Tabăra de creație „Axis Libri” 31 iulie

Tabăra de creație de vineri, 31 iulie 2015, a avut-o ca invitată pe Andra Manoliu. Aceasta a susținut pentru a doua oară un atelier de origami. Participanții au învățat să confecționeze o barcă și un fluturaș. La sfârșit, toți cei prezenți au acoperit aripile fluturașilor cu dorințele lor, au pus fluturașii în bărcuțe, iar bărcuțele au fost lansate pe apa din Parcul "Mihai Eminescu". Sperăm ca dorințele tuturor să se îndeplinească!

Cafeneaua culturală 30 iulie

Cafeneaua culturală de joi, 30 iulie 2015, a avut ca temă realizarea unui jurnal personalizat pentru notarea întâmplărilor din vacanță. Beneficiarii au fost un grup de 20 de tineri aflați în grija Asociației Filantropice Creștin-Ortodoxe „Sf. Vasile cel Mare”. Atelierul practic a fost susținut de doamna Ana Dascălu, cunoscută pentru coordonarea de ateliere creativ-recreative pentru copii și părinți. Mulțumim echipei de jurnaliști de la postul de televiziune Digi24 Galați pentru mediatizarea evenimentului!

Clubul de vacanță. Clubul Curioșilor 29 iulie

Miercuri, 29 iulie 2015, ora 10:00, copiii au desenat, au pictat și au realizat cele mai frumoase semne de carte. Invitați speciali la ora de pictură au fost: Tufă Tincuța, prof. înv. primar; Vătafu Marietta, artist plastic și Tănase Lăcrămioara, studentă la „Facultatea de Arhitectură”, Sibiu.

Vechi centre tipografice europene 1 - 31 august

În perioada 1-31 august 2015, Popasul bibliofilului de la etajul I, mezanin, sediul central al Bibliotecii „V.A. Urechia”, va găzdui expoziția Vechi centre tipografice europene. Expoziția va cuprinde documente din fondul de carte străină veche al Colecțiilor speciale, imprimate în secolul al XVI-lea în mari centre culturale și tipografice din Europa, printre care se numără Strasbourg, Paris, Lyon, Anvers, Frankfurt, Basel, Veneția, Valladolid.

Tabăra de creație „Axis Libri” 28 iulie

Tabăra de creație „Axis Libri” de marți, 28 iulie 2015, a avut-o invitată pe Andra Manoliu, elevă în clasa a IX-a la Colegiul Economic "Virgil Madgearu”. Aceasta a susținut un atelier de origami în cadrul căruia i-a învățat pe copii estetica plierii hârtiei, imaginația căpătând formele unui cățel și a unei broscuțe. Numeroșii participanți au avut parte de atenția și îndrumarea necesare datorită unei echipe de voluntari, căreia îi mulțumim. Evenimentul a fost dedicat copiilor cu vârsta de 10 – 15 ani.

Tabăra de creație „Axis Libri” 24 iulie

Vineri, 24 iulie 2015, la Biblioteca Estivală din Parcul Mihai Eminescu a avut loc Tabăra de creație Axis Libri, cu tema: Descoperă-ți măiestria mâinilor. Copiii și-au dezvoltat creativitatea confecționând cu dibăcie brățări și alte podoabe din mărgele, pe care le-au dăruit mămicilor și bunicilor. Această întâlnire a fost dedicată grupei de vârstă 10-15 ani.

Cafeneaua culturală 23 iulie

„Să ascultăm muzică românească!” a fost îndemnul Cafenelei culturale de joi, 23 iulie 2015. Invitați speciali au fost poeta Vera Crăciun, ale cărei versuri pline de sensibilitate au atins inimile participanților mici și mari și cunoscutul cantautor gălățean Săndel Spânu, care a susținut un microrecital folk.

Clubul de vacanță. Clubul Curioșilor 22 iulie

Miercuri, 22 iulie 2015, ora 10,00, membrii Clubului Curioșilor vor face lectură publică, în Parcul „Mihai Eminescu”, împreună cu voluntarii Bibliotecii Județene „V.A.Urechia”.

