Ce să mai citim! Biografia prinţesei Grace de Monaco, femeia care fascinează şi astăzi milioane de oameni

Biografia uneia dintre cele mai faimoase actrițe, o femeie a cărei eleganță și frumusețe fascinează și astăzi milioane de oameni, Grace Patricia Kelly (n.12 nov. 1929 – d. 14 sept. 1982), care prin căsătoria cu Rainier al III-lea de Monaco a devenit prințesă consort de Monaco, poate fi descoperită în paginile cărţii ce îi poartă numele şi care îl are ca autor pe jurnalistul şi scriitorul german Thilo Wydra.

Cartea debutează cu evenimentele tragice care au dus la moartea prinţesei Grace de Monaco şi care au stârnit multe controverse, dând şi astăzi naştere la comentarii. Actrița îndrăgită de toţi, care a trăit o viață ca în filme, laureată cu premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă pentru rolul interpretat în filmul „The Country Girl” şi care a jucat în trei filme regizate de Hitchcock, devenind actrița lui preferată, a renunţat la actorie pentru a-şi dedica a doua jumătate a vieții actelor de caritate și micului ei principat. O viață în care evenimentele fericite și cele tragice au avut un impact emoțional mondial și care, deși aparent s-a desfășurat în lumina reflectoarelor, a avut totuși umbrele ei.

Thila Wydra a scos la iveală în această carte documente îngropate în arhivele familiei Kelly, dar și în cele ale palatului princiar din Monaco și a luat legătura cu protagoniștii aflați încă în viață ai poveștii.

Autorul, Thilo Wydra este un jurnalist și scriitor german, cu studii de comparatistică, germanistică, istoria artei și teorie cinematografică, care colaborează cu renumite cotidiane germane şi care a dat tiparului mai multe monografii și biografii dedicate domeniului cinematografic, printre acestea numărându-se cele dedicate actriţelor Romy Schneider şi Ingrid Bergman, respectiv regizorului Alfred Hitchcock.

Cartea poate fi împrumutată de la sediul central al Bibliotecii Judeţene “V.A. Urechia” și de la Filialele Nr. 1, Nr. 2 și Nr. 4 și Nr. 5 şi poate fi rezervată şi prin e-mail către bvau.referinte@yahoo.com, specificând datele de contact (nume, prenume, număr permis, nr. tel pentru confirmarea rezervării).

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.