihai Eminescu“, la sediul central. Evenimentul va cuprinde lansarea următoarelor volume: „Cronica potopului de după Dumnezeu” și „Foaie de observație-jurnalul unei conștiințe”, autor Virgil Andronescu; „O samă de scriitori”, autor Dumitru Anghel; „Alter Ego”, autor Dragoș Ionescu; „Fiare și oameni” și „Ordine în gânduri”, autor Mihai Vintilă și „Revista Litera 13”. În deschidere, are loc un mini program literar artisitic, la aniversarea poetului Grigore Vieru, realizat de tinerii din Basarabia care studiază în Galați, sub îndrumarea profesoarelor Adriana Nicoleta Ilie, Carmen Alexandrescu și bibliotecar Ionela Călin de la Liceul Tehnologic de Marină. Moderator: profesorul Theodor Parapiru.

Clubul de șah „Axis Libri” 11 februarie

Miercuri, 11 februarie 2015, orele 16:30, micii șahiști s-au reîntâlnit la Secția pentru copii a Bibliotecii Județene V.A.Urechia pentru a acumula tot mai multe informații despre acest sport al minții - șahul.

Întrunirea de constituire a unui club de voluntariat 11 februarie

În cadrul proiectului național ”Raftul cu initiațivă ­ Dezvoltarea de programe de voluntariat în biblioteci”, implementat de Pro Vobis ­ Centrul Național de Resurse pentru Voluntariat, în parteneriat cu ANBPR (Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România), finanțat prin Granturile SEE 2009­2014, Biblioteca Județeană ”V.A. Urechia” organizează miercuri, 11 februarie 2014, începând cu ora 14,30, la sediul central, Sala Mihai Eminescu, etajul I, întrunirea de constituire a unui club de voluntariat. Sunt invitați să participe cei interesați de a presta activități în folosul comunitatii și, indeosebi, pentru persoane dezavantajate fizic și/sau social care pot beneficia astfel mai ușor de serviciile bibliotecii prin intermediul voluntarilor.

Clubul de GO „Axis Libri” 6 februarie

Pe data de 6 februarie 2015, la ora 17.30, va avea loc prima întâlnire a Clubului de GO „Axis Libri”, acțiune desfășurată în parteneriat cu Asociația Județeană de GO Brăila. Acest club se adresează în primul rând jucătorilor adulți, cu cunoștințe minimale despre jocul de GO. Întâlnirile vor avea loc, pentru început, bilunar.

Colocviul Constructorilor de Nave 6 februarie

Vineri, 06 februarie, ora 16:00, se va desfășura cea de-a 36-a întâlnire lunară din cadrul Colocviului Constructorilor de Nave, organizat de Biblioteca „V.A. Urechia“ în parteneriat cu Asociația ANCONAV Galați și Asociația Generală a Inginerilor Români, Filiala Galați (AGIR). Ciclul Şantierele navale românești: istorie și performanțe - oameni și fapte, continuă cu prezentarea șantierului naval Daewoo-Mangalia Heavy Industries (DMHI), rezultat prin asocierea, în 1997, dintre compania sud-coreeană Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering și Şantierul Naval 2 Mai Mangalia (construit în anii 70). Lucrările se vor desfășura în sala Mihai Eminescu a Bibliotecii. Sunt așteptați toți cei interesați. Intrarea este liberă.

Salonul Literar „Axis Libri” 5 februarie

Biblioteca Județeană „V.A. Urechia“ Galați vă invită joi, 5 februarie 2015, ora 17:00 la redeschiderea stagiunii Salonului Literar „Axis Libri“, manifestare culturală organizată săptămânal în Sala de lectură „Mihai Eminescu“, la sediul central. Evenimentul va cuprinde lansarea următoarelor volume: Portretul la criticii literari români, autor Dorin N. Uritescu; Clipa de un an lumină și Spațiul vectorial al limbajului literelor, autor Ioan Toderiță; Întâiul și ultimul senin, autor Gheorghe Gurău. Moderator va fi profesorul Theodor Parapiru.

Dragostea în literatură, dragostea de literatură 4 - 28 februarie

În perioada 4 – 28 februarie 2015, în holul sediului central al Bibliotecii „V.A. Urechia”, secția de Împrumut la domiciliu pentru adulți vă invită să vizionați expoziția de carte „Dragostea în literatură, dragostea de literatură. 14 februarie (Sfântul Valentin) – 24 februarie (Dragobetele)”. Lucrările expuse fac parte din colecțiile secției și pot fi împrumutate.

Clubul de șah „Axis Libri” 4 februarie

Miercuri, 04 februarie 2015, orele 16,30 a avut loc o nouă întâlnire a membrilor Clubului de șah „Axis Libri”, în cadrul Secției pentru copii a Bibliotecii Județene „V.A.Urechia”. După patru luni de teorie, copiii au trecut în sfârșit și la proba practică, sub atenta îndrumare a domnului instructor Adrian Smărăndoiu.

Vizită și documentare cultural-spirituală 4 februarie

Vizită și documentare cultural-spirituală în cadrul Muzeului Istoriei, Culturii și Spiritualității Creștine de la Dunărea de Jos. Participarea la ceremonia religioasă prilejuită de sărbătoarea creștin-ortodoxă: Întâmpinarea Domnului. Ghid pe tot parcursul vizitei de documentare a fost IPS dr. Casian Crăciun, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

Utilizăm setul de caractere UTF-8