5 octombrie – Ziua Mondială a Educaţiei și Ziua Profesorului

În decursul celor aproape 150 de ani de existenţă a şcolii gălăţene în limba română, pentru pregătirea tinerelor generaţii au muncit cu devotament şi dăruire sute şi sute de învăţători şi profesori… care şi-au făcut un ideal din transformarea omului prin cultură şi ştiinţă

afirma profesorul Gheorghe S. Ștefănescu, una dintre personalitățile gălățene care au fost devotate, cu trup și suflet, istoriei și școlii gălățene, cel care a dat tiparului o lucrare esențială pentru istoria orașului: Școala gălățeană : 1765-1948, alături de o altă personalitate a orașului, prof. univ. dr. Ioan Brezeanu.

Începând cu anul 1994, ziua de 5 octombrie a devenit Ziua Mondială a Educaţiei, fiind serbată odată cu Ziua Profesorului. Această zi amintește de un moment foarte important în istoria educației și anume semnarea Recomandării UNESCO/OIM privind statutul profesorilor, în anul 1966. Această recomandare, împreună cu Recomandarea privind învățământul superior din anul 1977 au pus bazele adoptării unor drepturi și responsabilități pentru cadrele didactice.  Astfel, astăzi sărbătorim toate cadrele didactice din sistemul de educaţie românesc care au contribuit la iluminarea şi dezvoltarea poporului nostru.

De ziua lor, le urăm „La mulţi ani!” tuturor Profesorilor și ne aducem aminte de o parte a celor care au intrat deja în istoria Galațiului, printr-o galerie de imagini.

Profesori ai Școlii Normale din Galați (1941-1942)

Profesori ai Școlii Normale din Galați (1941-1942)

În Cancelaria Liceului „Vasile Alecsandri” (1964)

Un curs festiv la Universitatea din Galați (1980)

În laboratorul Facultății de Tehnologia Produselor Alimentare și Tehnica Pescuitului Galați (1966)

Prof. Gheorghe S. Ștefănescu în aula Institutului Pedagogic Galați, participând la o sesiune științifică

Cadre didactice și elevi ai Institutului Pedagogic din Galați (1972)

Profesori și absolvenți ai promoției 1943 a Școlii Normale din Galați la a 25-a aniversare

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.