Ce să mai citim! „Minunile trăite” de Corina Chiriac

În cea de-a doua sa carte, intitulată „Minuni trăite”, Corina Chiriac ne propune să călătorim printr-o viață demnă de un roman, o viață pe care a trăit-o fără regrete, pe „Strada Speranței”.

Viața este o Minune și despre această Minune, Corina Chiriac ne vorbește în volumul „Minuni trăite”. Capitolele urmăresc cronologic firul existenței artistei. Scrisă asemenea unei confesiuni adresată unor prieteni apropiați, interpreta povestește despre întâmplările care i-au marcat viața.

Fiică a unor distinse personalități din domeniul muzicii simfonice, Corina Chiriac este absolventă a Școlii de Muzică Nr. 1 și a Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică, Secția Teatru. Cunoaște succesul încă din timpul anilor de facultate, dar și invidia colegilor. Astfel, în anul IV de facultate, i se ivește ocazia de a reprezenta România la Festivalul „Cerbul de Aur, însă este exmatriculată pe nedrept, fiind astfel pusă în situația de a nu se mai putea prezenta la festival. În urma unei anchete, alege să își continue studiile în anul următor pentru a putea participa totuși la ediția următoare a festivalului, unde a câștigat Premiul al III-lea.

La terminarea facultății, primește repartiție la Teatrul din Oradea, acolo unde se prezintă din când în când la spectacole. Preferă să rămână în București ca interpretă de muzică ușoară. Participă la emisiuni, are contracte în străinătate, cunoaște gloria pe marile scene ale lumii.

Corina Chiriac se adresează direct cititorilor, într-un stil plin de umor, dezvăluindu-se ca o personalitate complexă. Volumul cuprinde multe informații și anecdote privind viața artiștilor din ultimii 50 de ani.

Înclinația spre spiritualitate și apropierea de credință nu sunt deloc întâmplătoare pentru artistă, care a simțit nevoia să-și împărtășească trăirile și convingerile, precum și ajutorul divin pe care l-a primit de-a lungul vieții. S-a spovedit la Părintele Arsenie Papacioc, în anii ‘90, după ce descoperise credința cu un deceniu înainte, în 1983, în timpul unui turneu în Israel. Pe de o parte crede în Dumnezeu, pe de altă parte o ședință de spiritism o convinge că a mai trăit în Anglia în urmă cu 400 de ani. Așa își explică povestea de dragoste cam nefericită trăită alături de un cântăreț ceh, drept plata pentru o infidelitate din urmă cu secole.

Cartea se citeşte ca un roman, cum se spune în popor, „cu sufletul la gură”, nedezminţind titlul său de „minuni trăite”, pe care le redă cu un farmec aparte, seducător şi cu mult umor. Este indiscutabil că valoarea cărţii este egală de la un capăt la celălalt. Când prezentul ne dezamăgeşte, refugiul în trecutul unei celebre artiste, păstrat într-o carte, poate fi un dar. (Dumitru Constantin-Dulcan)

Cine dorește să o redescopere pe Corina Chiriac, o poate face lecturând această carte autobiografică, ce se găsește pe rafturile Bibliotecii Județene „V.A. Urechia”, la sala de lectură (cota II 124.962) și este disponibilă pentru împrumut la domiciliu la sediu și la filiale.

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.