Ce să mai citim! O carte despre actorul de geniu care a fost Robin Williams

Pe 11 august 2014, sinuciderea lui Robin Williams, cunoscutul actor şi comediant american, autor de spectacole de stand-up şi comedie, a şocat lumea cinematografiei mondiale şi pe fanii acestuia. Modul dramatic în care marele actor a ales să părăsească lumea a dat curs la multe controverse în presă şi printre apropiaţi, dar dincolo de toate acestea, au rămas capodoperele cinematografice ale unui actor de geniu.

Dave Itzkoff ne oferă o biografie completă a lui Robin Williams, un actor unic, iubit şi admirat de milioane de oameni, din care aflăm amănunte ce nu au fost mediatizate până acum, autorul afirmând în prologul cărţii:

Adevăratul Robin a fost un om modest, aproape şters, care n-a crezut niciodată că merita renumele, adulaţia şi realizările monumentale pe care avea să le obţină.

Celebru datorită rolului Mork din sitcomul Mork și Mindy, onorat cu premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar pentru rolul psihologului din producţia cinematografică Good Will Hunting, în 1997, dar şi cu numeroase premii Emmy, Globul de Aur, Grammy, Robie Williams a fost actorul cu multe măşti. El a purtat masca râsului în hohote, a inocenţei, a dispreţului, a încruntării, uneori chiar şi pe cea care nu dezvăluia absolut nimic din ceea ce simţea. Cu umorul său exuberant, timp de aproape 30 de ani de carieră, a făcut milioane de oamenii să râdă.

Biografia scrisă de Dave Itzkoff este bazată pe o cercetare aprofundată și pe numeroase interviuri cu persoane foarte apropiate actorului, prezintă atât viața personală din copilărie până la moarte, cât și amănunte din viața profesională a acestuia. Însă așa cum dezvăluie Dave Itzkoff în această biografie revelatoare, geniul lui Robin Williams masca un nucleu profund de emoţii conflictuale și de îndoieli de sine, lupta sa cu dependenţa, depresia și, la finalul vieţii, cu o înfricoşătoare boală invalidantă.

Cartea, care surprinde şi încântă la fel ca subiectul său, ne ajută să înțelegem geniul comediantului cu un talent al improvizaţiei greu de copiat și să-l cunoaștem mai bine pe omul Robin Williams. Ea poate fi împrumutată atât de la sediul central, de la Secţia împrumut la domiciliu pentru adulţi, cât şi de la Filialele nr. 1 şi nr. 2 ale bibliotecii sau consultată la Sala de lectură (II 122.484). La bibliotecă puteţi, de asemenea, să vizionaţi sau să împrumutaţi filme în care a jucat celebrul actor.

Autorul, Dave Itzkoff, este jurnalist și scriitor american, reporter de cultură pentru ziarul The New York Time, critic de film, televiziune și comedie.

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.