Ce am mai citit! Despre povestea Narcisei Lecușanu, una dintre cele mai valoroase jucătoare din istoria handbalului românesc

Dacă vreți să aflați povestea vieții uneia dintre valoroasele handbaliste ale României, vă recomandăm Povestea vieții mele, carte scrisă într-un stil lejer, ca o confesiune menită să îi apropie și mai mult pe admiratorii Narcisei Lecușanu.

Primele capitole schițează o copilărie „universală” așa cum o numește chiar autoarea, care a crescut alături de alți 4 frați: joaca în fața blocului, lipsurile alimentare specifice vremurilor și multe aventuri de care își amintește cu nostalgie. Anii ce au urmat au venit cu antrenamente epuizante la handbal, deplasări în turnee, competiții, victorii și eșecuri, campionate mondiale dar și cu greutăți și realizări în viața privată – divorț, al doilea mariaj, nașterea celor 3 copii, moartea tatălui.

Narcisa Lecușanu a fost de patru ori campioană a României, a primit medalia de argint la Campionatul Mondial de handbal de la Sankt Petersburg și a obținut locul 1 la Campionatele Mondiale de tineret din Brazilia printre multe alte succese profesionale. Este absolventă a Institutului de Educație Fizică și Sport. În anul 2005 a devenit Cetățean de Onoare al municipiului Bacău.

Sărbătorita primei luni de toamnă (14 septembrie) ne împărtășește și un album de fotografii ce parcurge etapele activității sportive cât și momente din viața personală.

Volumul poate fi găsit la sala de lectură a Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” (cota II 124.065).

(R. Batog)

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.