„Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu!”

(Alexandria Librării)

Argument

Obiceiul lecturii se creeaza acasă, cu sprijinul părinților, la scoală, la bibliotecă.
Cărțile conțin povești, idei, ne dezvăluie lumi diferite, ne oferă modele cu ajutorul cărora copiii vor ști să facă diferența dintre bine și rău și să ințeleagă consecințele acțiunilor lor.
Cititul necesită concentrare și disciplină, dar dacă copilul citește cartea potrivită structurii sale, pe măsură ce intră în miezul poveștii, acțiunea il va fascina și-i va capta atenția. Astfel descoperă plăcerea de a citi; pasul următor fiind trecerea de la lectura de loisir la lectura pentru a afla, pentru a învăța, pentru a cunoaște.

Scop

Scopul proiectului este formarea deprinderii și descoperirea plăcerii de a citi la copii.

Obiectivele

Grupul țintă:

Copii cu vârsta între 7-14 ani din municipiul și județul Galați

Locul de desfăşurare

Perioada de desfăşurare

20.07.2020 – 11.09.2020

Descrierea proiectului

Copiii se vor înregistra citind din cărțile preferate și ne vor trimite filmulețele pe messengerul paginii de facebook a bibliotecii, iar noi le vom posta pe pagină. De asemenea, în câteva cuvinte vor expune motivele pentru care au ales spre lectură respectivele cărți.

Pentru că și scrisul de mână are beneficiile binecunoscute, copiii vor crea un Jurnal de lecturi preferate, în care, în câteva fraze vor prezenta subiectul cărții, ce i-a impresionat în mod deosebit, ce le-a plăcut , ce nu le-a plăcut și ce au învățat și pot aplica în viața cotidiană. În ultima săptămână din perioada de desfășurare a proiectului, copiii vor prezenta și Jurnalul de lecturi preferate, tot online.

Toți copiii vor primi dipome de merit pentru activitatea desfășurată. Vom acorda trei premii, copiilor ale căror înregistrări au cele mai multe vizualizări până la data de 11.09.2020, ora 12.00, când proiectul se încheie. Aceste posări vor fi redistribuite în fiecare zi, până pe data de 18 septembrie 2020.

Resursele ce vor fi utilizate în cadrul Proiectului

Concluzii:

Proiectul își propune formarea deprinderii și descoperirea plăcerii de a citi la copii.