Proiect educativ și recreativ online
MAMA ȘI COPILUL
derulat de Compartimentul Împrumut la domiciliu pentru Adulți

Argument

Dragostea materna are foarte multe moduri în care se manifestă. Freud a fost cel care a descris, prima dată, din punct de vedere psihanalitic, această relație specială între mamă și copil. El a spus că dragostea de mamă este fundamentul structurii personalității adultului de mai târziu, și că este la fel de indispensabilă omului ca și aerul. Dacă la început dragostea de mamă este o relație instinctuală, aceasta se dezvoltă în timp, până la sentimentele umane profunde, care sunt caracteristice ființelor raționale.

Scop

Scopul proiectului este de a oferi informații, consiliere pentru a face față schimbărilor, provocărilor fizice și emoționale care au loc în familie odată cu apariția copilului

Obiectivele

Grupul țintă:

Grupul ţintă va fi format din utilizatori (femei, mame) ai serviciilor bibliotecii, în special din Compartimentul Împrumut pentru Adulți.

Locul de desfăşurare

Proiectul se va desfășura în mediul online, în intervalul iunie - decembrie 2020.

Resursele ce vor fi utilizate în cadrul Proiectului

Materiale: Volume de specialitate aflate în gestiunea Compartimentului Împrumut pentru Adulți; computer, smartphone.
Online: videoclipuri, imagini, diverse materiale; pagina de facebook Bibliofilii

Concluzii:

Legătura dintre mamă și copil este unică. ”Ne purtăm copilașii pentru o perioadă scurtă în brațe și îi purtăm în inimă pentru totdeauna.”. Știm cu toții că această faimoasă zicală este adevărată, însă pentru mame… aceasta cu atât mai mult capată pure valențe de veridicitate. Mamele au capacitatea de a oferi miracolul vieții și de a realiza legături pe viață cu copilul purtat în pântec cele nouă luni extraordinare și unice din viața fiecăreia. .