„Ne jucăm, zâmbim, cunoștințe dobândim! - ludotecă interactivă on-line”

Argument

Situația fortuită în care se află societatea românească, și nu numai, ne determină acum mai mult ca oricând să apelăm la tehnologie pentru a ține legătura cu utilizatorii și pentru a-i ajuta să petreacă un timp de calitate oferindu-le oportunitatea de a-și menține un tonus optimist.

Filiala nr. 2 ”Paul Păltănea” din cadrul Bibliotecii Judeţene ,,V.A. „Urechia” Galaţi lansează începând cu luna martie un proiect inedit, on-line intitulat „Ne jucăm, zâmbim, cunoştinţe dobândim!” prin care își propune să creeze o ludotecă interactivă dedicată copiilor, şi nu numai, care să le dea posibilitatea împărtășirii unor idei de petrecere a timpului liber în casă.

Scop

Rolul acestui proiect este de a oferi un univers special încărcat de jocuri, povești, filmări personale, desen, pictură, creativitate, având parte de stimulare intelectuală și de cea mai mare distracție on-line...la bibliotecă!

Obiectivele

Rezultate așteptate:

conștientizarea faptului că biblioteca este o alternativă educativă, şi on-line, de petrecere a timpului liber prin activitățile desfășurate.

Grupul țintă:

Grupul ţintă este alcătuit din utilizatori ai bibliotecii (actuali și potențiali) fără limită de vârstă.

Locul de desfăşurare

Resursele ce vor fi utilizate în cadrul Proiectului

Concluzii:

Proiectul „Ne jucăm, zâmbim, cunoștințe dobândim! - ludotecă interactivă on-line” își propune să aducă un echilibru între cunoștințele deținute de persoanele din grupul țintă și nivelul tehnologic al societății, să înlăture unele cauze de inadaptare ale acestora și a senzației de inutilitate, să ajute la formarea unei comunități pe baza unor interese comune, să faciliteze participarea instituției bibliotecii în mediul virtual la dezvoltarea unor abilități și capacități și la obținerea unor rezultate pozitive în dezvoltarea personală a tuturor.