Vizită din Ucraina 21 iulie

Astăzi, 21 iulie 2015, la ora 16:00, urmare a protocolului de colaborare încheiat între Biblioteca „V.A. Urechia” și Asociația Danubiana Galați, o delegație din Ucraina formată din 25 de profesori și învățători din satul Oziornoe raionul Ismail și satul Borisovca raionul Tatarbunar vizitează instituția noastră. În cadrul vizitei delegația va primi o donație de carte în vederea dotării filialelor „Urechia” din cele două regiuni din Ucraina.

Tabăra de creație „Axis Libri” 21 iulie

Marți, 21 iulie 2015, la Biblioteca Estivală din Parcul Mihai Eminescu a avut loc Tabăra de creație Axis Libri, cu tema: Descoperă-ți măiestria mâinilor. Copiii și-au dezvoltat creativitatea confecționând cu dibăcie brățări și alte podoabe din mărgele, pe care le-au dăruit mămicilor și bunicilor. La acest eveniment a participat și Centrul de zi pentru persoane adulte cu handicap „Luceafarul” din cadrul DGASPC – Galați.

Deschiderea Bibliotecii Municipale pentru Copii20 iulie

Luni, 20 iulie 2015, orele 10:00, are loc deschiderea oficială a Bibliotecii Municipale pentru Copii (F1) din cadrul Clubului SIDEX (Arcelor Mittal) situat în cartierul Țiglina 1 în apropiere de Orășelul Copiilor.
Vă așteptăm!

Ferdinand I, Întregitorul României Mari 20 iulie

Biblioteca „V.A. Urechia” și Asociația ”Alianța națională pentru restaurarea monarhiei” - Filiala Galați, vă invită luni 20 iulie, ora 16:30, în sala Mihai Eminescu, la dezbaterea ce își propune să evoce personalitatea istorică a celui care a fost Rege al României în perioada 1914-1927 Ferdinand I de Hohenzollern-Sigmaringen. Sub domnia lui, participarea României în Primul Război Mondial (începând cu anul 1916), alături de puterile Antantei victorioase, a permis alipirea Transilvaniei la România și realizarea în acest fel a unității naționale. Identificându-se cu interesle și idealurile naționale ale românilor, a dobândit supranumele de ”cel Leal”. Sunt așteptați toți cei interesați!

Arta egipteană în colecțiile Bibliotecii „V.A. Urechia” 17 - 31 iulie

În perioada 17.07-31.07.2015, vă invităm să vizionați expoziția Arta egipteană în colecțiile Bibliotecii „V.A. Urechia”, organizată cu prilejul Zilei Naționale a Egiptului, sărbătorită pe 23 iulie. Expoziția va cuprinde litografii pe papirus care înfățișează scene mitologice, personaje istorice, monumente sau scene din viața cotidiană în Egiptul Antic. Lucrările ce vor fi expuse în holul principal, sediul central, provin din generoasa donație făcută Bibliotecii de poetul și prozatorul Gh. Burlacu-Niculițel.

Cafeneaua culturală 16 iulie

Joi, 16 iulie 2015, am servit cafeaua culturală la muzeu. Prezenți în număr foarte mare, cititorii și voluntarii bibliotecii au făcut cunoștință cu obiecte și practici din perioada comunistă la Muzeul de Istorie „Paul Păltănea”, au asistat la expunerea cu tema „Gălățenii și vacanțele de altădată”, organizată de Casa Cuza, respectiv au admirat arhitectura și expozițiile inedite de la Muzeul Istoriei, Culturii și Spiritualității Creștine de la Dunărea de Jos. Mulțumim instituțiilor gazdă pentru că au făcut posibil itinerariul cultural pe care ni l-am propus!

Donație către Bibliotecă 16 iulie

În data de 15 iulie 2015, domnul academician, prof. univ. dr. doc. Constantin Gheorghe Marinescu, însoțit de fiica sa, prof. univ. Corina Marinescu a făcut o nouă și importantă donație de cărți din biblioteca sa, ocazie cu care a vizitat și sala care îi poartă numele, aflată în sediul central al Bibliotecii Județene „V.A. Urechia”.

