„Lectura joacă un rol important în viața copiilor, un rol mai mare decât în viața celor vârstnici. Cartea citită în copilărie rămâne prezentă în amintire aproape toată viața și influențează dezvoltarea ulterioară a copiilor. Din cărțile pe care le citesc, copiii își formează o anumită concepție asupra lumii, cărțile formează la ei anumite norme de conduită.”

– spunea istoricul N. Iorga.

Argument

Copiii cărora li se citește începând de la vârste mici vor învăța să citească mai ușor și mai repede decât cei cărora nu li s-a citit. Să le citim copiilor este cea mai ușoară și mai puțin costisitoare metodă prin care îi putem ajuta să aibă succes la școală. Este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le putem face ca adulți și mai ales ca bibliotecari.

Un copil căruia reușim să îi inspirăm dragostea pentru lectură devine un adolescent și mai apoi un adult responsabil de propria lui învățare.

Scop

Promovarea lecturii și a poveștilor pentru copii prin intermediul mijloacelor electronice, cu scopul de a le dezvolta interesul pentru lectură și mai ales pentru a-i determina să citească cu voce tare și pentru a-i încuraja să folosească frecvent serviciile bibliotecii.

Beneficiile pe care le pot avea copii prin ascultarea și lecturarea poveștilor:

Grupul țintă:

Copii cu vârsta de până la 14 ani.

Perioada de desfăşurare

Zilnic

Locul de desfăşurare

În mediul online, pe pagina de Facebook: Secția Copii – Clubul Curioșilor.

Resursele ce vor fi utilizate în cadrul Proiectului

Concluzii:

Ne dorim ca, prin acest proiect, să-i aducem pe copii mai aproape de magia cărților, să-i ajutăm să descopere prin lectură lumea minunată a poveștilor pentru a-și dezvola gândirea și încrederea în sine de la cea mai fragedă vârstă.