Europa în gânduri colorate
Motto: „Toți oamenii mari au fost mai întâi copii, dar puțini dintre ei își mai aduc aminte.”
Antoine de Saint-Exupery
Argument
Celebrăm anual, pe 9 mai, pacea și unitatea, două valori europene fundamentale.
Această zi a devenit o tradiție pentru noi, iar Uniunea Europeană reprezintă cel mai ambițios vis și cel mai amplu proiect cetățenesc al secolului XXI. A fi cu adevărat european înseamnă a participa la construirea unui tărâm comun de libertate, capabil să transforme întreaga lume într-o lume mai bună, locuită de cetățeni liberi și responsabili. Uniunea Europeană înseamnă grija pentru lumea de mâine și a fiecăruia dintre noi.
Proiectul își propune ca micuții noștri cititori să cunoască semnificația zilei de 9 mai și a UE.
Scop
- Documentarea și informarea în ceea ce privește rolul și importanța Uniunii Europene în viața utilizatorilor bibliotecii;
- Identificarea, stimularea și valorificarea potențialului creativ al micuților cititori în spiritul valorilor promovate de Uniunea Europeană.
Obiective
- Educarea copiilor în vederea cunoașterii semnificației și a simbolurilor Uniunii Europene;
- Încurajarea atitudinilor pozitive ale elevilor de înțelegere și toleranță față de opiniile, convingerile, ideile, stilul de viață al oricărui cetățean european;
- Dezvoltarea conștiinței identității culturale europene a micuților cititori;
- Înțelegerea prezentului prin aflarea trecutului și dezvoltarea responsabilității pentru viitorul Europei.
Perioada de derulare
Mai 2020
Rezultate așteptate
Idealurile și calitatea vieții promovate de Uniunea Europeană ne motivează că putem avea un viitor mai bun. Cunoașterea semnificației zilei de 9 mai, a simbolurilor, tradițiilor și obiceiurilor țărilor europene sunt obiective pe care le dorim realizate în urma acestui proiect.
Grup țintă
Grupul țintă este format din utilizatorii bibliotecii.
Locul de desfășurare
Creațiile copiilor, imortalizate în fotografii, vor fi distribuite pe pagina noastră de facebook: Filiala Nr. 1 „Costache Negri”- Biblioteca Municipală pentru Copii Galați.
Resurse folosite în derularea proiectului
- resurse umane: bibliotecari
- resurse materiale: computer, scaner, hârtie
Concluzii
Se dorește ca acest proiect să fie oază de bucurie și să fie util pentru cultivarea potențialului creator și a capacităților artistice ale copiilor. Astfel, creațiile literare, compozițiile plastice și lucrările practice vor fi rodul imaginației, creativității, fanteziei, simțului estetic, toate acestea fiind menite să îndeplinească nu numai un rol utilitar, dar mai ales să satisfacă nevoia de frumos.