RETURNARE DOCUMENTE FILIALA NR.1 „COSTACHE NEGRI”!!! 1 - 20 iulie

Începând cu data de 1 iulie 2015, documentele de bibliotecă împrumutate de la Filiala nr. 1 „Costache Negri” se pot returna doar la Sediul central, Filiala nr. 2 „Paul Păltănea” (vezi harta) și Filiala nr. 4 „Grigore Vieru” (vezi harta). Începând cu data de 15 iulie 2015 se va redeschide Filiala nr. 1 „Costache Negri” în incinta Clubului Sidex, str. Regiment 11 Siret. Vă mulțumim pentru înțelegere.

Clubul de vacanță. Clubul Curioșilor 15 iulie

Miercuri, 15 iulie 2015, ora 10,00, copiii Clubului Curioșilor au învățat arta de a mânui marionetele sub îndrumarea actorului Aurelian Iorga.

Raftul cu inițiativă – Dezvoltarea de programe de voluntariat în biblioteci 14 iulie

În cadrul proiectului național „Raftul cu inițiativă – Dezvoltarea de programe de voluntariat în biblioteci”, marți 14 iulie 2015, va avea loc, la bibliotecile comunale din Vânători și Măstăcani, prezentarea unor sesiuni de informare cu privire la conceptul de Bibliotecă V, concept rezultat în urma implementării proiectului mai sus amintit, în 16 biblioteci din 14 județe ale țării. Pro Vobis – Centrul Național de Resurse pentru Voluntariat în parteneriat cu Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), implementează în perioada mai 2014-iulie 2015 proiectul „Raftul cu inițiativă – Dezvoltarea de programe de voluntariat în biblioteci”, finanțat prin Granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România. Proiectul își propune diversificarea opțiunilor de implicare prin voluntariat în cadrul bibliotecilor publice din România, prin crearea de programe de voluntariat care să ofere oportunități calitative de implicare a cetățenilor de orice vârstă în beneficiul comunităților pe care le deservesc.

Tabăra de creație „Axis Libri” 14 iulie

Tabăra de Creație de astăzi, 14 iulie 2015, s-a remarcat prin caracterul inedit și original. Tema propusă inițial, „Descoperă-ți măiestria mâinilor”, a constituit oportunitatea perfectă pentru ceea ce a urmat. Unul dintre voluntarii bibliotecii a împlinit 17 ani și a beneficiat de o petrecere-supriză, moment prielnic pentru colegii lui de voluntariat să-l sărbătorească așa cum se cuvine, cu tort, sucuri, prăjituri și cadouri realizate chiar de ei. Ploaia de afară nu i-a împiedicat să fie creativi, veseli și prietenoși. La mulți ani și felicitări pentru implicare!

Farmecul vacanței ALTFEL la bibliotecă!: club de vacanță 14 iulie - 27 august

Luni, 13 iulie 2015, ora 10.00 în cadrul Filialei nr. 2 „Paul Păltănea”, micro 40, str. 1 Decembrie 1918 nr. 25, în incinta Colegiului Tehnic „Aurel Vlaicu“, corp V, etaj 1, va avea loc deschiderea programului educațional-recreativ de vară: „Farmecul vacanței ALTFEL la bibliotecă!” ediția a III-a. Activitățile se vor desfășura în perioada 14 iulie-27 august 2015, la sediul filialei. Sponsorul Clubului de vacanță este S.C. Teonick Exim S.R.L. Galați. Acesta va cuprinde trei secțiuni: Magia cusăturilor românești, Pictura altfel și Brățările prieteniei, în fiecare zi de marți: orele 10.00-14.00 - pentru copiii cu vârste 5-9 ani și joi:12.30- 14.30 pentru copiii cu vârsta 10-14 ani.

Ziua Națională a Franței 14 - 27 iulie

Biblioteca „V.A. Urechia” vă invită să vizionați expoziția de carte dedicată Zilei Naționale a Franței, organizată în perioada 14 – 24 iulie, în foaierul sălilor de lectură din sediul central. Bastiliei) ci și aniversarea Sărbătorii Federației (Fête de la Fédération) de la 14 iulie 1790 (sărbătoarea reconcilierii și unității tuturor francezilor unde regele Ludovic al XVI-lea a jurat credință Națiunii și legii). 14 iulie nu este numai sărbătorirea revoluției din 1789 (cucerirea sau predarea.

