Ce să mai citim! Despre puterea emoţiilor pozitive

„Mintea nu poate fi ocupată de emoţii pozitive şi negative în acelaşi timp. Trebuie să predomine fie unele, fie celelalte. Este responsabilitatea noastră să ne asigurăm că emoţiile pozitive sunt cele care ne influenţează în mod dominant mintea.”  (Napoleon Hill)

În fiecare zi suntem asaltați de tot felul de știri, majoritatea transmiţând informaţii negative care induc o stare de anxietate, ne influențează acțiunile, gândurile, comportamentul, comunicarea și sănătatea.

În aceste vremuri deprimante și nesigure, încercăm să ne găsim liniștea interioară și confortul psihic, să găsim un echilibru între emoțiile negative și cele pozitive. Negativismul ne scade încrederea în sine și ne limitează, în timp ce optimismul ne ajută să dobândim o imagine de sine pozitivă și un sistem imunitar puternic. Depinde de noi să ne facem viața mai frumoasă și să înlăturăm emoțiile negative.

Este mesajul transmis şi de cartea ce o are ca autor pe dr. Barbara L. Fredrickson, care ne propune atât tehnici ce limitează impactul negativismului asupra vieții noastre zilnice, cât și instrumente practice pentru evaluarea și dezvoltarea emoțiilor pozitive. Volumul este împărțit în două părți: Vești bune despre optimism şi Cum să devii o persoană mai optimistă.

Cartea poate fi găsită la sediul central, la sala de lectură (cota II 122.185) sau în colecţiile disponibile pentru  împrumut la domiciliu.

 

Autoarea, Barbara  L. Fredrickson, predă la Universitatea Nord Carolina și este doctor în psihologie al Universităţii Stanford. Este expert de renume în domeniile psihologiei sociale, psihologiei emoțiilor și al psihologiei pozitive.

 

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.