Întoarcere în timp, acum 85 de ani, când gălățenii se puteau bucura de o plimbare pe Dunăre!

Este cald, foarte cald. Gălățenii pleacă în concediu, se îndepărtează de străzile toride ale orașului. Dar cei rămași în oraș cum își pot petrece timpul la sfârșit de săptămână?

Acum 85 de ani, concetățenilor noștri care răsfoiau cotidianul Vocea Galaților li se propunea, la sfârșit de săptămână, o plimbare pe Dunăre.

Chiar ziarul gălățean deținea un oficiu de turism, care populariza această ofertă celor care vroiau să se răcorească pe parcursul unei zile de duminică a anului 1936 cu o plimbare pe Dunăre, pe traseul Brăila – Galați – Tulcea – Ismail și retur.

Vaporul pus la dispoziție de agenția Navigației Fluviale Române (N.F.R.) de la Galați se numea „România Mare”, iar doritorii se puteau îmbarca dimineața la Brăila sau la Galați, pentru a se întoarce până la sfârșitul zilei înapoi, acasă.

Pe parcursul excursiei călătorii se puteau bucura de fondul muzical asigurat de Orchestra Gardienilor Publici și bineînțeles că nu lipseau divertismentul, promisiunile cuprinse în reclamă referindu-se la dans, concursuri și, bineînțeles, suprize!

Surse: Vocea Galaților, an. 19, nr. 5523, 1 aug. 1936.

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.