Proiectul InfOlanda: întrebați un bibliotecar!:
Se desfășoară în județele: Galați, Sibiu, Bacău, Mureș, Maramureș, Timiș, Brăila, Suceava și pe parcursul celor 7 luni de implementare vor fi informați membrii a peste 200 de comunități.
În județul Galați vor fi instruiți 30 bibliotecari din bibliotecile publice locale, care vor primi de asemenea materiale de informare pentru cetățeni.
Acest curs face parte din Proiectul privind mobilitatea forţei de muncă, demarat de Guvernul olandez în 2014.
Scopul proiectului

Scopul proiectului este acela de a informa cetățenii români interesați de munca în Olanda privind necesitatea unei bune documentări înainte de plecare. Succesul la locul de muncă şi integrarea în comunitate, precum şi prevenirea pericolelor legate de contracte de muncă nefavorabile sau chiar de exploatarea prin muncă depind în mare măsura de cunoaşterea drepturilor, obligaţiilor, oportunităţilor şi riscurilor privind viaţa şi munca în Olanda.

InfOlanda: întrebați un bibliotecar urmărește utilizarea potențialului bibliotecarilor locali, precum și a spațiului disponibil în biblioteci, ca loc de referință în comunitate unde pot fi accesate informații și materiale utile în documentarea deciziei de a lucra în străinătate.

Scopul și obiectivele cursului

Scopul și obiectivele cursului: Bibliotecarii locali vor fi instruiți de către bibliotecarul trainer pentru a implementa campania de informare InfOlanda - întreabă un bibliotecar! în comunitățile lor.

La finalul cursului bibliotecarii locali: