Întoarcere în timp, în Galați… Cu ce oferte de concediu erau tentați gălățenii acum 85 de ani?

Ce preocupări mai aveau gălățenii în vara anului 1936? Cu siguranță, una dintre ele era căutarea unei destinații pentru concediu. Ziarele gălățene îi întâmpinau pe concetățenii noștri cu reclame care puteau răspunde acestor preocupări.

Vaporul „Regele Carol I”

Astfel, puteau alege o croazieră pe Marea Mediterană și ce vas era mai potrivit decât cunoscutul „Rege Carol I”, care urma să îi ducă pe cei dornici de plimbare prin Istanbul, Izmir, Rodos, Malta, Palermo, Pireu, Muntele Athos și înapoi la Istanbul. Bineînțeles că, pe parcursul călătoriei, pasagerii aveau posibilitatea să facă băi în mare, în timp ce o orchestră asigura fondul muzical pentru întreținerea bunei dispoziții.

 

Celor cu mai puține pretenții sau care își doreau o vacanță în granițele țării, le era recomandată o plimbare pe „Riviera Românească”: Carmen Sylva (actuala Eforie Sud), Eforie, Techirghiol și Techirghiol-Băi, unde la vilele Speranța, Maria, Păpușica puteau urma o cură completă de băi de nămol pentru o sumă începând de la 2200 lei pe lună.

Stațiunea „Carmen Sylva”

Techirghiol

Stațiunea „Carmen Sylva” era la acea vreme una dintre cele mai selecte stațiuni din țară, apreciată atât de turiștii români, cât și de cei străini, care își vindecau sau ameliorau durerile reumatice.

Surse: Vocea Galaților, an. 19, nr. 5500, 5 iul. 1936; Vocea Galaților, nr. 5524, 2 aug. 1936.

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.