Primii oaspeți au fost găzduiți în Hotelul „Turist” într-o zi de duminică, 27 decembrie 1970

Hotelul „Turist” în construcție

La sfârșitul anului 1970, în paginile cotidianului local Viața nouă, se anunța faptul că lucrările de construcție la noul hotel gălățean, ce urma să poarte numele de Hotel „Turist”, se aflau în curs de finalizare. Constructorii intrau într-o nouă etapă, aceea de finisare a exteriorului construcției.

Situat într-o locație centrală, noul complex hotelier își propunea să devină un element important în peisajul arhitectural al străzii Brăilei. Pe lângă exteriorul impresionant, hotelul se lăuda și cu un interior rafinat, realizat cu atenție la detalii.

Linia modernă a construcției a fost realizată de angajații Șantierului nr. 1 al Trustului de Construcții.

Pornind de la recepția hotelului și de la barul de zi, până la camerele de hotel, ce asigurau cazarea pentru 284 de persoane și la restaurant, hotelul urma să devină un reper pentru cei care vizitau orașul și doreau să găsească condiții cât mai bune de găzduire. Hotelul urma să suplimenteze numărul unităților de cazare ale Galațiului și să asigure cazarea vizitatorilor în perioadele de vârf ale sezonului turistic.

Lumină, multă lumină și confort. Fiecare cameră este dotată cu baie, telefon și mobilată cu mult gust, fiecare nivel având o anume personalitate. Alături de toate acestea, încă de la intrarea în hotel te întâmpină un personal amabil, în stare să asigure o servire ireproșabilă…

Astfel era prezentată ambianța hotelului, în articolul ce dezvăluia noutăți cu privire la amenajarea acestuia.

Primii oaspeți au fost găzduiți în Hotelul „Turist” într-o zi de duminică, 27 decembrie 1970.

Cu prilejul inaugurării hotelului, Agenția O.N.T. Galați a oferit „un cocteil” în cinstea constructorilor, proiectanților și a tuturor celor care și-au adus contribuția la această realizare.

O fotografie inedită, din primul deceniu de funcționare a hotelului, a intrat în colecțiile Bibliotecii Județene „V.A. Urechia” prin donația dnei Alma-Lotte Pavel, în cadrul proiectului „Fotografia ta, istoria noastră! Amintirile tale, istoria Galațiului!”.

Imagine donată în cadrul proiectului „Fotografia ta, istoria Galațiului!”

În fotografie pot fi observate, pe lângă Hotelul „Turist”, zona verde înconjurătoare a acestuia, în prim-plan aflându-se cunoscuta Fântână arteziană „Păpădia”, lucrare realizată de Mircea Roibu, monument de for public, realizat între anii 1974-1975 și instalat pe locație în anul 1978. De asemenea, se pot observa blocurile M1 și M2 din apropiere, de pe strada George Coșbuc.

Nu uita de proiectul Bibliotecii Județene „V.A. Urechia”, intitulat „Fotografia ta, istoria noastră! Amintirile tale, istoria Galațiului!”, care ne oferă prilejul de a împărtăși în continuare fotografii și povești, prin intermediul  donațiilor de fotografii (în format fizic sau digital) pe care le primim de la membrii comunității locale. Mai multe despre proiect puteți afla de aici.

Căutați și împărtășiți amintiri fotografice, pentru că o fotografie face câteodată cât o mie de cuvinte!

Surse: Viața nouă, an. 27, nr. 7996, aug. 1970; Viața nouă, an. 27, nr. 8099, dec. 1977.

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.