„Oricât de ocupat ai fi, trebuie să găsești timp ca să citești.
Altfel vei capitula în fața ignoranței”

Confucius

Argument

Cartea și lectura au fost şi trebuie să rămână componente principale ale bibliotecii moderne. Prin carte, lectură, cunoaştere și informaţie de calitate societatea poate fi schimbată în bine. Tehnologiile moderne sunt foarte importante şi pot contribui la îmbunătăţirea calității vieții cetățenilor, dar numai în condiţiile în care sunt utilizate adecvat. Promovarea și apropierea cărții de cititor se poate face și prin mediul online.

„Biblioteca vine la tine acasă” este un proiect inițiat de Secția pentru Copii încă de la începutul pandemiei. Prin postarea zilnică a unor imagini din cărți, pe diverse teme, ne propunem să-i determină pe cei mici să citească, să-și dorească să afle cât mai multe lucruri noi.

Scop

Prin lectură copii își vor dezvolta vocabularul, vor asimila informații noi, își vor dezvolta creativitatea și capacitatea de comunicare.

Obiectivele

Grupul țintă:

Copii cu vârsta de până la 14 ani.

Perioada de desfășurare

Zilnic

Locul de desfăşurare

În mediul online, pe pagina de Facebook: Secția Copii – Clubul Curioșilor.

Resursele ce vor fi utilizate în cadrul Proiectului

Concluzii:

Drumul spre cunoaştere şi dezvoltare trece prin lectură şi cu cât mai greu este bagajul de cunoştinţe adunat în rezultatul lecturii, cu atât mai largi sunt orizonturile pe care o persoană le poate cuprinde. Conştientizând rolul şi importanţa lecturii, proiectul nostru își propune să dezvolte interesul pentru lectură a celor mici, prin imagini atractive și subiecte multiple.