Ce să mai citim! O palpitantă carte de aventuri despre un submarin german din cel de-al Doilea Război Mondial

Vânătorii de umbre”, ce îl are ca autor pe Robert Kurson, redă uimitoarea aventură a doi americani porniţi în dezlegarea unui ultim mister din cel de-al Doilea Război Mondial: un U-boot – un submarin german din cel de-al Doilea Război Mondial.

Cei doi americani sunt de fapt scufundătorii profesionişti John Chatterton şi Richie Kohler, pentru care adâncurile Atlanticului păreau să nu le rezerve niciun secret. Însă la 60 de mile de New Jersey şi la 70 de metri adâncime, un ultim vestigiu din cel de-al Doilea Război Mondial aşteaptă să fie descoperit. Nici istoricii şi nici experţii guvernamentali nu ştiu nimic despre epava submarinului nazist ajuns atât de aproape de coastele Statelor Unite. Ecourile trecutului, rivalităţile şi dramele trăite de descoperitori fac din „Vânătorii de umbreuna dintre cele mai palpitante cărţi de aventuri, mai ales că în spatele acestei poveşti se află aventura a doi oameni obişnuiţi care s-au confruntat cu o lume extrem de periculoasă şi care au elucidat un mister al istoriei.

Povestea lor unică l-a inspirat pe Robert Kurson să scrie această carte, rezultat al cercetărilor întreprinse de autor şi al sutelor de ore de interviuri cu cei doi scafandri, a aventurii la care au luat parte aceştia timp de şase ani de zile, confruntându-se cu umbrele celui de-al Doilea Război Mondial şi cu umbrele pe care această aventură le-a adus asupra istoriei oficiale.

Cartea este disponibilă pentru împrumut la domiciliu atât la sediul central, cât şi la filialele bibliotecii.

Robert Kurson este un scriitor american care s-a făcut cunoscut în special prin cartea „Vânătorii de umbre”, apărută în anul 2004 şi care a stat timp de 24 de săptămâni pe locul doi al topului New York Times a celor mai vândute cărţi, fiind premiată şi recenzată în cele mai cunoscute publicaţii de profil americane şi tradusă în 22 de limbi. Este, de asemenea, şi autorul volumelor: Crashing Through (2007), Pirate Hunters (2015), Rocket Men: The Daring Odyssey of Apollo 8 and the Astronauts Who Made Man’s First Journey to the Moon (2018).

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.