Continuăm materialul dedicat inaugurării, la data de 22 august 1970, a „celui mai tânăr și mai modern complex sportiv al Galațiului”, cu cel de-al doilea element constitutiv al complexului „Dunărea”, și anume popicăria acoperită, considerată la acea vreme una dintre cele mai moderne din țară.
Inaugurarea popicăriei a avut loc în aceeași zi cu inaugurarea bazinului de înot. Clădirea, construită din beton și sticlă, dispunea de patru piste de calitate, de vestiare și de o tribună de 250 de locuri.
La scurt timp, la începutul lunii septembrie, în noua sală se desfășurau întrecerile la individual și la perechi ale etapei semifinale a Campionatului Republican de Popice, la care au participat peste 50 de sportivi din toate județele țării.
În anul 1971 la Galați a fost organizat Campionatul European de Popice pentru tineret și juniori, competiție la care echipele României au ocupat locul I (feminin) și locul VII (masculin).
În cartea de aur a acestui sport sunt trecute numele celor care au reprezentat cu cinste Galațiul, printre care se numără Iosif Tismănar (1945–1995), născut în Văliug, jud. Caraş-Severin.

Iosif Tismănar
Multiplu campion mondial la popice, apoi antrenor de popice, activând la cluburile sportive Municipal Reşiţa, Constructorul Galaţi şi Rulmentul Braşov. Participant la 8 ediţii ale Campionatelor Mondiale în perioada 1970-1986, a cucerit 18 medalii, din care 8 de aur, 8 de argint şi 2 de bronz, un palmares impresionant, ce constituie cea mai bună performanţă a popicelor din ţara noastră, neegalată până în prezent.
Surse: Gheorghe Teodorescu, „A început construcţia unui modern complex sportiv”, în Viața nouă, an. 24, nr. 7447, 21 nov. 1968, p. 1; „S-a inaugurat cel mai tânăr și modern complex sportiv al Galațiului”, în Viața nouă, an. 26, nr. 7991, 25 aug. 1970, p. 4; Enciclopedia educației fizice și sportului, Târgu Jiu, Măiastra, 2015.