Întoarcere în timp… în anul 1973, când la Galați se inaugura Complexul Sportiv al Tineretului

La confluența a două cartiere gălățene, Țiglina II și Țiglina III, se inaugura, în anul 1973, un nou complex sportiv, „cel mai mare obiectiv de acest fel din județ, realizat prin muncă patriotică”.

Acesta se întindea pe o suprafață de 55.000 mp, fiind realizat, potrivit anunțului din presă, într-un interval record de numai 5 luni de zile.

Complexul, constituit din terenuri destinate practicării mai multor sporturi, a fost poziționat în zona noilor cartiere de locuințe, la intersecția așa numitelor microraioane/cartiere „Țiglina”. Amenajarea terenurilor, „improprii amplasării de construcții și supuse eroziunii” s-a făcut prin munca tinerilor din școlile și întreprinderile municipiului, fiind considerat „cel mai mare obiectiv de acest fel din județ, realizat prin muncă patriotică”. Au contribuit la această lucrare și „salariații din 37 de întreprinderi” gălățene, care „au executat în timpul lor liber lucrări mai pretențioase și de specialitate”.

Complexul sportiv al tinerilor la inaugurare (1973)

Complexul avea în componență un teren de fotbal, două terenuri de baschet, două de handbal, cinci terenuri de tenis, o pistă de atletism, precum și alte facilități destinate altor sporturi: piste de alergări, sectoare de atletism

Pe lângă terenuri, complexul beneficia de vestiare pentru sportivi și de tribune destinate spectatorilor evenimentelor sportive ce urmau a fi organizate.

În ziua inaugurării, sâmbătă, 6 octombrie 1973, pentru a marca evenimentul, pe noile terenuri au avut loc o serie de meciuri de handbal, baschet și volei, la care au participat elevii Școlii Sportive din Galați. Meciurile de tenis au fost susținute de sportivii de la Clubul „Dunărea”. Nu au lipsit nici fotbaliștii de la F.C. Galați.

Unde era de fapt amplasat acest așa zis complex, în zona de la Inelul de Rocadă/ Ultimul Leu?

Inelul de Rocadă

Zona „Ultimul leu” la începutul anilor ’70

Surse: Scânteia tineretului, an. 29, nr. 7585, 9 oct. 1973; Telemac Siriopol, „La Galați s-a inaugurat un nou complex sportiv”, în Sportul, an. 29, nr. 7556, 7 oct. 1973; România liberă, an. 31, nr. 9017, 20 oct. 1973.

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.