Privim pe geam și observăm cum amprentele primăverii ne zâmbesc în florile copacilor, în orchestrele păsărilor și în culorile vii ale zambilelor sau ale narciselor ivite în grădini

Dragi copii, părinți, profesori,

Iată că se apropie Învierea, Sărbătoarea Luminii și a Vieții! Anul acesta contexul diferă, dar nu poate alunga dorința de a aduce în căușul sufletului și în casele noastre bucuria renașterii, parfumul și vraja naturii și farmecul încondeierii ouălor sau zămislirea unor iepurași din dibăcia mânuțelor inocente! Privim pe geam și observăm cum amprentele primăverii ne zâmbesc în florile copacilor, în orchestrele păsărilor și în culorile vii ale zambilelor sau ale narciselor ivite în grădini. Așa că, deși stăm acasă, aceste bucurii le resimțim cu toții cu o altă intensitate, căci primăvara ne învață lecția răbdării, a optimismului și, în esență, ecuația luptei și puterea de a răzbi, de a tinde spre lumină. Stăm acasă și descoperim noi sensuri ale vieții, noi ipostaze ale noastre, sudând relațiile cu cei dragi.

De aceea, Filiala nr.1 „Costache Negri”- Biblioteca Municipală pentru Copii Galați vă invită să vă exprimați viziunea asupra bucuriei apropierii acestor frumoase sărbători pascale, propunându-vă să transpuneți gânduri, idei sau trăiri legate de Sărbătoarea Luminii în inedite moduri. Proiectul nostru are în vedere următoarele secțiuni: Creație artistică (machete, desene, decoruri, felicitări cu simboluri pascale), Creație literară (ghicitori, poezii scurte narațiuni pe tema dată), și Artă culinară ( fotografii cu ouă încondeiate sau cu preparate tradiționale –simboluri ale acestei sărbători). Creațiile voastre imortalizate în fotografii vor fi trimise pe pagina noastră de facebook până la sfârșitul lunii aprilie.

Vă dorim să sporiți întru Lumină și să vă bucurați de liniștea familiei din care izvorăsc cele mai calde inimi. Sărbători binecuvântate!