Se apropie petrecerea de revelion! O altfel de întoarcere în timp…

Mâine trecem cu toții în noul an, 2022! Facem pregătiri pentru masa dintre ani sau poate ne pregătim să mergem la restaurant? Greu de spus, în perioada acesta complicată de amenințări și de știri îngrijorătoare.

Poate că este mai bine să ne întoarcem într-un alt timp și să ne amintim ce am fi pus pe masa de revelion sau la ce restaurant am fi făcut o rezervare în Galați acum 50 de ani sau, de ce nu, acum 85 de ani?

Ce recomandări avem pentru masa de sfârșit de an? Poate un vin adevărat de Odobești de la firma „La Grossu” din Galați, de la intersecția străzilor Română cu Plugului, sau vinuri din podgoriile județului care se vor potrivi cu preparatele de carne, afumături și brânzeturi de la Magazinele Gostat Galați?

Pentru desert, vă recomandăm un tort de înghețată de la Întreprinderea de Industrializare a Laptelui Galați.

Dacă oferta vi se pare prea săracă, poate că o recomandare a unuia dintre restaurantele reprezentative ale anilor ’70 ar fi mai utilă. În anul 1972, restaurantele care organizau petrecerea de revelion, aflate în gospodărirea Trustului de Alimentație Publică Locală Galați erau „Olimpic”, „Miorița” și „Zahana”, așa cum ne arată o reclamă din presa locală, deși se pare că nici serviciile la domiciliu nu erau lăsate deoparte, așa cum ne sugerează aceeași reclamă. Sau poate mai tentantă era o ieșire în județ, la Braseria „Zăvoiul” din Cosmești sau la „Hanul de la răscruce” de la Foltești?

În anul 1976 se mai adaugă ofertei din presă și alte restaurante, pe lângă cele trei menționate mai sus: „Pescarul”, „Albatros”, „Peștera”, „Stadion”, „Favorit” (Micro 16), „Pelican” (Micro 19), Barul Marinarilor. Unele mai există și astăzi!

Sau, de ce nu, să ne întoarcem și mai mult în timp, și să participăm la „Revelionul Elitei” de la vestitul Restaurant Sure. Bineînțeles că ne trebuie o rezervare prealabilă, iar prețul este rezonabil! Doar 100 lei un meniu complet!

Sau dacă niciuna dintre aceste oferte nu ne satisfac, putem să ne imaginăm că am plecat într-o excursie exotică în Țara Sfinxului și a Faraonilor, o călătorie organizată de Compania Internațională Wagons Lits Cook în perioada 22 dec. 1936 – 8 ian. 1937 pe traseul Constanța – Alexandria -Cairo – Assuan – Luxor și retur. Informații pentru programarea călătoriei, poate pentru anul viitor, le găseam în centrul orașului, pe strada Domnească nr. 38.

Vă dorim să treceți în noul an cu bine și cu liniște sufletească!

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.