Personalităţi în construcţii

POPESCU, Hristache. 100 de personalităţi în construcţii. Vol. 2: Personalităţi în construcţii. Bucureşti : Semne, 2007.
Printre personalităţile portretizate de către Hristache Popescu în acest al doilea volum , regăsim şi gălăţeni sau ingineri constructori ce au realizat lucrări în judeţul nostru. Printre aceştia se numără:
Gheorghe Rudi Buzuloiu (n. 10/06/1926 Tg. Jiu) – inginer proiectant. În calitate de inginer şef la Sectorul Poduri şi Devize a contribuit la realizarea podului peste Siret la Galaţi respectiv la construcţia portului mineralier Galaţi pentru nave maritime şi fluviale precum şi a unui doc uscat la Şantierul Naval Galaţi.
Octavian Coşovliu (n. 18/09/1927 Brăila) – doctor inginer. Printre lucrările executate în judeţul Galaţi se numără o şcoală cu 16 clase, comuna Tudor Vladimirescu, Galaţi (în cadrul activităţii de execuţie), restaurantul Brateş (proiectare), soluţii originale pentru consolidarea Catedralei Episcopale Galaţi, Palatul Navigaţiei, Palatul Prefecturii Galaţi. Este cadru didactic asociat la Universitatea “Dunărea de Jos” din Galaţi.
Amedeo Georgescu (n. 27/10/1908 Galaţi) – inginer, autor a numeroase soluţii originale în construcţii (aşa cum este cazul viaductului Caracău) şi promotorul în România a scutului semimecanizat şi a metodei cu ancore şi plase torcretate în lucrările de tuneluri.
Mircea Mişicu (n. 27/02/1926 Galaţi) – doctor inginer, activând ca cercetător principal la Centrul de Mecanica Solidelor al Academiei Române şi la Centrul Naţional de Fizica Pământurilor.

Volumul îl puteţi consulta la sala de lectură din cadrul sediului Bibliotecii “V.A. Urechia” sau îl puteţi împrumuta de la filiala de la Casa de Cultură a Sindicatelor.

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.