Clubul de vacanță. Clubul Curioșilor 8 iulie

Miercuri, 8 iulie 2015, ora 10,00, a avut loc a doua întâlnire a membrilor Clubului de vacanță, Clubul Curioșilor. Copiii au avut parte de o lecție interactivă cu nutriționistul Radu Frâncu, despre ce înseamnă o dietă echilibrată, care sunt vitaminele și mineralele de care avem nevoi pentru a fi sănătoși, iar la final au savurat o delicioasă salată de fructe și legume.

Donație de carte către Penitenciarul de Maximă Siguranță Galați 9 iulie

Joi, 9 iulie 2015, Biblioteca Județeană "V.A. Urechia" a donat Penitenciarului de Maximă Siguranță Galați un număr de 400 de cărți penru sprijinirea în educație a persoanelor private de libertate. Donația a avut loc într-un cadru festiv fiind posibilă prin redistribuirea donațiilor membrilor comunității gălățene.

Cafeneaua culturală 9 iulie

Joi, 9 iulie 2015, în cadrul „Cafenelei Culturale” de la Biblioteca Estivală, ne-am întâlnit cu Măria-Sa...Teatrul! Angelina Poalelungi, Andra-Cristina Negru și Alecsandru-Răzvan David, trei elevi de la Clasa de Actorie a Liceului de Artă „D. Cuclin” Galați au încântat audiența numeroasă cu prestațiile lor. Mai mult, adolescenții prezenți au demonstrat că au cultură...teatrală, dicție și intonație, curaj și spirit de echipă. Bravo, copii! Ne revedem joia viitoare, cu noi surprize!

Cafeneaua culturală 2 iulie - 3 septembrie

Dorești să cunoști oameni interesanți? Să te distrezi? Să-ți manifești creativitatea și talentul? Să-ți faci prieteni noi? TU hotărăști! Te așteptăm la Clubul de vacanță - Cafeneaua Culturală! Unde? În Parcul „Mihai Eminescu”! La Biblioteca Estivală! Când? În perioada 2 iulie - 3 septembrie 2015, în fiecare zi de joi a săptămânii, la ora 10.30! Deschiderea oficială va avea loc joi 2 iulie 2015, la ora 10:30 în Parcul Eminescu, la Biblioteca Estivală! Vino să petrecem împreună o vară de neuitat!

Clubul de vacanță. Clubul Curioșilor 1 iulie

Miercuri, 1 iulie 2015, ora 10:00, s-a deschis oficial activitatea programului educativ de vacanță pentru copii, respectiv Clubul Curioșilor, la Biblioteca Estivală, în Parcul „Mihai Eminescu”. Așadar, vă așteptăm dragi copii, în fiecare zi de miercuri, orele 10:00 – 12:00, pentru a petrece împreună vacanța de vară!

Rembrandt, maestrul tehnicii de clarobscur în colecțiile Bibliotecii „V.A. Urechia” 1 - 31 iulie

În perioada 01.07-31.07.2015, Popasul Bibliofilului, sediul central, et. I, mezanin, va găzdui expoziția Rembrandt, maestrul tehnicii de clarobscur în colecțiile Bibliotecii „V.A. Urechia”, organizată cu prilejul împlinirii a 409 ani de la nașterea artistului. Vor fi expuse câteva imagini din celebrul volum „Recueil de quatre-vingt-cinq estampes originales, têtes, paysages et différens sujets, desinée et gravées par Rembrandt, Peintre Hollandais, né en 1606, et mort en 1668, Et trente-cinq autres Estampes, la plupart gravées d'apès différentes pièces de ce célèbre Artiste, dont les Originaux sont fort rares; tels que le Portrait du Bourguemetre Six; une Tete orientale, le Paysage au carosse, et divers Sujets et Paysages très-difficiles à trouver”, executat la sfârșitul secolului al XVIII-lea, tiraj Basan, donat Bibliotecii în anul 1897 de eruditul colecționar Vasile Alexandrescu Urechia.

Utilizăm setul de caractere UTF-8