La auzul cuvântului „leapșa”, gândul zboară spre copilărie, la joc și veselie. Un joc îndrăgit, creativ, cu reguli simple și participanți dornici de distracție.
Dar cum ar suna „Leapșa cu cărți”?

Argument

La auzul cuvântului „leapșa”, gândul zboară spre copilărie, la joc și veselie. Un joc îndrăgit, creativ, cu reguli simple și participanți dornici de distracție. Dar cum ar suna „Leapșa cu cărți”?
Cărțile sunt frumoase, un adevăr incotestabil. Au existat și există numeroase cluburi de lectură și provocări la lectură.

Însă, vă propunem să trecem dincolo de conținutul cărților pe care îl savurăm cu toții și să ne îndreptăm atenția spre exteriorul lor - respectiv, coperta cu toate elementele sale. Aceasta este provocarea venită din partea Filialei nr. 2 „Paul Păltănea”, care în colaborare cu Fundația „Andreiana Juventus”, vă invită să participați la un nou proiect online, idee preluată de la colegii noștri de la Biblioteca Județeană „Octavian Goga” din Cluj.

Scop

Proiectul online „Leapşa cu cărţi” se doreşte a fi o provocare literară cu scopul de a descoperi cărţi, autori și personaje care ne-au marcat existenţa, cărți noi și interesante, sau cărți peste care s-a aşternut vălul uitării.

Mod de desfășurare

Proiectul constă în combinarea a 4-5 titluri de cărți pentru realizarea unei fraze logice, cu sens (comice sau nu) și fotografierea cotoarelor cărților din care rezultă enunțul.
Exemplu:

”Numele meu este Mahtob,
M-am născut într-o zi albastră
Spre marginea luminoasă a lumii,
Şi dacă aș mai trăi o dată,
M-am hotărât să devin prost!”

Bibliotecarii filialei vor provoca persoane din rândul utilizatorilor, colegilor de breaslă, cunoștințelor, prietenilor în compunerea unei fraze / strofă din titlurile cărților alese, invitându-i pe aceștia să dea leapșa mai departe.

Rezultate așteptate:

Grupul țintă:

Grupul ţintă este alcătuit din utilizatori ai bibliotecii (actuali și potențiali) fără limită de vârstă.
să faciliteze participarea instituției bibliotecii în mediul virtual la dezvoltarea unor abilități și capacități și la obținerea unor rezultate pozitive în dezvoltarea personală a tuturor.

Locul de desfăşurare

Resursele ce vor fi utilizate în cadrul Proiectului

Concluzii:

Proiectul on-line „Leapșa cu cărți” își propune să aducă un moment de respiro, de creație și divertisment în rândul utilizatorilor, potențându-le capacitățile creative.