Ce să mai citim! Despre arta oratorică… o carte nu numai pentru profesioniști

Apărut la Editura „Univers juridic” în anul 2019, acest volum, destinat în principal studenților facultăților de drept, în vederea deprinderii artei oratorice, se adresează, de asemenea, și altor categorii profesionale care pot beneficia de îndrumările autorului în „arta de a compune discursuri, dar și mai ales în aceea de a vorbi convingător și frumos în fața unui auditoriu”. Structurat în două părți, volumul oferă atât informații generale despre acest domeniu, făcând referire la personaje istorice care s-au afirmat ca oratori desăvârșiți, cât și elemente despre esența acestei arte, cu accent în special pe discursul juridic (pledoaria) și pe discursul politic.

Din cuprins mai amintim capitolele dedicate plasticii oratorice (limbajul gestual, vocea, dicția, pronunția, ticurile verbale… până la elemente despre fizicul și îmbrăcămintea oratorului), avocaților (informații istorice, exigențe ale profesiei de avocat, pamflete și epigrame despre judecători etc.), politicienilor contemporani, precum și unor procese celebre (procesul lui Socrate, procesul lui Iisus, procesul Caragiale – Caion, procesul lui Ceaușescu). Așa cum afirmă și autorul în prefața volumului, lucrarea reprezintă „un instrument de pregătire și formare profesională, dar, totodată, și unul de relaxare și reflecție”.

Volumul poate fi consultat la sala de lectură de la sediul central al Bibliotecii Județene „V.A. Urechia”Despre același subiect, de același autor, mai puteți consulta la sala de lectură de la sediul central al Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” sau împrumuta de la sediu, Filiala Nr. 1 și Filiala Nr. 2 volumul: Vorbirea și arta oratorică apărut în anul 2015, la aceeași editură.

Autorul, Alexandru Țiclea, este profesor universitar doctor, rector al Universității Ecologice din București, Doctor Honorius Causa al Universității de Stat din Moldova, avocat în cadrul Baroului București cu o experiență juridică de peste 30 de ani, expert în domeniul dreptului muncii, arbitru în materia proprietății intelectuale, fondator al Asociației de Dreptul Muncii, fondator și director al Revistei române de dreptul muncii, cercetător științific cu numeroase lucrări, tratate și studii în bibliografia de autor.

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.