Ce să mai citim: “Prea mândră, prea fragilă” : Romanul Mariei Callas de Alfonso Signorini

Un destin fascinant, o biografie construită pe baza mărturiilor celor mai apropiaţi prieteni ai Mariei Callas și pe corespondența sa cu aceștia.
Romanul, disponibil în colecţiile bibliotecii, prezintă viața Mariei Callas începând cu perioada copilăriei, marcată de relația sinuoasă cu mama și sora sa, ascensiunea în lumea operei, legătura amoroasă cu Aristotelis Onasis, urmată de nașterea copilului lor.
Titlul cărţii este inspirat din mărturisirile celei care a dat glas pe scenă atâtor personaje cu destin tragic:
M-am născut prea mândră, prea mândră şi prea fragilă. Iar dacă regret că, atunci când sufăr, sufăr de o sută de ori mai intens decât alţii, sunt sigură că, atunci când sunt fericită, sunt de o mie de ori mai fericită decât ei.“
Cartea poate fi împrumutată de la sediul central al Bibliotecii Judeţene “V.A. Urechia” și de la Filialele Nr. 1,  Nr. 2 și Nr. 5 şi poate fi rezervată şi prin e-mail către bvau.referinte@yahoo.com, specificând datele de contact (nume, prenume, număr permis, nr. tel pentru confirmarea rezervării).
Maria Callas este numele de artistă al Ceciliei Sophia Anna Maria Kalogeropoulou (n. 2 dec. 1923, New York – d. 16 sept. 1977, Paris, Franţa), renumită soprană, supranumită „La Divina” sau „Regina della lirica” şi considerată cea mai mare cântăreață de muzică de operă din a doua jumătate a secolului al XX-lea.

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.