Ce am mai citit? Despre succes, vulnerabilitate şi noi începuturi cu Damian Drăghici

Oamenii care n-au lacrimi în ochi sunt slabi. Ăla e un om puternic, care are lacrimi în ochi.”

La 3 ani cânta la ţambal, apoi contrabas, acordeon, pian şi într-un sfârşit la nai. Artistul a văzut în muzică o misiune, o datorie care trebuia îndeplinită. În perioada comunismului, muzica reprezenta şi un bilet către libertate. După o viaţă de faimă şi realizări profesionale la cel mai înalt nivel, Damian s-a întors acum la o viaţă în care echilibrul, pacea şi familia sunt prioritare.

În decembrie 2020, a lansat proiectul “România de 10” în care împreună cu Irina Rimes reinterpretează muzica şi arta tradiţională românească având ca fundal video peisaje pitoreşti din diverse regiuni ale ţării.

“Muzica e singura care, în orice stare de alertă, cu orice măsuri impuse, va rămâne liant între noi oamenii. Muzica e singura care va aduce bucurie, va alina doruri, va redescoperi şi îi va reaminti omului valorile lui cele mai de preț.”

Povestea vieţii primului român care a studiat la Berkeley, la vârsta de 27 de ani, cântăreţul de nai DAMIAN DRĂGHICI, expusă de el însuşi într-un interviu realizat de Irina Stoica în Capital, nr. 2, din 19 februarie – 19 martie 2021, la rubrica Personalităţi. (Cota periodicului la Sala de lectură de la sediul Bibliotecii “V.A. Urechia” este P III 778)

Artistul a pus la dispoziţia fanilor săi, gratuit, ultimul său album, intitulat “Eu cu mine”: https://www.damiandraghici.ro/albumul-eu-cu-mine/

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.