Ce să mai citim? Povestea „din suflet” a actriței Demi Moore!

Autobiografia actriței Demi Moore, cartea pe care v-o propunem să o citiți, este împărțită în trei capitole: Supraviețuirea (copilăria și începutul adolescenței); Succesul (anii tinereții când are loc afirmarea profesională și căsătoria cu Bruce Willis, nașterea copiilor); Capitularea (moartea mamei, relația cu Ashton Kutcher).

Prima parte rememorează copilăria actriței, care s-a născut într-o familie prea tânără pentru a-și asuma creșterea ei și a fratelui. Această etapă a fost marcată de mutări și de certuri între părinți, doi oameni egoiști și imaturi, turbulențe care îi vor influența viața de adult. Relația permisivă cu mama ei, Ginny, încercarea de suicid a acesteia, aflarea adevărului despre tatăl ei biologic, viața libertină dusă de părinți, despărțirea lor și relațiile mamei cu diverși bărbați, toate acestea au determinat-o pe Demi Moore să își părăsească părinții și să plece de acasă la 16 ani.

Dacă nu aveam acea neliniște dureroasă, anxietatea aceea puternică în preajma cuiva, de unde să știu că era iubire?” – așa descrie iubirea părinților față de ea. Va face pace cu mama ei, doar înainte de decesul acesteia.

Șansa în actorie vine odată cu distribuirea în General Hospital, de aici urmând alte roluri care aveau să o ducă spre succesul mult așteptat din Fantoma mea iubită (Ghost)primul film matur”, Propunere indecentă, Streaptease, G.I. Jane. După câteva relații eșuate, îl întâlnește pe Bruce Willis, cu care se căsătorește și viața personală intră pe un făgaș normal. Despre nașterea copiilor afirma: „mi s-a părut un lucru normal să fiu mamă. E unul dintre puținele lucruri la care pot să spun încrezătoare că sunt bună”.

Povestea lui Demi curge apoi firesc, cu suișurile și coborâșurile unei vieți de om. În spatele glamour-ului se ascunde o femeie cu o poveste de viață profundă și emoționantă, pregătită să facă sacrificii și să lupte pentru fericirea ei, o femeie care a izbutit să-și depășească propria condiție și a renăscut.

Povestea mea e doar a mea; sunt singura care a fost acolo pentru toate astea și am decis să revendic puterea de a o spune în condițiile mele. […]. Deși a mea, poate că o parte din povestea asta este și a voastră. Am avut o șansă extraordinară în viață: și bună, și rea. Să o pun pe hârtie mă face să realizez cât de nebunesc a fost totul, cât de improbabil. Dar cu toții suferim, cu toții triumfăm, și cu toții putem alege cum apreciem totul” concluzionează artista.

Dacă v-a trezit interesul, puteți împrumuta autobiografia actriței Demi Moore de la compartimentele de împrumut la domiciliu de la sediul și filialele Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” Galați.

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.