Când spunem Europa, gândul ne zboară mai mult ca oricând la călătorii, la marile capitale europene, la tradiții, artă, arhitectură, într-un cuvânt diversitate culturală pe gustul fiecăruia dintre noi.

Argument

În această perioadă de criză, planurile de călătorie au luat o traiectorie nedorită, așa că, vă propunem să porniți alături de noi într-o călătorie virtuală prin minunata Europă. Împreună, putem descoperi și explora atât de multe locuri, chiar dacă situația impune ca această călătorie să fie din fotoliul de acasă.

Europa - încântare și culoare” este noul proiect on-line care se desfășoară la Filiala nr. 2 ,,Paul Păltănea” - Bibliotecă Municipală, în colaborare cu Fundaţia “Andreiana Juventus”, prin care invităm utilizatorii bibliotecii, indiferent de vârstă, la o nouă provocare artistică și literară.

Scop

Scopul acestui proiect este să descoperim și să călătorim împreună virtual, în țările din Uniunea Europeană, să cunoaștem tradițiile și cultura fiecărei țări.

Obiectivele

Prin ideile creative, avem posibilitatea de a ne îmbogăți cunoștințele cu privire la statele membre ale Uniunii Europene, istoria, tradiția și minunățiile culturale pe care le oferă fiecare stat membru;

Prin provocările artistice și literare, utilizatorii își pot descoperi noi calități și abilități de îndemânare și prezentare a locurilor vizitate.

Rezultate așteptate:

Pentru membrii comunității, și nu numai, biblioteca rămâne o sursă reală de informare, de educare și de recreere, indiferent de problemele sociale și economice existente la nivel național. Activitățile și proiectele online vin să aducă acel plus de informare și de conștientizare a utilizatorilor, că fără cultură, educație, implicare și responsabilitate, nu putem să ne bucurăm de vremuri mai bune.

Grupul țintă:

Grupul țintă este alcătuit din utilizatori ai bibliotecii, indiferent de vârstă.

Locul de desfăşurare

Proiectul se desfășoară în mediul online, pe pagina de facebook a filialei: Clic aici, și va cuprinde imagini și informații interesante prezentate atât de participanți, cât și de bibliotecarii filialei.

Resursele ce vor fi utilizate în cadrul Proiectului

Concluzii:

Izolare socială este un aspect cu care nu suntem obișnuiți, dar care ne poate aduce multe beneficii, dacă știm să profităm de acest timp petrecut cu cei dragi, realizând lucruri plăcute și utile, descoperindu-ne talente și calități pe care nu credeam că le avem.

Biblioteca vine în ajutorul utilizatorilor cu proiecte online în care sunt expuse idei, informații utile, dar și o serie de povești, povestiri și basme din folclorul popoarelor europene, care să vă facă această perioadă mai ușoară, constructivă și distractivă.

De asemenea, vă așteptăm să descoperim împreună, Europa visurilor noastre, în desene, eseuri, impresii din călătorie, de această dată virtual, dar încrezători, optimiști și motivați să facem lucruri frumoase.

***