Proiect educativ și recreativ
EROI ŞI ZEI AI ANTICHITĂŢII
derulat de Compartimentul Împrumut la domiciliu pentru Adulți

Argument

Pe Muntele Olimp se adunau zei cu povești fascinante, fiecare având putere asupra unei aspect din viața umanității. Pe ei îi conducea Zeus, tatăl tuturor, zeul zeilor,căsătorit cu Hera, iar lor li se alăturau alte 10 zeități principale. Mulți dintre noi am crescut cu poveștile olimpienilor, cu pildele de curaj ale eroilor născuți din zei, istorisiri fără urmă de îndoială atât de captivante.

Mitologia greacă este plină de informații fascinante, personaje cu puteri supranaturale, atmosferă învăluită în mister, este cea mai vastă colecție de mituri din istoria umanității, pe care în orice moment al adolescenței, maturității, le vei reciti cu plăcere, aminti și retrăi cu suspans întâmplările fabuloase ale eroilor noștri.

Obiectivele

Grupul țintă:

Se adresează utilizatorilor de biblioteca (actuali și potențiali).

Locul de desfăşurare

Pagina de facebook a compartimentului: Bibliofilii.
Proiectul a fost lansat în luna martie 2020.

Resursele ce vor fi utilizate în cadrul Proiectului

Concluzii:

Proiectul urmărește să ne trezească interesul pentru lectură, prin subiectul mitologie, care se preocupă de origini și natura lumii, viețile și activitățile zeităților , eroilor și creaturilor mitologice, de originile și semnificația practicilor de cult și ritual, dar și pentru cărțile aflate în bibliotecă, de a ne readuce aminte că atunci când ai nevoie să te relaxezi cartea este cel mai bun prieten al omului.